خانجاني در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) وضعيت ادبيات كودك و نوجوان در سال 1390 را اينگونه توصيف كرد: در سال 1390 در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان به عنوان يكي از نهادهاي فعال در حوزه ادبيات كودك و نوجوان اتفاق خوبي افتاد. نگاه جديدي بر مديريت كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان حاكم شده كه به تشويق فعالان ادبيات كودك و نوجوان معتقد است و در اثر اين مديريت ما شاهد توليد كتابهاي بسيار خوبي در حوزه رمان نوجوان بوديم، حدود 40 اثر در اين عرصه شكل گرفت و حدود 30 رمان از اين مجموعه منتشر شد.
نويسنده كتاب «حرفآباد» ادامه داد: امتياز طرح رمان نوجوان امروز اين بود كه نويسندهها به انتخاب موضوعات خاصي محدود نبودند. اميدوارم تمام سازمانهايي كه متولي چنين حركتهايي هستند با همين رويكرد عمل كنند. اين حركت، فعاليت جدي در عرصه ادبيات نوجوان بوده و من اميدوارم ادامه پيدا كند.
وي با تاكيد بر اهميت تشويق هنرمندان، تاسيس جايزه شعر كودك با نام محمود كيانوش را يكي ديگر از رويدادهاي مثبت سال 90 دانست و در اينباره اظهار كرد: شكلگيري جايزه محمود كيانوش به تشويق و ترغيب شاعران كودك و نوجوان كمك ميكند و سبب ميشود كيفيت آثار در اين عرصه بالا برود.
خانجاني نشستهاي ترويج كتابخواني در بين كودكان و نوجوانان را يكي ديگر رويدادهاي بارز سال 90 در عرصه كتاب كودك و نوجوان عنوان كرد و گفت: كتابخانه مرجع كانون نيز حركت مثبتي را در سال 1390 شروع كرده و هر ماه از صاحبنظران و مخاطبان كتاب كودك دعوت ميكند درباره ترويج كتابخواني بحث كنند و به اين شيوه، حركت انگيزشي خوبي در بين علاقهمندان اين حوزه ايجاد كرده است.
اين نويسنده افزود: در بيرون از كانون هم تا جايي كه من از طريق نشرياتي مانند كتاب ماه كودك و نوجوان خبر دارم، اتفاقات خوبي افتاده ولي اين به آن معنا نيست كه تلاش در اين عرصه كافي است و ما به استانداردهاي لازم رسيدهايم. متاسفانه ما هنوز نسبت به كشورهاي ديگر حتي كشورهاي عربي منطقه نيز عقب هستيم و بايد فعاليت بيشتري در زمينه توليد آثار كودك و نوجوان داشته باشيم.
نويسنده كتاب «هنر قصهگویی» در پايان اظهار كرد: خواهش من از دستاندركاران فرهنگ اين است كه عرصه را براي فعاليت هنرمندان باز بگذارند و به هنرمند به عنوان فردي هوشمند كه به هنجارهاي اجتماعي پايبند است اعتماد داشته باشند. جفاست كه هنرمندان ما محدود شوند.
سهشنبه ۸ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۰:۱۳
نظر شما