سه‌شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۵:۱۵
بنياد ادبيات داستاني هر سال از يك پيشكسوت قدرداني مي‌كند

دبير بنياد ادبيات داستاني با اشاره بر اين كه اين بنياد درنظر دارد هر سال حداقل از يك پيشكسوت در حوزه ادبيات قدرداني كند، گفت: در نظر داريم مراسم‌ مختلف نكوداشت و يادبود را براي درگذشتگان مانند مرحوم نادر ابراهيمي نيز برگزار كنيم اما اولويت ما با افراد در قيد حيات است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، محمد حسني، دبير بنياد ادبيات داستاني در نشست خبري نكوداشت محمود حكيمي گفت: در نظر داريم هر سال حداقل از يك پيشكسوت در حوزه ادبيات قدرداني كنيم. تقدير از محمود حكيمي نيز تصميم شوراي نويسندگان كودك و نوجوان بود. ملاك‌هايي كه براي انتخاب نويسندگان داريم، هم كمٌي است و هم كيفي. كمٌي به لحاظ ميزان فعاليت آن‌ها در حوزه كودك و نوجوان و كيفي به لحاظ ثبات قدمي كه در عرصه ادبيات دارند.

وي افزود: در نظر داريم اين مراسم مختلف نكوداشت و يادبود را براي درگذشتگان مانند مرحوم نادر ابراهيمي نيز برگزار كنيم اما اولويت ما با افراد در قيد حيات است.

دبير بنياد ادبيات داستاني در پاسخ به خبرنگار ايبنا مبني بر اين‌كه اين جشنواره چه بعدي از زندگي ادبي حكيمي را در بر مي‌گيرد گفت: با توجه به اين‌كه استاد حكيمي بيشتر در حوزه كودك و نوجوان فعاليت كرده، بنابراين مراسم نكوداشت نيز با اين محوريت تنظيم شده است. 

در ادامه اين نشست حسين فتاحي، دبير نكوداشت محمود حكيمي  برنامه‌هاي اين مراسم را تشريح كرد. وي از جمله برنامه‌هاي نكوداشت اين نويسنده آييني، به نمايش نماهنگي از زندگي او اشاره  كرد و گفت: در اين برنامه پيام آيت‌الله مكارم شيرازي درباره اين نويسنده پيشكسوت خوانده مي‌شود و آيت‌الله سبحاني نيز پيام خود را به صورت حضوري بيان مي‌كنند و اگر قادر به شركت در اين مراسم نباشند نيز پيامشان درباره فعاليت‌هاي محمود حكيمي براي حضار قرائت مي‌شود.

وي افزود: از ديگر برنامه‌هاي اين جشنواره، رونمايي از كتابي با عنوان «جشن‌نامه محمود حكيمي» است كه اين كتاب در هفت فصل تنظيم شده است. نخستين فصل اين اثر، گاه‌شمار زندگي محمود حكيمي از زمان تولد تا امروز است و دومين فصل به روايت زندگينامه ادبي و هنري وي اختصاص دارد. فصل سوم با عنوان قصه‌گوي نسل نخست انقلاب توسط مهدي كاموس درباره فعاليت‌هاي اين نويسنده حوزه كودك و نوجوان به نگارش درآمده است.

فتاحي در تشريح فصل‌هاي كتاب «جشن‌نامه‌ محمود حكيمي» ادامه داد: چهارمين فصل از اين اثر يادداشت‌هاي 39 نويسنده است كه ديدگاه‌هاي خود را درباره جايگاه ادبي و قصه‌گويي حكيمي بيان كرده‌اند. فصل پنجم اثر نيز به نقد و بررسي انديشه و رويكرد ادبي حكيمي اختصاص دارد كه توسط جمعي از نويسندگان كودك و نوجوان از جمله منوچهر اكبرلو، سيدعلي كاشفي‌خوانساري، سيدعلي‌محمد رفيعي، حجت‌الاسلام والمسلمين رسول جعفريان و محسن هجري نگاشته شده است. ششمين فصل اين كتاب نيز معرفي 140 اثر حكيمي اختصاص دارد و فصل هفتم نيز روايت تصويري از زندگس اوست.

اين نويسنده حوزه كودك و نوجوان اظهار كرد: از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز براي حضور در اين مراسم دعوت شده است. بهمن دري نيز به عنوان معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و رييس هيات‌امناي بنياد ادبيات داستاني در اين نشست سخنراني مي‌كند. نويسندگاني چون مصطفي رحماندوست، محسن مومني مدير حوزه هنري و جواد محقق نيز درباره شخصيت ادبي حكيمي به سخنراني مي‌پردازند.

دبير جشنواره نكوداشت محمود حكيمي اظهار كرد: وزير آموزش و پرورش نيز در اين نشست حضور خواهد داشت زيرا محمود حكيمي معلم بوده و در تاليف بسياري از كتاب‌هاي درسي نيز نقش داشته است. 

نشست خبري نكوداشت محمود حكيمي پيش از ظهر امروز با حضور جمعي از خبرنگاران در بنياد ادبيات داستاني برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها