به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حسینی در ابتدا متنی کوتاه در توصیف و ایجاز شعر خواند و گفت: آفتاب هنر برکشتزاری بهتر از شعر نتابیده است که خورشید هنر به طلعت، سر بر قلهای بدین رفعت نسائیده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: شعر آغاز لطافت اندیشه بشر است، هنری برتر است که به قدسِ الهام، کلامِ مطهَّر است! دریغم آید دریغ، که نگویم نیلوفرانهای انیق در برکهای عمیق، چشمنوازش کرده است، در زلال خیالی دقیق، که به طهارت اندیشههای دینی، مطهِّر است!
سیدمحمد حسینی افزود: آبشار تفسیرگونه شعر اصیل از کلام وحی بر زبان و قلم شاعران نبیل، بر هر مغزی ردّی از تطهیر میگذارد و زیبائیاش به ضرورت تکرار، پاسداری امین، به حفظ اثر میگمارد. کدام خانه را پس از مصحف و صحیفههای نورانی آل الله، خالی از دیوان سرودههای حافظ و سعدی و مولانا میبینید؟ و در کدام محفِلی بی چراغِ حالِ خیالِ شاعرانِ عارف و عارفانِ شاعر این سرزمین، به نیازِ دلی نور آشنا، مینشینید؟
وی در ادامه به نکاتی پرداخت که به گفته او شاید کمتر در این مراسم به آن اشاره شد، ازجمله سبکشناسی شعر انقلاب و زیباییشناسی شعر انقلاب و گفت: به جشنواره نمیپردازم که دوستان کم و بیش توضیح دادهاند. در این فرصت مغتنم به نکاتی اشاره میکنم که اگر مغفول واقع نشده است، مخمول افتاده است. ازجمله سبکشناسی ساختاری شعر انقلاب و نیز شناختنامه شعر انقلاب. زیباییشناسی شعر انقلاب از چشمانداز پیکره و پیام مطمح نظر است که بعید میدانم از این قدمگاه گامی به سمت معرفت برداشته نشده باشد لاکن عَتَبهای نیز کما ینبغی، ریت نمیشود.
وزیر ارشاد توجه به صاحبنظران و صاحبسبکان حوزه شعر را محترم شمرد و گرامی داشتن آنان را مهم.
حسینی گفت: شاعر که شعور شرط اندیشه است، بصیرت را باید واجب عینی بداند نه واجب کفایی. حضور بهموقع و در موضع، بصیرت شاعر انقلاب است. راه رستگاری ادبیات بهویژه شعر، مراقبه است.
وی در پایان گفت: اطاعت از رهنمودهای رهبر فرزانه صلاح راه رهروان این وادی است.
آیین پایانی ششمین جشنواره شعر فجر امروز یکم اسفند در تالار وحدت برگزار شد و با حضور رییس جهوری، نفرات برتر بخشهای مختلف شناخته شدند.
دوشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۰ - ۲۰:۱۷
نظر شما