دوشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۴
جشنواره تئاتر دانشگاهی کتاب‌های تخصصی چاپ می‌کند

امین عظیمی معاون پژوهشی و انتشارات پانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی از چاپ چند کتاب تخصصی در هنگام برگزاری این جشنواره خبر داد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری جشنواره تئاتر دانشگاهی ساعت 11 امروز دوشنبه اول اسفند با حضور حمید مرادویسی دبیر جشنواره و امین‌عظیمی معاون پژوهشی و انتشارات جشنواره، در سالن کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد. در ابتدای این نشست مرادویسی گفت: این جشنواره شاید نتواند با بسیاری از جشنواره‌های موجود در کشور رقابت کند، اما به لطف و همت مطبوعات و رسانه‌ها جایگاه خود را در عرصه فرهنگ و تئاتر کشور پیدا کرده است. 

دبیر پانزدهمین جشنواره تئاتر دانشگاهی به تمرکز این دوره بر بخش نمایشنامه‌‌خوانی اشاره کرد و گفت: این قسمت از جشنواره که اهمیتش نسبت به دوره‌های قبل زیادتر شده است ما دو بخش را خواهیم داشت: بخش اول نمایشنامه‌های تالیفی دانشجویان است که در این بخش فقط تالیفات دانشجویان پذیرفته می‌شوند و بخش دوم نمایشنامه‌خوانی آثار علیرضا نادری است. این قسمت از جشنواره بر خلاف دوره‌های پیشین به صورت رقابتی برگزار خواهد شد.

مرادویسی گفت: بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره که با عنوان جایزه استاد اکبر رادی برگزار می‌شود. این بخش تنها مسابقه نمایشنامه‌نویسی معتبر در سطح کشور است که همیشه با استقبال مناسبی روبه‌رو می‌شود. آثار برگزیده این بخش به صورت کتاب چاپ خواهند شد. در دوره قبل دو بانک از نمایشنامه‌های برگزیده انتخاب شد و به صورت یک مجموعه به چاپ رسید. در این دوره هم به دلیل آن‌که این بخش رقابتی شده و یک برگزیده در آن خواهیم داشت، نمایشنامه‌های رسیده به دبیرخانه از کیفیت بالایی برخوردار هستند.

در ادامه این نشست امین عظیمی معاون پژوهشی و انتشارات جشنواره گفت: کار این دوره از جشنواره بسیار دیر شروع شد، اما در همین فرصت اندک 74 مقاله از 60 دانشجو به دبیرخانه جشنواره رسید. البته در فراخوان از استادان تئاتر هم برای ارسال مقاله دعوت شده بود، اما متاسفانه به دلیل وضعیت نامناسب پژوهش تئاتر در کشور این بخش با بی‌مهری استادان روبه‌رو شده است. این نکته باعث بی‌علاقگی دانشجویان نسبت به پژوهش خواهد شد.

وی افزود: در زمینه نشر هم با وجود اینکه زمان اندکی داشتیم اما چند کتاب تخصصی را بر حسب نیاز نظام دانشگاهی در حوزه تئاتر منتشر خواهیم کرد. مهم‌ترین کتابی که منتشر می‌شود کتاب «تئاتر محیطی» از تالیفات «ریچارد شکنر» با ترجمه آزاده‌گنجه است. در چند دوره قبل هم کتاب «نظریه‌های اجرا» از همین پژوهشگر برجسته تئاتر دنیا ترجمه و چاپ شده بود. امیدواریم چاپ این کتاب تفکرات غلط موجود در زمینه تئاتر محیطی را تغییر دهد.

عظیمی سپس به دیگر کتاب‌ها اشاره کرد و گفت: کتاب‌های «تئاتر در گذر فرهنگ‌ها» نوشته «پاتریس پاویس» با ترجمه غلامرضا صراف، «مجموعه مقالات تئاتر مستند و پرفورمنس» باگردآوری محمدمنعم و دیگران و «مجموعه مقالات پرفرومنس» از دیگر کتاب‌هایی هستند که هم‌زمان با برگزاری جشنواره منتشر می‌شوند. باید اشاره کنم که کتاب آخر برگزیده مجموعه متونی است که از قرن هجده تا پایان قرن بیستم در زمینه پرفورمنس تاثیرگذار بودند و دیدگاه‌های بزرگانی چون گروتفسکی و پیتر بروک و همچنین مقاله‌هایی از رولان بارت، والتر بنیامین در این کتاب منتشر شده است. همچنین نمایشنامه‌های برگزیده دانشجویی هم در دو جلد منتشر می‌شوند.

عظیمی در پایان مجددا به مشکلات پژوهش و چاپ کتاب اشاره کرد و گفت: وضعیت پژوهش تئاتر در کشور بسیار نامناسب است. همین تعداد اندک کتاب تخصصی که جشنواره منتشر می‌کند هزینه‌های بسیاری را بر ما تحمیل می‌کند و اگر کمک‌ها و مساعدت‌های انتشارات افراز نبود، شاید این کتاب‌ها به مرحله انتشار نمی‌رسیدند. کتاب‌ها نیز بر حسب نیازسنجی که صورت می‌گیرد منتشر می‌شوند. به عنوان مثال کتاب تئاتر محیطی بنابر این نیاز که ظرفیت‌های اجرا در کشور محدود است، منتشر می‌شود تا دانشجویان با اصول آن آشنا شده و بدانند که اجرای تئاتر در ایران نباید محدود به مجموعه تئاتر شهر شود.

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران در اردیبهشت ماه سال 1391 در تهران و دانشگاه شهید باهنرکرمان برگزار خواهد شد. در این دوره قرار است تا کارگاه‌های آموزشی در زمینه تئاتر مستند، پرفورمنس و محیطی برگزار شود. همچنین قرار است «ریچارد شکنر» کارگاه آموزشی پرفورمنس را همراه با «رزلی‌گلدبرگ» به صورت ویدیوکنفرانس برگزار کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها