شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۳:۰۶
تاثير مستقيم برنامه‌هاي تلويزيوني دفاع مقدس بر مراجعه به كتابخانه‌ها

مدير كتابخانه شهداي دانش، كم‌كاري دست‌اندركاران حوزه نشر و رسانه‌ها را عوامل اصلي در نبود معرفي درست شخصيت‌هاي انقلابي و شهداي دفاع‌مقدس دانست و گفت: وقتي «زهرا حسيني» راوي كتاب «دا» در يك برنامه تلويزيوني حاضر شد، تعداد مراجعه كنندگان به كتابخانه براي به امانت گرفتن اين كتاب 2 برابر شد./

سكينه حصاري در گفت‌و گو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)،‌ كتاب‌هاي موجود در كتابخانه شهداي دانش را 3000  نسخه برشمرد و اظهار كرد: از ميان كتاب‌هاي موجود 200 عنوان به حوزه دفاع‌مقدس و 100 عنوان به بخش انقلاب اسلامي اختصاص دارند.

وي برپايي نمايشگاه كتاب و مسابقه كتابخواني در هفته دفاع‌مقدس را از برنامه‌‌هاي موثر در جذب مخاطب عنوان كرد و توضيح داد: البته اين نوع تبليغ و معرفي، افرادي را كه عضو كتابخانه يا اهل مطالعه‌اند،‌ به خواندن كتاب‌هاي اين حوزه‌ها سوق مي‌دهد اما تاثيري مانند يك برنامه تلويزيوني كه مخاطبان را بر حسب كنجكاوي به كتابخانه‌ها هدايت مي‌كند،‌ ندارد.

حصاري كم كاري دست‌اندركاران حوزه نشر و رسانه‌ها را عوامل اصلي در نبود معرفي درست از شخصيت‌هاي انقلابي و شهداي دفاع‌مقدس دانست و گفت: وقتي «زهرا حسيني» راوي كتاب «دا» در يك برنامه تلويزيوني حاضر شد، تعداد مراجعه كنندگان به كتابخانه براي به امانت گرفتن اين كتاب 2 برابر شد.

مدير كتابخانه شهداي دانش ادامه داد: اين اتفاق پس از پخش برنامه‌هايي مانند سريال‌هاي تلويزيوني زندگي خلبان شهيد عباس بابايي و مهندس شهيد محمد جواد تندگويان هم تكرار شد.

وي افزود: شناخت اندك اين مخاطبان به ويژه نوجوانان به خوبي حكايت از كم‌كاري دارد. زيرا آنان وقتي زندگي يك فرمانده را مي‌خوانند با تعجب سراغ من مي‌آيند و از آنچه آنان را درباره شهدايي نظير سردار محمدابراهيم همت به شگفت آورده، سخن مي‌گويند.

مدير كتابخانه شهداي دانش بر اين باور است: نوجوان امروز خاطره و تجربه‌اي از دوران 8 سال دفاع‌مقدس ندارد به همين دليل شهداي شاخصي كه امروز نامشان بر گوشه و كنار خيابان‌ها نقش بسته است را نمي‌شناسد. در اين ميان نگارش داستان از زندگي اين افراد و شناساندن آنان در قالب فيلم و سريال تلويزيوني  در تشويقشان به مطالعه و خواندن كتاب نقش موثري دارد. 

وي درباره كتاب‌هاي پر مخاطب در حوزه دفاع مقدس گفت: جلد ششم مجموعه كتاب‌ «قصه قهرمانان انقلاب» با عنوان «مرد سلول شماره 5» نوشته مصطفي رحيمي از كتاب‌هاي پر مخاطب است. قالب داستاني اين مجموعه باعث جذب مخاطب شده و به نوعي دليل اعتقادات و ايستادگي در برابر شكنجه‌ها را به خوبي به نوجوان منتقل مي‌كند.

وي افزود: «دا»،‌ «خاطرات عزت شاهي»،‌ ‌«خاطرات صياد شيرازي» و كتاب طنز «رفاقت به سبك تانك» از كتاب‌هاي پر مخاطب براي پسران نوجوانند.

حصاري درباره افزايش تعداد منابع انقلاب و دفاع‌مقدس در كتابخانه شهداي دانش گفت: با توجه به حجم كل كتاب‌ها به نظر مي‌رسد كه تعداد موجود در بخش دفاع‌مقدس كافي باشد اما تعامل محسن كاظمي، نويسنده كتاب «خاطرات عزت شاهي» با اين كتابخانه باعث شده تا كتاب‌هايي از سوي انتشارات سوره مهر به اين كتابخانه اضافه شوند.

كتابخانه شهداي دانش با مساحت 250 متر در بلوار 65 متري فتح، شهرك دانش، خيابان شورا قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها