به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی مرکز هنرهای نمایشی، دومین دوره کارگاه آموزشی نمایش تخت حوضی توسط کانون نمایشهای آیینی و سنتی با هدف حفظ، احیا و گسترش هنر تخت حوضی و آموزش این هنر سنتی با روش کارگاهی با توجه به کتابها و پژوهشهای آکادمیک انجام شده در این حوزه در 45 جلسه برگزار میشود.
علاقهمندان میتوانند برای ثبتنام و شرکت در این کارگاه از 25 بهمن لغایت 25 اسفندماه سال جاری در روزهای یکشنبه، دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه هر هفته از ساعت 13 تا 17 به دفتر کانون نمایشهای آیینی و سنتی واقع در تهران، خیابان ویلا، کوچه ارشد شماره 10 طبقه اول، مراجعه کنند.
تختحوضی یا روحوضی (که شخصیت سیاه نقش اساسی در آن ایفا میکند) نمایشی است كه در جشنها و عروسیهای دهه 10 تا 40 خورشیدی از آغاز شب تا صبح به صورت بداهه بر تختههایی که روی حوض وسط حياط خانه محل عروسی یا جشن اجرا میشده است. در قدیم و در زمستان برای جلوگيری از يخ زدن آب حوض خانهها، روی آن را با قابی چوبی میپوشاندند و در تابستانها برای اجرای نمایش مجددا این قاب را روی حوض میگذاشتند.
اساس اين نمايش استوار بر بداههگويی و بداههنمایی همزمان (Improvisation) است كه به زبان طنز ارایه میشود. این نمایش از لحاظ سبکی شباهت بسیاری با سبک «کمدیا دل آرته» ایتالیایی دارد.
منابع مکتوب و همچنین پژوهشهای صورت گرفته درباره این نمایش بسیار اندک است و اکنون بیشتر اجراهای آن به جشنوارهها محدود میشود.
دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۶
نظر شما