به گزارش خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا)، این كتاب در سال ۲۰۱۱ از سوی سایت آمازون پرفروشترین كتاب سال نام گرفت. طبق اظهارات نویسنده، جابز در مراحل مختلف انتشار هیچ نظارتی بر روند این كتاب نداشته و حتی از ایزاكسون خواسته تا جایی كه میتواند از اطرافیانش حرف بكشد.
در این كتاب از دیدگاههای مختلفی درباره جابز، زندگی خصوصی، كار، علایق، خلاقیتها، ترک تحصیل و همينطور اهدافش از تاسیس شركت اپل آشنا میشویم. با مرور زندگی جابز درمییابیم كه او همیشه هم در كارهایش موفق نبوده و در بخشی از زندگیاش كاملا ناامید شده است. ترجمه این كتاب در ۳۹ فصل منتشر شده و از كودكیاش تا نبرد وی برای مبارزه با بیماریاش را در بر میگیرد، در حالی كه كتاب اصلی در ۴۱ فصل نوشته شده. به گفته مدير انتشارات «صانعی» كتاب به طور كامل ترجمه شده بود ولی سه فصل از آن به دلايلی حذف شد.
علاوه بر متن كتاب، در پایان هم عكسهای مختلفی از جابز در دورههای مختلف زندگیاش آمده كه چهرههای متفاوتی از این نویسنده و زندگی خانوادگیاش را نشان میدهد.
به موازات روایت زندگی جابز در این اثر سیر تحول محصولات شركت «اپل» و فناوریهای دیجیتال و همچنین فعالیت كمپانیهایی چون «دیزنی»، «پیكسار» و یا «گوگل» نيز نشان داده میشود. در این كتاب شخصیتهای زیادی از جابز نوشتهاند و خاطرات افراد مختلفی در كتاب آمده است. از همین رو است كه نویسنده در ابتدای كتاب فهرستی طولانی از شخصیتها را به همراه شغل و منصب آنها آورده است.
«استیو پاول جابز» در ۲۴ فوریه ۱۹۵۵ به دنیا آمد و پنجم اکتبر ۲۰۱۱ در سن ۵۶ سالگی از دنیا رفت. او کارآفرین، مخترع، بنیانگذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت رایانهای «اپل» و یکی از چهرههای پیشرو در صنعت رایانه بود. در سال ۱۹۷۶ او به همراه شخصی به نان استیو وزنیاک شركت «اپل» را تاسیس و از سال ۱۹۹۷در مقام مدیرعامل این شركت فعالیت كرد.
ناشر این كتاب در مقدمه توضيح داده است: «این کتاب داستان زندگی و شخصیت یک کارآفرین خلاق را به شما نشان می دهد که با کمالگرایی، نوآوری و آشتی دادن هنر و فناوری، سبب تحول در شش صنعت دنیا شد: کامپیوترهای شخصی، فیلمهای انیمیشن، موسیقی، تلفنها، تبلتها و انتشارات دیجیتال.»
ایزاكسون، نویسنده این كتاب، یكی از مطرحترین زندگینامهنویسان معاصر است و تاكنون زندگی شخصیتهای مطرحی چون آلبرت اینشتین و بنجامین فرانكلین را به رشته تحریر درآورده است. او این كتاب را بر اساس بیش از چهل گفتوگو با جابز در طول دو سال نوشته و به درخواست وی در نگارش این كتاب بسیاری از اعضای خانواده، دوستان، همكاران، رقبا، نزدیكان و حتی مخالفانش نیز نقش داشتهاند. این اثر نه تنها یک زندگینامه بلكه اثری است درباره امید به آینده، خلاقیت،تلفيق هنر و صنعت و نگاهی به پیشرفتهایی كه جابز در آنها نقشی اساسی داشته است.
مترجمان زیادی تاكنون این كتاب را در ایران ترجمه كردهاند و ترجمه ابراهیمی در نشر «صانعی» نخستین ترجمه منتشر شده است. از این كتاب ترجمههای مهدی پاک نهاد در نشر «ستایش»، پرناز صدیقراد در نشر «جویا»، رضا زمانی، محمد زینالی و زهرا لطیفیان منفرد به طور مشترك در «نیكان كتاب»، محسن نوبخت و حبیبالله حبیبی در انتشارات «دوراندیشان»، زهره فیضی در «آوای راد»، منیژه شیخ جوادی و ارمغان جزایری در نشر «پیكان» و همچنین آیدین عدالت و یاسین خردمند به پایان رسیده است.
«راه اپل؛ 12 درس مدیریتی از نوآورترین شركت دنیا» نوشته جفری كروك شنكو و «استیو جابز؛ شیوههای رهبری در نسل جدید» اثر جی الیوت از جمله آثار دیگری هستند كه درباره جابز و فعالیتهایش منتشر شده است.
زندگینامه «استیو جابز» نوشته والتر ایزاكسون با ترجمه مهدی ابراهیمی در 452 صفحه، به همراه سیدی متن انگلیسی اثر، با شمارگان دوهزار نسخه و به بهای 10 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات «صانعی» منتشر شده است.
جمعه ۲۱ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۹
نظر شما