«گالری ملی برای هنرهای خارجی» در صوفیا میزبان یک نمایشگاه با عنوان «ادبیات بلغارستان؛ نشست ها و گفتوگوها با دنیا» در ماه فوریه (بهمن- اسفند) است.-
در نشستي از اين نمايشگاه، بر خلق الفبای سیریلیک توسط برادران سیریل و متدودیک ها در قرن 9 میلادی پرداخته ميشود. مریدان آنها دست خط جدیدی را در میان ملت های اسلاو ایجاد کردند.
به گفته کاتیا زوگرافووا برگزار کننده این نمایشگاه و مدیر موزه ادبیات ملی صوفیا، نمایش آثار تاریخ مربوط به «بوگومیلس» از نکات مورد توجه این نمایشگاه است. مردم اندکی وجود دارند که از این اسناد تاریخی که به قرن 10 میلادی تعلق دارند، و نشان دهنده بخشی از تاریخ بلغارستان در قرون وسطی هستند، اطلاع داشته باشند. مبارزات این بخش از بلغارستان با فرانسه و آلبانیا در حقیقت بخش مهمی از غرب اروپا را تشکیل می دهد. این در حالی است که با ادبیات تطبیقی مشابهت هایی بین کتاب های مخفی بوگومیلس و «دوزخ» دانته آلگیری می بینند.
این نمایشگاه در نظر دارد نویسندگان قرن بیستم بلغارستان را که نه تنها در بخش مهمی از اروپا تحسین می شوند، بلکه بخشی از سنت های مدرن این منطقه هستند نیز معرفی کند. به همین دلیل در این نمایشگاه برخی از نخستین ترجمه های آثار داستانی اروپایی و متون درسی به زبان بلغاری، در کنار نامه ها، عکس ها و خاطرات روزنوشت به عنوان پلی بین دو بخش شرق و غرب اروپا زیر ذره بین قرار گرفته است. یکی از نمونه های خوب این بخش گئو میلف شاعر بزرگ بلغار است که در سال 1914 آثارش را با عنوان لایپزیک به مثابه شعر بلغاری دنیا امضا می کرد.
مبحثی درباره اصلیت «پیر دو رونسارد» شاعر فرانسوی دوره رنسانس از دیگر نقاط مورد توجه این نمایشگاه است که در قالب ارایه اسنادی از کتابخانه ملی فرانسه درباره نژاد بلغاری، یکی دیگر از بخش های این نمایشگاه را تشکیل می دهد. با بررسی این اسناد می توان با اطمینان گفت «کنتس آنا دو نلس» که نام خود را به عنوان نخستین زنی که در قرن نوزده نشان لژیون دونوآر را دریافت کرد، در تاریخ ثبت کرده، اصلیتی بلغاری دارد.
نظر شما