شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۶

نامه‌اي به قلم «کارل ویلهلم یروزالم» حقوقدان قرن 18 آلمان و از دوستان یوهان ولفگانگ فون گوته پس از مدت زمانی بیش از 200 سال به موزه شهر وتسلار واقع در ایالت هسن بازگشت.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری آلمان ، گوته در اثر مشهورش با عنوان «رنج های ورتر جوان» به ماجرای خودکشی این دوست خود پرداخته و از وی به عنوان الگویی برای خلق شخصیت این اثر بهره برده است.
 
این نامه در سال 1771 توسط «یروزالم» به رشته تحریر درآمده و مسوولان این شهر به تازگی آن را در حراجی شهر بازل به قیمت 5 هزار یورو خربداری کرده اند.
 
آنیا آیشلر مدیر موزه این شهر گفت: برای موزه وتسلار این نامه که پس از 241 سال به خاستگاه اصلی اش بازگشته از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. این نامه نوشته شده به تاریخ 30 نوامبر 1771 است که «یروزالم» آن را به آدرس پدرش به رشته تحریر درآورده و در آن به تشریح یکی از دلایل خودکشی اش پرداخته است. این حقوقدان جوان که در سن 25 سالگی دست به خودکشی زد در این نوشته خود از تهمت مافوقش در دیوان عالی کشور گله و از ضعف و درماندگی خود دفاع می کند. 

گوته (28 آگوست 1749 در فرانکفورت آم ماین – 22 مارس 1832 در وایمار) و یروزالم (21 مارس 1747 در ولفن بوتل – 30 اکتبر 1772 در وتسلار) در دوره تحصیل در شهر لایپزیک با یکدیگر آشنا شدند و در شهر وتسلار که گوته در دیوان عالی کشور مشغول به کار بود، دیگر بار یکدیگر را دیدند.

«رنج های ورتر جوان» یک رمان-نامه است که نخستین بار در سال 1774 به مناسبت نمایشگاه کتاب لایپزیک منتشر و به اثری پرفروش بدل شد. این اثر که گوته به شکل ضمنی در آن به یکی از تجربیات حقیقی زندگی خود پرداخته، داستان یک عشق نافرجام و دست نیافتنی است که ورتر جوان گرفتار آن می شود و در نهایت دست به خودکشی می زند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها