جمعه ۱۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۹:۲۶
ابزار تحول‌آفريني در كتاب «مُلكي ديگر مَلكوتي ديگر»

كتاب «مُلكي ديگر مَلكوتي ديگر» با زير عنوان «براي چه به دنيا آمده‌ايم؟» نوشته اكهارت تُلي با برگردان سيامك عاقلي منتشر شد. تلي مي‌گويد هدف از نگارش اين كتاب ايجاد تحول در آگاهي و بيداري انسان‌هاست._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، اكهارت تلي در اين كتاب كوشش مي‌كند انسان‌ها را در موقعيتي قرار دهد كه چشمانشان به حقيقت خود و هستي گشوده شود و از مدار دنج باري كه به تعبير عرفاي مسلمان، نفس ناميده مي‌شود رهايمان سازد و حيات و عمل غيرنفساني يا عاشقانه را به ما نشان دهد.

در اين كتاب ابتدا ذهن كژمدار ما را مورد ذره‌بين توضيح و توصيف قرار مي‌دهد و سپس به نحوي عملي ما را به ذهن نامشروط حقيقت‌بين هدايت مي‌كند و سعي مي‌كند كيستي واقعي ما را كه به كلي غافل از آن هستيم، به ما بازنمايد، كيستي كه بسيار بزرگ‌تر و مهم‌تر از چيزي است كه ‌اكنون به حساب كيستي خود مي‌گذاريم يعني هويتي كه از خود در حوزه فكر ساخته‌ايم.

نويسنده اين اثر نه در مقام دفاع از عقيده‌اي خاص است و نه در مقام رد اعتقاد و ايدئولوژي معيني. تمام كوشش خود را با بياني موثر صرف آن كرده تا ما را از يك خطاي ذهني كه به واسطه همه گير بودن آن به كلي از نظر غافل مانده باخبر سازد و همين خطاي ذهني است كه از دل آن رنج و اندوه و ناخرسندي پديد مي‌آيد. 

در بخشي از پيشگفتار كتاب مي‌خوانيم كه روان‌شناسي جديد روز به روز به سمت روان‌شناسي شناختي كشيده مي‌شود. از ديدگاه روان‌شناسي شناختي حال و رفتار نادرست و بيمارگونه در تحليل آخر به فكر غلطي برمي‌گردد كه فرد آن فكر غلط را صادق پنداشته و آن را مبناي واكنش و كنش خود در زندگي قرار داده است. اكهارت تلي مانند ساير بزرگان معرفت، از خرده فكرهاي غلط صرف نظر كرده و انگشت توجه را بر آن خطاي بزرگي كه مادر همه خطاهاي ريز و درشت ديگر است مي‌گذارد و مي‌خواهد خواننده خود را از زندان ذهن ـ ساخت خود از طريق آگاهي بي هيچ تلاش و كوششي از سوي رهرو نجات دهد.

اين كتاب در هشت بخش تدوين شده است. شكوفايي آگاهي انسان، بازنمود گذشته، ناكارآيي موروثي ذهن ما، آگاهي جديد در حال ظهور، معنويت و اعتقادات، ضرورت تحول، آرامشي كه وراي همه فهم‌هاست، از خطاي دكارت تا بصيرت سارتر، كهن درد، دليل بي چون و چراي جاودانگي، سرگرمي رسانه و كهن درد و تصوري كه از كيستي خود داريم از جمله موضوعاتي است كه در بخش‌هاي مختلف كتاب بيان و بررسي شده است.

چاپ نخست كتاب «مُلكي ديگر مَلكوتي ديگر» در 338 صفحه، با شمارگان 3300 نسخه و بهاي 7500 تومان به كوشش نشر نامك منتشر شده و در دسترس روان‌شناسان و علاقه‌مندان قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها