چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۹
حضور «زن؛ نظام سلطه و رسانه‌ها» در كتابفروشي‌ها

چاپ نخست کتاب «زن؛ نظام سلطه و رسانه‌ها» تالیف ابراهيم شفيعي سروستاني، از سوي مركز پژوهش‌هاي اسلامي صدا و سيما منتشر و روانه بازار نشر شد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران‌(ايبنا)، اين اثر با هدف پاسخ‌گويي به بخشي از نياز پژوهشي موجود در زمينه حقوق، شخصيت و جايگاه زن در خانواده و اجتماع تدوين شده است.

در كتاب «زن؛ نظام سلطه و رسانه‌ها» مهم‌ترين هدف‌ها، برنامه‌ها و سياست‌هايي كه نظام سلطه‌گر غربي با ياري گرفتن از رسانه‌هاي فراگير خود براي به انحطاط كشاندن زنان در سراسر جهان؛ به ويژه در كشورهاي اسلامي در پيش گرفته است، نقد و بررسي و در پايان، راهبردهايي براي رويارويي با اين هدف‌ها، برنامه‌ها و سياست‌ها ارايه مي‌شود.

كتاب حاضر در دو بخش و در دو موضوع اساسي، تحليل و نقد و بررسي شده است. نخست، برداشت نادرستي كه بر اثر رواج انديشه‌هاي فمينيستي درباره شخصيت فردي و جايگاه اجتماعي زن در جوامع غربي شكل گرفته و موجب ايجاد بحران‌هاي گوناگون اجتماعي در اين جوامع شده است. دوم، راهبرد‌ها و سياست‌هايي كه نظام سلطه براي تسلط بر ديگر كشورها با سوء‌استفاده از موضوع حقوق و آزادي زن در پيش گرفته است. در اين بخش، بر مبناي سه گفتمان، همسان‌سازي (امپرياليسم فرهنگي)، مقابله با اصول‌گرايي اسلامي (تهاجم فرهنگي) و تغيير سبك زندگي، تلاش‌هاي نظام سلطه براي مقابله با نظام اسلامي ايران در سه دهه گذشته بررسي و نقش زنان در اين زمينه تبيين شده است.

در پايان اين كتاب نيز راهبرد‌هايي براي رويارويي با روش ها و سياست‌هاي نظام سلطه عليه نظام اسلامي ارايه شده اند.

بر اساس مطالب كتاب، «جنبش فمينيسم در اواخر قرن هجدهم و اوايل قرن نوزدهم ميلادي در اعتراض به شرايط نامناسب اجتماعي زنان در كشورهاي اروپايي و آمريكايي به وجود آمد. در آغاز اين جنبش، مهم‌ترين خواسته‌هاي زنان، حق دستمزد برابر براي كار مشابه مردان، حق مالكيت، حق راي، حق تحصيل، حق اشتغال در همه مشاغل، حق نظارت بر قوانين و ... بود، ولي به تدريج و با ورود چهره‌هايي چون «سيمون دوبوار» و «بتي فريدان» به عرصه رهبري جنبش فمينيسم، خواسته‌هاي زنان تغيير كرد و كسب استقلال كامل از مردان در راس خواسته‌هاي آنان قرار گرفت. بدين ترتيب، جنبش فمينيسم به نمادي براي مبارز‌ه‌طلبي دو جنس تبديل شد و رفته‌رفته تمام نقش‌هاي سنتي زنان و از همه مهم‌تر نقش مادري و همسري آنان، مظاهر فرودستي و انقياد زنان در برابر مردان شمرده شدند. استمرار اين نگرش در ميان رهبران فمينيسم، پس از چند دهه، اين جنبش را به طور كامل از مسير خود خارج ساخت و در خدمت كساني قرار داد كه هدفي جز تباهي زنان و خانواده‌ها نداشتند.
در دهه‌هاي اخير، برخي فعالان فمينيست با مشاهده تباهي‌هايي كه نگرش‌هاي به دور از خرد، فطرت و مذهب فمينيسم در جوامع اروپايي و آمريكايي به وجود آورده بود، به عرصه نقد و بررسي اين جنبش وارد شدند و از ديدگاه‌هاي گوناگون به واكاوي چند دهه فعاليت آن پرداختند.»

چاپ نخست کتاب «زن؛ نظام سلطه و رسانه‌ها» با شمارگان 1500 نسخه، 192 صفحه و به بهای 35000 ریال راهی بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط