چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۵
«تاريخچه پدافند هوايي» منتشر مي‌شود

سرهنگ محمدرضا عاروان براي اولين بار كتابي با محوريت تاريخچه تشكيل پدافند هوايي و نقش آن در سال‌هاي دفاع‌مقدس تدوين كرده است. اين اثر با حمايت قرارگاه پدافند هوايي خاتم‌الانبياء (ص) و توسط سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع‌مقدس ارتش (ساحادم) منتشر مي‌شود.-

عاروان در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) با اعلام اين خبر به بيان خلاصه‌اي از تاريخچه تشكيل پدافند هوايي در ايران پرداخت و اظهار كرد: برابر بررسی های به عمل آمده در اسناد و مدارک موجود، از سال 1312 پدافند در ایران و در نیروی زمینی ارتش وجود داشته است. 

اين نويسنده ارتشي ادامه داد: ‌پدافند در مقطعي از دفاع‌مقدس، جزو نيروي هوايي ارتش بود و با تشكيل قرارگاه خاتم‌الانبياء (ص) در سال 1387 تمامي سيستم‌هاي پدافند و پوشش هوايي كشور بر دوش آن قرار گرفت و به تدريج، جايگاه خود را پيدا كرد. 

محمدرضا عاروان، كتاب «تاريخچه تشكيل پدافند هوايي» را دايرةالمعارف كاملي از پدافند هوايي نيروهاي زميني، هوايي و دريايي سپاه پاسداران و ارتش جمهوري اسلامي ايران دانست و گفت: گردآوري اطلاعات و تدوين اين كتاب، حدود 20 سال طول كشيده و علاوه بر وضعيت پدافند هوايي از جنگ جهاني اول و دوم و تاريخچه اين نهاد نظامي، نقش آن در دوران جنگ‌تحميلي عراق عليه ايران و خاطرات پرسنل آن از سال‌هاي دفاع‌مقدس را هم دربرگرفته است.

وي با اشاره به نقش پدافند هوايي در جلوگيري از تجاوز هوايي دشمن به حريم هوايي كشور افزود: رادارهاي پدافند، در مقابل ورود هواپيماها به خاك كشور واكنش نشان می‌دهند و در صورت مشاهده هواپیمای دشمن آژیر خطر به صدا در می‌آید و فرمان اسکرامبل صادر می‌شود.

نويسنده كتاب «مدافعان آسمان» يادآور شد: پدافند در قبل از دفاع‌مقدس و سال‌هاي ابتدايي جنگ به صورت سرزميني انجام مي‌شد. يعني هر نيرو اعم از هوايي، ‌دريايي و زميني براي خود يك پدافند اختصاصي داشته است. بعدها که ستاد پدافند كل كشور در سال 1364 تاسیس شد، مراكز حساس صنعتي مانند پالايشگاه‌ها، نيروگاه‌ها و ذوب آهن هم به تدريج، مجهز به پدافند شدند.

عاروان اضافه كرد: با گسترش حملات هوايي دشمن، پيچيدگي پدافند هم افزايش پيدا كرد و موفقيت آن در عمليات‌هاي والفجر 8، بيت‌المقدس، فتح‌المبين و ثامن‌الائمه(ع) به اوج خود رسيد، به طوري كه بيش از 70 هواپيماي دشمن در عمليات والفجر 8 منهدم شدند.

وی درباره منابع تدوين كتاب «تاريخچه پدافند هوايي» گفت: من از منابع مختلفی از جمله آرشيو اسناد قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبياء(ص) و مركز اسناد و تحقيقات دفاع‌مقدس و گفت‌وگو با كاركنان پيشكسوت پدافند هوايي برای تدوین کتاب استفاده کرده‌ام. 

اين نويسنده نظامي در پايان يادآور شد: این کتاب با حمايت قرارگاه پدافند هوايي خاتم‌الانبياء (ص) و توسط سازمان حفظ آثار و نشر ارزش‌هاي دفاع‌مقدس ارتش (ساحادم) منتشر مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط