نخستين جلسه توجيهي نمايشگاههاي اختصاصي كتاب و محصولات فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در كشورهاي سودان، تونس و تركيه در موسسه بينالمللي برگزاري نمايشگاههاي فرهنگي و هنري ابرار برگزار شد.-
وي سپس به توصيف شرايط سياسي و فرهنگي كشور سودان پرداخت و گفت: كشور سودان به سه بخش مجزاي شمالي، مركزي و جنوبي تقسيم شده است كه در بخش مركزي اين كشور آرامش خوبي برقرار است و حدود 30 ميليون جمعيت دارد.
انوري ادامه داد: آمار دانشگاه و دانشگاهيان در اين كشور بالاست، به نحوي كه در يكي از دانشگاههاي اين كشور 200 هزار دانشجو به صورت رايگان به تحصيل مشغولند.
مدير موسسه ابرار شرايط فرهنگي اين كشور را اينگونه توصيف كرد: زبان دوم مردم سودان، انگليسي است و بسياري از مردم اين كشور به اين زبان مسلطند. شيعيان درصد كمي را شامل ميشوند اما مردم اين كشور علاقه بسياري به اهل بيت(ع) دارند. همچنين مردم اين كشور به آموختن زبان فارسي بسيار علاقهمندند.
وي درباره امنيت شركت كنندگان در طول برپايي نمايشگاههاتوضيح داد: همواره كوشيدهايم امنيت شركت كنندگان را در طول برپايي نمايشگاه تامين كنيم و در 20 نمايشگاه برگزار شده پيشين مشكلي امنيتي براي هيچ شركت كنندهاي پديد نيامد.
ميرانوري گفت: براي امنيت شركت كنندگان در كشور سودان تمام پروتكلها و قراردادهايي كه به امضاي شركتكنندگان برسد، سفير جمهوري اسلامي ايران در اين كشور از آن حمايت خواهد كرد.
وي هزينه تامين امنيت در كشور سودان را بر عهده اين موسسه دانست و افزود: برگزاري اين نمايشگاهها به يقين سودآور خواهد بود و دستكم 50 هزار نفر بازديد كننده خواهد داشت.
ميرانوري سپس به حضور شهرداريها در قالب NGO در اين نمايشگاهها اشاره كرد و افزود: براي خبرگزاريها و پايگاههاي اينترنتي نيز امكانات نرمافزاري رايگان در نظر گرفتهايم و تمام شركت كنندگان ميتوانند يك نفر را به عنوان نماينده معرفي كنند كه ميكوشيم تا 90 درصد هزينههاي حضور يك خبرنگار را از يك رسانه تقبل كنيم.
مدير موسسه ابرار بر لزوم بستهبندي مناسب كالاهاي فرهنگي براي انتقال به كشور سودان تاكيد كرد و گفت: فضاي نمايشگاهي در كشور سودان با توجه به فصل، سرما يكي از فضاهاي نمايشگاهي اين كشور خواهد بود.
انوري شعار نمايشگاه محصولات فرهنگي ايران را «اقناع سه سالهها تا 90 سالهها» عنوان كرد و با برشمردن ويژگيهاي فرهنگي و اقليمي كشورهاي تونس و تركيه، برپايي نمايشگاههاي بعدي را تا پايان ارديبهشتماه در اين كشورها ممكن دانست.
وي مدت زمان اين نمايشگاهها را هفت تا 10 روز عنوان كرد و گفت: در اين فرصت تمام امكانات تبليغاتي اين كشورها را براي اطلاعرساني درباره اين نمايشگاه بهكار خواهيم گرفت.
اين دوره از نمايشگاهها در راستاي منويات مقام معظم رهبري مبني بر وحدت جوامع اسلامي و با هدف گسترش فرهنگ اسلامي و ايراني، معرفي دستاوردهاي انقلاب اسلامي، ترويج زبان و ادبيات فارسي و نيز كمك به رشد علمي و غناي فرهنگي كشورهاي مسلمان سودان، تونس و تركيه با همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در پنج موضوع متنوع كتاب، سيستمهاي نرمافزاري، محصولات فرهنگي، «موسسات و NGOها» و زبان برگزار ميشود.
نظر شما