اين كتابدار درباره دغدغههاي خود به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) گفت: متاسفانه اكنون كتابخانهاي كه در آن كار ميكنم تنها دو كتابدار دارد و من هم مسوول كتابخانه هستم و هم به عنوان كتابدار كار ميكنم.
وي ادامه داد: اين وضعيت موجب شده تا ما با وجود 900 نفر عضو فعال، نتوانيم از مرخصي استفاده كنيم چراكه به دليل كمبود نيرو نميتوانيم كتابخانه را خالي بگذاريم، البته ظاهرا در آزمونهاي اخير نهاد كتابخانههاي عمومي كشور قرار است يك نيروي براي ما فرستاده شود.
وي درباره امكانات كتابخانه گفت: امكانات كتابخانههاي تفت به نسبت ساير شهرستانها وضعيت بهتري دارد و هم اكنون سيستمهاي ما به نرمافزارهاي نمايه كتابداري و ... مجهز است و با توجه به امكانات كتابخانه مانند كافي نت، جذب مراجعه كننده از مدارس و دانشگاهها سخت نيست.
اين كتابدار با تأكيد بر اينكه عدم رغبت اعضا به استفاده از كتابخانههاي عمومي به كتابهاي موجود در آن بر ميگردد، گفت: متاسفانه كتابهايي كه از تهران ميآيد كتابهاي متناسب با نياز مخاطب ما نيست.
وي توضيح داد: ما اينجا با خانمهاي خانه داري سر و كار داريم كه بيشتر به كتابهايي در حوزه تربيت كودكان، آشپزي و ... نياز دارند در حاليكه اين كتابها خيلي در كتابخانه ما موجود نيست. در حوزه كتابهاي علمي، مهندسي و ... نيز چندان قوي نيستيم و بيشتر كتابهاي موجود ما ديني و مذهبي است.
وي تصريح كرد: حتي كتابهاي ديني نيز با توجه به محتوا و گاهي لغات سنگين آن براي مخاطباني چون زنان خانهدار مفيد نيست و بايد از محتواهاي ديني با زبان ساده و روان استفاده كرد.
بهارستان با بيان اينكه اگر كتاب خوب باشد، مردم به كتابخانهها ميآيند، افزود: ما در طي سال فرمهاي زيادي را درباره نيازها و درخواستهاي اعضا دريافت ميكنيم كه تا كنون مورد توجه قرار نگرفته است.
وي پيشنهاد كرد: بهتر است تا كار مجموعهسازي كتابها در استانها صورت بگيرد تا هر كتابخانه در هر منطقه بر اساس نياز مخاطبان خود كتاب گردآوري كند.
اين كتابدار همچنين درباره ميزان حقوق و مزاياي كتابداران گفت: متاسفانه كتابداري در مقايسه با ساير شغلهاي فرهنگي مانند معلمي از حقوق كمتري برخوردار است، درحالي كه ما در تمامي سال مشغول به كار هستيم.
چهارشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۰
نظر شما