سه‌شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۶
«ماجراهای شنگول و منگول و تلفن همراهشان» کتاب شد!

«ماجراهای شنگول و منگول و تلفن همراهشان»، عنوان کتابی از مصطفی چترچی است که انتشارات «هنرکده» و «همداد» به تازگی روانه بازار کتاب کرده‌اند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «ماجراهای شنگول و منگول و تلفن همراهشان» از جمله داستان‌های تخیلی است که افسانه‌ای قدیمی را به زمان معاصر آورده و با افزودن محصولات  فناوری هم‌چون تلفن همراه به ساختار اولیه داستان، اثری جدید آفریده است.
 
گرگ بدجنس مثل افسانه قدیمی شنگول و منگول، هنوز هم منتظر فرصتی است تا این دو بزغاله کوچولو را شکار کند؛ به همین خاطر پوست گوسفندي را به تن مي‌كند و به دنبال گله راه می‌افتد تا بزغاله‌ها را تنها گیر بیاورد. 

شنگول، بزغاله بازیگوشی است، راه رفتن به دنبال گله هم برایش خسته‌کننده است و همه این‌ها باعث می‌شود که از گله عقب بیفتد و از مادرش دور شود. گرگ بدجنس از این فرصت استفاده می‌کند و به سراغ شنگول می‌آید؛ غافل از این‌که شنگول مثل شنگول افسانه‌ها نادان نیست و با داشتن یک تلفن همراه و به كار بردن کمی احتیاط، ماجرای داستان قدیمی گرگ و بزغاله‌ها عوض می‌شود. 

نویسنده داستان با بیان نمادین یکی از معضل‌های زندگی امروزی، تلاش کرده است کودکان را نسبت به خطراتی که آن‌ها را تهدید می‌کند، آگاه كند. گرگ بدجنس لباس گوسفند می‌پو‌شد. اين نماد آشنا یکی از مهم‌ترین نمادهایی است که کودک با توجه به آن محتاط‌تر خواهد شد و ياد مي‌گيرد كه نبايد با اعتماد به ظاهر افراد خودش را در معرض خطر قرار دهد. 

استفاده از تلفن همراه، به عنوان ابزاري براي ارتباط با اعضاي خانواده و كمك گرفتن از آن‌ها يكي ديگر از نكات مثبت آموزشي در اين كتاب به‌شمار مي‌رود. با توجه به فراگير شدن استفاده از اين ابزارهاي ارتباطي در بين كودكان، لزوم آموزش استفاده درست و به موقع از اين وسايل، انكارناپذير است. 

کتاب «ماجراهای شنگول و منگول و تلفن همراهشان»، داستان ساده‌ای دارد؛ داستاني كه با استفاده از يك خط داستاني ساده و با بهره‌گيري از كمي تخيل، داستاني آموزشي را بازگو مي‌كند. بخشيدن شخصيتي انساني به حيوانات و ايجاد ارتباط متقابل بين آن‌ها و انسان‌ها، مانند ارتباط برابر و پاياپاي بزها و چوپان، تنها استفاده از عنصر تخيل در اين داستان به شمار مي‌رود.

این کتاب برای مخاطبان گروه سنی «الف» و «ب» یعنی کودکان 3 تا 9 سال مناسب تشخیص داده شده است اما به دلیل سادگی داستان شاید تنها برای کودکان گروه سنی الف جذاب باشد. 

داستان با بهره‌گیری از شخصیت‌های شناخته شده داستان‌های کودکان مانند گرگ، شنگول و منگول و مادرشان فضایی آشنا را برای خواننده ایجاد کرده است اما از این فضاسازی و شخصیت‌پردازی استفاده چندانی نشده است و تنها با وارد کردن تلفن همراه، به عنوان عنصری از زندگی مدرن جریان داستان قدیمی به شکلی آموزنده تغییر یافته است. 

داستان مدرن شنگول کمی هم شعارزده است و مفاهیم آموزنده‌ای مانند اعتماد نکردن به غریبه‌ها و مطرح کردن برنامه با والدین را به صورت واضح در داستان گنجانده است و امکان تفکر و استنتاج چنین مفاهیمی را از کودک سلب کرده است. 

انتخاب نام «ماجراهای شنگول و منگول و تلفن همراهشان» یکی از عوامل جذابیت کتاب است. اگرچه شخصیت منگول که در نام کتاب بیان شده، نقشی در این داستان ندارد اما این عنوان، کودک را به خواندن اثری متفاوت ترغیب می‌کند. 

تصویرگری کتاب، یکی از نقاط قوت آن به‌شمار می‌رود. تصاویر کارتونی با رنگ‌های شاد که حتی گرگ بدجنس را نیز به شیوه‌ای خنده‌دار و نه ترسناک به تصویر کشیده است، می‌تواند یکی دیگر از عوامل جذب کودکان به مطالعه اثر به شمار رود. 

«ماجراهای شنگول و منگول و تلفن همراهشان» نوشته «مصطفی چترچی» به همراه تصویرهایی از «محسن جمالی» ازسوی انتشارات «هنرکده» و «همداد» به بهای 700 تومان منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها