سه‌شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۰ - ۱۲:۰۴
داوران بخش داستان جشنواره 1404 مشخص شدند

احمدشاكري، ‌دبير بخش ادبيات جشنواره 1404 با اعلام اسامي داوران بخش داستان و شعر این جشنواره هنري، از كيفيت آثار ارسال شده به اين جشنواره سخن گفت و راهكارها و موانع تحقق به سند چشم‌انداز را، از مهم‌ترين رويكردهاي آن دانست.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، شاكري، خاطرنشان كرد كه آثار در اين جشنواره با تاكيد بر بخش تكنيكي، به لحاظ محتوايي داوري و ارزيابي مي‌شوند.

‌دبير بخش ادبيات جشنواره 1404 درباره مراحل داوري اين جشنواره توضيح داد: داوري بخش شعر و داستان اين جشنواره آغاز شده است و عبدالرحیم سعیدی‌راد، ‌رضا اسماعيلي و كاظم رستمي، داوران در بخش شعر هستند.
 
وي افزود: در بخش داستان نيز هم آقايان فيروز زنوزي‌جلالي و جهانگير خسرو‌شاهي آثار را داوري مي‌كنند و سومين داور نيز به زودي معرفي خواهد شد. 

اين نويسنده با اشاره به اعلام فراخوان عمومي اين جشنواره نيز توضيح داد: نويسندگان از سراسر كشور با اعلام فراخوان عمومي به اين جشنواره دعوت شده‌اند و نكته مهم جشنواره اين بود كه آثار ارسال شده قبلا در جايي منتشر نشده باشند.

وي با اشاره به اختصاصات بخش داستان كوتاه و بلند در اين جشنواره گفت: اغلب آثاري كه ما به صورت چاپ شده و با عنوان رمان مي‌بينيم، در واقع رمان نيستند و به لحاظ تعريف فني داستان بلند خوانده مي‌شوند و آثار بسياري نيز در قالب تعريف داستان بلند‌ به جشنواره ارسال شده است. 

دبير ادبيات جشنواره هنري 1404  در پاسخ به اين سوال كه «آيا آثار برتر در قالب كتاب به چاپ خواهند رسيد؟» توضيح داد: قطعا كتاب آثار برتر اين جشنواره منتشر مي‌شود؛‌ ولي اينكه آثار در چه سطح كيفي و در چه ساختاري اعم از داستان كوتاه يا بلند در يک مجموعه به چاپ برسند، هنوز مشخص نيست. 

اين داستان‌نويس در پاسخ به سوال ديگري دراين‌باره كه «تا به حال استقبال از اين جشنواره را چطور ديده‌ايد؟» توضيح داد: واضح است كه دو عامل قدمت جشنواره و شناخته شدن آن نزد جامعه ادبي مي‌تواند در ميران استقبال از آن موثر باشد؛ ضمن آن‌كه برپايي جشنواره‌هايي با موضوعات انقلاب اسلامي يا دفاع مقدس كه تحقق يافته‌اند، از حيث شفاف بودن موضوع و تجارب نويسنده متفاوت‌اند با جشنواره‌اي مانند 1404 كه برنامه‌هاي آن دربرگيرنده مجموعه اهدافي است كه در سطح‌هاي مختلف اجتماع تعريف شده است و هنوز به مرحله تحقق نرسيده است؛ با وجود اين استقبال از جشنواره قابل توجه بوده است.
 
وي تصريح كرد: متاسفانه در كشور ما استفاده نادرست از جشنواره‌ها، وفور آن‌ها و عدم قاعده‌مندي‌شان منجر به تقسيم ظرفيت‌هاي داستان‌نويسي كشور شده است و اين جشنواره هم از اين آفت مستثني نيست. 

نويسنده «باران نیم‌روز» با اشاره به چند و چون زاويه نگاه به موضوع جشنواره در جلسات مطرح شده گفت: اين مساله كه آيا نويسندگان بايد به موضوعي بپردازند كه در آينده‌اي نه چندان دور محقق مي‌شود، در جلسه مطرح شد؛ نكته اين است كه موضوع داستان مي‌تواند نشان دهد كه سند چشم‌انداز 1404 در حال حاضر نيز در حال تحقق و شكل‌گيري است. 

شاكري با بيان اين‌كه بايد از دو ديدگاه به اين سند نزديک شويم، توضيح داد: مساله اول اين است كه چه بايد بكنيم كه به اهداف اين سند نزديک شويم و مساله دوم اين است كه موانع محقق شدن اين چشم‌انداز چيست. 

دبير ادبيات جشنواره 1404 اضافه كرد: عموما تصوير آثار نويسندگان اين است كه داستانشان در سال 1404 اتفاق بيفتد. 

شاكري در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين‌كه «با توجه به اهميت محتوايي اين جشنواره رويكرد مفهومي آثار بيشتر مد نظر است يا آثار از حيث تكنيكي نيز حايز دقت قرار مي‌گيرند؟» گفت: از نگاه من داستاني كه نتواند از ساختارهاي فني تبعيت كند، نخواهد توانست محتواي موردنظر را نيز ارايه دهد؛ ‌از سوي ديگر اين جشنواره رويكرد هنري دارد و صرفا به دنبال ارايه مفهوم و محتوا نيست.

به گفته شاكري اين جشنواره روزهاي 8 تا 10 بهمن در حوزه هنري برگزار خواهد شد و شعرخواني، سخنراني و نشست‌هاي تخصصي از جمله برنامه‌هاي آن خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط