سه‌شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۱
همكاري ايران در ساخت كتابخانه ملي جديد در افغانستان

رييس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران از همكاري اين سازمان در ساخت كتابخانه ملي جديد افغانستان خبر داد. صلاحي تعامل فرهنگي و رشد و توسعه در اين زمينه را بهترين پل ارتباطي ميان ملت ايران و افغانستان دانست.-

اسحق صلاحي، رييس كتابخانه ملي ايران در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران درباره دستاوردهاي سفر اخير خود به افغانستان گفت: با توجه به اين‌كه كشور افغانستان داراي فرهنگ، زبان، دين و تمدن مشترك با ايران است، در بحث روابط بين‌الملل با الويتی خاص به آن نگاه مي‌كنيم. در اين سفر تلاش كرديم با همه عوامل اجرايي تاثير گذار در حوزه فرهنگ و آرشيو ملي افغانستان ملاقات داشته باشيم.

وي به نشست خود با معاون رييس جمهور افغانستان اشاره كرد و گفت: در اين نشست قرار شد دولت افغانستان زميني براي ساخت كتابخانه ملي در كابل اختصاص دهد و با همكاري و مشاركت ايران اين ساختمان ساخته شود.
 
صلاحي توضيح داد: در طول سال‌ها جنگ، ساختمان كتابخانه ملي افغانستان خسارت‌هاي زيادي ديده است.

وي افزود: همچنين در جلسه ديگري كه با سيد مخدوم رهين، وزير اطلاعات و فرهنگ افغانستان داشتم، دو تفاهمنامه امضا شد كه يكي از آن‌ها ميان سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران با كتابخانه ملي افغانستان و دیگری تفاهمنامه‌ای ميان كتابخانه ملي ايران با كتابخانه عامه افغانستان بود.

صلاحی با اشاره به بازديدي كه از كتابخانه عامه و آرشيو ملي افغانستان داشت، درباره نتايج این بازديد گفت: اسكن و عكس‌برداري از تمامي اسناد و نسخ خطي فارسي زبان موجود در آرشيو ملي افغانستان، فهرست‌نويسي مشترك ميان ايران و افغانستان، انتقال و مبادله تصاوير نسخ خطي و اسناد بين دو كشور، همكاري مشترك بين ايران، افغانستان و تاجيكستان و برگزاري نمايشگاه‌هاي مشترك ميان سه كشور از جمله دستاوردهاي اين بازديد بود.

وی اضافه کرد: با توجه به مسوولیت كتابخانه ملي ايران در كميته ملي حافظه جهاني، در نظر داریم با كمك افغانستان نسخ خطي و ميراث مكتوب مشترك را به ثبت جهاني برسانيم كه اين موضوع مي‌تواند موجب صيانت از ميراث فرهنگي ايران و افغانستان شود.

صلاحي همچنین سایر مفاد همکاری میان ایران و افغانستان را بیان کرد و گفت: برگزاري دوره‌های آموزشي علم كتابداري و اطلاع‌رساني و سازماندهي صحيح نسخ خطي و اسناد براي كتابخانه عامه افغانستان، آرشيو ملي افغانستان، كتابخانه دانشگاه كابل و ساير كتابخانه‌هاي فعال علمي اين كشور از دیگر موارد همکاری دوجانبه است.

وی از راه‌اندازي سيستم آفت‌زدايي و ميكروب‌زدايي در آرشيو ملي افغانستان در آينده نزديك خبر داد و گفت: این سیستم توسط ایران افتتاح می‌شود.

رييس كتابخانه ملي ايران تصریح کرد: ما بر اساس نگاهي استراتژيك به سمت فعاليت در افغانستان حركت مي‌كنيم چون معتقديم تعامل فرهنگي و رشد و توسعه آن بهترين پل ارتباطي ميان ملت ايران و افغانستان است.

صلاحي با تاكيد بر اين‌كه توسعه كشورها در عرصه سياسي، اجتماعي، اقتصادي عملي نمي‌شود مگر اين‌كه توسعه فرهنگي اتفاق بيفتد، گفت: ما با اين نگاه آماده همكاري براي توسعه افغانستاني آباد و توسعه يافته هستيم و معتقديم ابزار فرهنگي بهترين ابزار تعامل است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها