عباس جعفري مقدم، دبير پنجمین مسابقه سراسری داستان کوتاه دفاعمقدس(جايزه ادبي يوسف) به ارايه گزارشي از روند كنوني داوري اين جشنواره پرداخت و گفت: 614 داستان كوتاه دفاعمقدس از 360 نفر به دبيرخانه جايزه ادبي يوسف ارسال شده كه 205 نفر از آنان را بانوان و 155 تن را آقايان تشكيل دادهاند.-
رسولي در آغاز اين نشست، با اشاره به اهميت فعاليتهاي ادبي، هنري و پژوهشي در زمينه دفاعمقدس گفت: خاطره، زيربناي تمام اين فعاليتهاست. اگر كسي با ذهني خالي از جنگ ايران و عراق به نگارش داستان دراينباره بپردازد، چيزي جز خشونت و تجاوز و سختي را نخواهد نوشت اما وقتي از منظر خاطره به دفاعمقدس نگاه ميكنيم، حوادثي استثنايي بر مبناي آموزههاي ديني ميبينيم كه در كمتر جايي ديده شده است.
وي ادامه داد: بيان خاطرات اصلي و بكر رزمندگان از سالهاي دفاعمقدس، به داستاننويسي كمك خواهد كرد. اگر حتي كوچكترين اقدامات آن دوران در كتابهاي خاطرات وارد شوند، جوانان ميتوانند با تكيه بر اين خاطرات به تدوين داستانهاي جذاب و شيرين بپردازند.
معاون ادبیات و انتشارات بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس در پايان سخنانش، جايزه ادبي يوسف را بهترين فرصت براي حضور فعال نوقلمان و صاحبان قلم اين عرصه خواهند و افزود: براي ورود اين جايزه به عرصه بينالمللي، نيازمند قوام بيشتر داستانهاي كوتاه دفاعمقدس هستيم.
سپس عباس جعفري مقدم، دبير پنجمين جايزه ادبي يوسف، به ارايه گزارشي از روند كنوني داوري اين جشنواره پرداخت و اظهار كرد: 614 داستان كوتاه دفاعمقدس از 360 نفر به دبيرخانه جايزه ادبي يوسف ارسال شده كه 205 نفر از آنان را بانوان و 155 تن را آقايان تشكيل دادهاند.
وي اضافه كرد: پُركارترين شركتكنندگان از استانهاي كرمان و خراسان رضوياند. سن بانوان شركتكننده در جايزه ادبي يوسف، بين 12 تا 51 سال و سن آقايان هم بين 9 تا 57 سال است. تمامي آثار در ابتدا توسط بنده و اصغر استاد حسن معمار مطالعه شدند و بدون درنظر گرفتن فُرم امتياز، هر داستاني كه چارچوب اصلي داستاننويسي و ارتباط با موضوع دفاعمقدس را حفظ كرده بود، به مرحله اول داوري راه پيدا ميكرد.
نويسنده كتاب «ويزاي بهشت» با اشاره به اتمام داوري مرحله اول پنجمين جايزه ادبي يوسف ادامه داد: كامران پارسينژاد، مريم شريف رضويان، بنده و سهيلا عبدالحسيني، آثار راهيافته به مرحله دوم را داوري خواهيم كرد. اكنون 200 داستان كوتاه وارد اين مرحله شدهاند، اما اگر اثري تا قبل از اتمام داوري مرحله دوم به دست ما برسد، بررسي ميشوند.
جعفري مقدم تاكيد كرد: در نهايت 20 تا 40 داستان كوتاه به مرحله سوم وارد شده و توسط 5 داور بررسي و رتبهبندي خواهند شد. محسن پرويز، بنده، سهيلا عبدالحسيني، كامران پارسينژاد و يك داور ديگر كه هنوز در حال رايزني هستيم، داوري نهايي را انجام خواهيم داد.
وي انتخاب داستان كوتاه سال دفاعمقدس را به عنوان بخش فرعي جايزه ادبي يوسف معرفي كرد و با تاكيد بر بيسابقه بودن اين ابتكار تصريح كرد: 19 عنوان مجموعه داستان كوتاه دفاعمقدس منتشر شده در سال 1389 را شناسايي كردهايم. حدود 216 اثر در اين كتابها به چاپ رسيدهاند كه در دو مرحله بررسي ميشوند.
دبیر پنجمين جايزه ادبي يوسف تاكيد كرد: داوري مرحله اول بخش انتخاب داستان كوتاه سال دفاعمقدس توسط بنده، احمد شاكري و مريم مقاني انجام ميشود و مرحله نهايي هم شخص ديگري به جاي مريم مقاني وارد داوري خواهد شد.
اين داستاننويس دفاعمقدس، حضور داستاننويسان شاخص را باعث دلگرمي دستاندركاران پنجمین مسابقه سراسری داستان کوتاه دفاعمقدس دانست و گفت: احتمالاً از نوجوانان شركتكننده در اين جشنواره در بخش تقدير، تجليل خواهيم كرد.
عباس جعفري مقدم در پايان يادآور شد: مراسم اختتاميه خبري «پنجمین مسابقه سراسری داستان کوتاه دفاعمقدس(جايزه ادبی یوسف)» احتمالاً 25 بهمن ماه برگزار ميشود و اكنون مشغول انتخاب مكاني شايسته براي برگزاري آن هستيم.
نظر شما