یکشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۰ - ۱۴:۵۰
بررسي راهكارهاي توسعه همكاري چاپخانه‌داران پاكستاني و ايراني

نمايندگان چاپ و بسته‌بندي پاكستان و اتحاديه صادركنندگان صنعت چاپ كشور صبح امروز (يكشنبه 11 دي) با موضوع بررسي راهكارهاي همكاري چاپخانه‌داران دو كشور برگزار شد. در اين نشست نمايندگان دو كشور توانايي‌ها و ظرفيت‌هاي چاپي خود را معرفي كردند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، در اين نشست كه با حضور ميرزا غلامحسين و غضنفر جعفري از چاپخانه «العباس» پاكستان و بابك عابديني، عباس ابوالفتحيان و عباس توكلي به نمايندگي از اتحاديه صادركنندگان صنعت چاپ همراه بود، دو كشور تجربيات و توانايي‌هاي خود در حوزه‌هاي مختلف صنعت چاپ را معرفي كردند.

بابك عابديني، نايب رييس اتحاديه صادركنندگان صنعت چاپ كشور در ابتداي اين نشست، با اشاره به حضور نمايندگان چاپ و بسته‌بندي پاكستان در ايران گفت: اين افراد پس از حضور قدرتمند پاويون ايران در نمايشگاه چاپ و بسته‌بندي دبي كه اسفند ماه سال گذشته در اين شهر برگزار شد، با صنعت چاپ ايران آشنا شدند.

وي ادامه داد: نمايندگان چاپ كشور پاكستان در اين نمايشگاه پس از آشنايي اوليه با ظرفيت‌هاي خوب و قوي ايران در حوزه چاپ و بسته‌بندي، براي گسترش تعاملات و روابط اقتصادي ابراز تمايل كردند و اين ديدار، يكي از نتايج حضور ايران در نمايشگاه‌هاي خارجي به شمار مي‌آيد.

عابديني با بيان اين‌كه اتحاديه صادركنندگان صنعت چاپ پل ارتباطي خوبي براي اعضاي خود و صنعت چاپ جهان است، اظهار كرد: اكنون ماشين‌هاي دست دوم چاپ بسياري در كشور ما وجود دارد كه چاپخانه‌داران حاضر به فروش آن هستند و در صورت تمايل چاپخانه‌داران پاكستاني آن‌ها را مي‌فروشند.

در ادامه اين نشست، ميرزا غلامحسين، نماينده چاپ و بسته‌بندي كشور پاكستان در سخناني با اشاره به وضعيت صنعت چاپ اين كشور‌، گفت: چاپخانه‌هاي كشور پاكستان براي آغاز فعاليت‌هاي خود، بايد شركت خود را در اداره ثبت‌احوال ثبت و سپس فعاليت‌هاي خود را آغاز كنند.

وي افزود: بيش از 300 چاپخانه در پاكستان فعاليت مي‌كنند كه فعاليت بسياري از آن‌ها در دو بخش چاپ و بسته‌بندي گسترده و در سطح خاورميانه است.

ميرزا غلامحسين با اشاره به گستردگي چاپخانه‌هاي اين كشور در شهرهاي مختلف، اظهار كرد: صنعت چاپ و بسته‌بندي پاكستان به ترتيب در شهرهاي كراچي، لاهور و اسلام آباد قوي است و تقريبا به نياز تمام مشتريان در سراسر كشور پاسخ مي‌دهد.

وي تصريح كرد: ما پيش از اين از طريق خانه فرهنگ ايران در پاكستان با توانمندي‌ها و كارهاي چاپي خوب و ارزشمند ايراني آشنا شده بوديم و زماني كه در نمايشگاه چاپ دبي غرفه ايران را ديديم، براي برقراري روابط دو جانبه اقتصادي بحث و تبادل نظر كرديم.

غضنفر جعفري، ديگر نماينده چاپ و بسته‌بندي كشور پاكستان نيز در بخش ديگر اين نشست با اشاره به فعاليت‌هاي شركت «العباس» در اين كشور، گفت: اين شركت فعاليت‌هاي خود را در حوزه پس از چاپ آغاز كرده است و علاوه بر آن تحقيق و مطالعه در زمينه ساخت دستگاه‌ها و ماشين‌آلات صنعت چاپ را نيز در دستور كار خود قرار داده است.

وي ادامه داد: ما تلاش مي‌كنيم در توليدات خود سه نكته طلايي قيمت تمام شده مناسب، سهولت انجام كار و درآمدزايي را مد نظر داشته باشيم تا كالاهايي جهاني و صادراتي توليد كنيم.

جعفري با اشاره به ديگر فعاليت‌هاي اين شركت، توضيح داد: محققان و مهندسان اين شركت در سال‌هاي مختلف تلاش كرد‌ه‌اند در كنار تجهيزات و ماشين‌آلات مختلف صنعت چاپ، تجهيزات تكميلي متنوعي طراحي كنند تا آن‌ها را از خريداري دستگاه‌هاي گرانقيمت خارجي و اروپايي بي‌نياز كنند.

وي افزود: در بسياري از مواقع چاپخانه‌داران مجبورند براي افزودن يك آپشن جديد به مجموعه خود، هزينه‌هاي چند صد ميليوني براي خريد دستگاه نو بپردازند، ولي ما شرايطي فراهم كرده‌ايم كه در كنار ماشين‌‌هاي مختلف، دستگاه‌هاي كوچكي قرار گيرد و نياز افراد را پاسخ دهد، اين موضوع موجب مي‌شود هزينه‌هاي چاپخانه‌داران تا حد زيادي كاهش پيدا كند.

جعفري با بيان اين‌كه از نصب نخستين سيستم تكميلي بر روي ماشين‌هاي چاپ سه سال مي‌گذرد، اظهار كرد: گارانتي و خدمات پس از فروش اين ماشين‌ها در اين سه سال به خوبي انجام شده است و شركتي تاكنون در اين زمينه شكايت نكرده است.

وي تصريح كرد: با شناختي كه از صنعت چاپ ايران داريم متوجه شده‌ايم كه چاپخانه‌داران اين كشور به دنبال كيفي‌سازي محصولات و كارهاي چاپي خود هستند و در اين ميان افزودن اين دستگاه‌هاي تكميلي به ماشين‌آلات آن‌ها مي‌تواند به تنوع محصولات كمك كند.

جعفري در بخش ديگر سخنان خود به مزاياي افزودن اين آپشن‌ها اشاره كرد و گفت: تمام افرادي كه از اين ماشين‌ها استفاده كرده‌اند توانسته‌اند با استفاده از برخي رموز چاپي، به كالاهاي خود امنيت بدهند و از تقلب‌هاي احتمالي در بازار جلوگيري كنند.

وي، انگليس را الگوي خود در انجام اين گونه تحقيقات نام برد و يادآور شد: در كشور انگلستان، هيچ برند قوي‌اي در حوزه توليد ماشين‌هاي صنعت چاپ وجود ندارد ولي اغلب محصولاتي كه در بخش چاپ يا بسته‌بندي به بازار عرضه مي‌كنند از كيفيت خوب و مناسبي برخوردار است.

جعفري توضيح داد: دست‌اندركاران چاپ انگلستان براي توسعه فعاليت‌هاي خود در صنعت چاپ، از تحقيقات و فناوري‌ گسترده در بخش‌هاي مختلف استفاده مي‌كنند تا محصولي با كيفيت خوب و مناسب توليد كنند.

به گفته وي، چاپخانه‌داران پاكستاني بسياري علاقه‌مندند ماشين‌هاي توليدي يا دست دوم ايراني را خريداري كنند، ماشين‌هايي كه از برند خوبي برخوردار است و مي‌تواند براي صنعت چاپ اين كشور مفيد باشد، خريداري مواد اوليه چاپي و شيميايي اين صنعت از ايران نيز گزينه ديگر فعالان چاپ پاكستاني براي گسترش بازارهاي جهاني است.

در پايان اين نشست، رضا تات‌داوودي، نماينده شركت «حرفه‌ و فن»، سازنده دستگاه‌هاي چاپ نيز با معرفي ماشين‌هاي خود به چاپخانه‌داران پاكستاني از آمادگي اين شركت براي توسعه رابطه‌هاي اقتصادي با اين كشور خبر داد.

وي، با بيان اين‌كه در اين شركت، دستگاه‌هاي بسته‌بندي، صحافي و خدمات پس از چاپ توليد مي‌شود، از صادرات محصولات اين شركت به كشورهاي خليج‌فارس، عراق و... خبر داد.

نشست نمايندگان چاپ و بسته‌بندي پاكستان و اتحاديه صادركنندگان صنعت چاپ كشور، صبح امروز (يكشنبه 11 دي) در ساختمان اتحاديه صادركنندگان صنعت چاپ برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها