به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی دبیرخانه این جشنواره، نخستین دوره «جشنواره سفرنامهنویسی ناصرخسرو قبادیانی» توسط گروه گردشگری «زورق» و با همکاری «انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان تهران»، «خانه جهانگرد استان تهران» و مرکز پژوهشهای هفتهنامه «تعطیلات نو»، برگزار میشود.
این جشنواره براساس فراخوانش قرار است در روز ۱۳ بهمنماه با برگزاری آیین پایانی، منتخبان خود را در سه بخش یاد شده معرفی و از آنان تقدیر کند.
آرش نورآقایی، دبیر بخش نوشتاری این جشنواره، هدف از برگزاری آن را «کمک به روند فرهیخته شدن گردشگری در کشور» اعلام کرد و گفت: جشنوارهها، سمینارها و همایشهای مشابهی که تاکنون برگزار شده است، معمولا به خانواده گردشگری کشور و سازمانهای متولی آن محدود مانده، اما جشنواره ناصر خسروقبادیانی با تدابیر خاصی تلاش دارد چند گروه مختلف از جمله اهل قلم و نوشتار و اهل مطالعه را با خانواده گردشگری آشتی دهد.
وی در توضیح فعالیتهای دبیرخانه این جشنواره برای این هدف افزود: از جمله این تدابیر و اقدامات این است که ما ۱۰۰ سفرنامهنویس فعال را شناسایی کردهایم و برای مراسم پایانی از همه آنها دعوت خواهیم کرد و سه نفر از برگزیدگان این گروه مورد تقدیر قرار خواهند گرفت. همچنین تنها کسی که مسیر ناصرخسرو را پیموده و اثری با الهام از «سفرنامه ناصرخسرو» خلق کرده است، در آیین پایانی این مراسم تقدیر میشود و معرفی و تقدیر از سه ناصرخسرو شناس معاصر از دیگر برنامههای ما خواهد بود.
این کارشناس مسایل گردشگری ادامه داد: سه گردشگر-سفرنامهنویس حرفهای در آیین پایانی این جشنواره معرفی و تقدیر میشوند. سبک و سیاق سفرنامهنویسی در همه ابعاد و قالبهای آن اعم از صوتی و تصویری و نوشتاری مورد توجه ما بوده است و از سال آینده در نظر داریم بخش کاریکاتور و نقاشی را هم به این جشنواره اضافه کنیم. همه این فعالیتها با هدف ارتقای جایگاه فرهنگ گردشگری کشور و پیوند فرهیختگان با گردشگری انجام میشود.
به گفته نورآقایی، نشست خبری جشنواره ناصرخسرو اواخر دی ماه برگزار خواهد شد و از تمامی رسانههای فعال در حوزههای مرتبط برای شرکت در آن دعوت به عمل میآید.
براساس فراخوان این جشنواره متقاضیان میتوانند آثار نوشتاری خود را تا ۱۰ دی و آثار صوتی و تصویری را تا ۳۰ دیماه به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند. همچنین دو بخش ویژه «نثر شبیه ناصرخسرو» و «بخش آزاد نوشتاری برای نونهالان و نوجوانان» از دیگر بخشهای این جشنواره است.
مسایلی چون «ترويج فرهنگ و آداب سفر»، «ايجاد بستری برای تعامل و انتقال تجربيات»، «معرفی مقاصد سفر به گردشگران»، «احيای سنت سفرنامهنويسی»، «تشویق به مستندسازی وقایع و اتفاقات» و « توجه دوباره به ادبیات ایرانزمین از زاویهای نو» از اهداف این جشنواره است.
بخش نوشتاری این جشنواره شامل سفرنامه تالیف شده و سفرنامه ترجمه شده است و هریک از شرکتکنندگان میتوانند حداکثر دو اثر را در این زمینه به جشنواره ارسال کنند. بخش «تصویری» جشنواره ناصرخسرو هم شامل دو بخش فیلم و عکس است و هردو شامل دو زیرگروه «کوتاه» و «بلند» هستند. در زیرگروه فیلم کوتاه از متقاضیان درخواست شده آثارشان حداکثر ۱۰ دقیقه و در بخش فیلم بلند حداکثر یکساعت باشد. در بخش عکس نیز، مجمومههای متقاضی شرکت در زیرگروه «مجموعه کوتاه» باید حداکثر شامل ۳۰ قطعه عکس و در زیرگروه «مجموعه بلند» شامل حداکثر شامل ۱۰۰ قطعه عکس باشند.
آثار ارسال شده به دبیرخانه این جشنواره در بخش نوشتاری توسط علی دهباشی، سردبیر فصلنامه «بخارا»، در بخش صوتی توسط فرامرز علیخانی، تهیهکننده و سردبیر رادیو فرهنگ، و در بخش تصویری توسط آرش رصافی و مهرداد سلیمانی، از مدرسان و پیشکسوتان فیلم کوتاه داوری خواهند شد.
دبیرخانه نخستین دوره جشنواره سفرنامهنویسی ناصرخسرو قبادیانی از متقاضیان شرکت در این جشنواره خواسته است برای اطلاع از شرایط شرکت در این جشنواره به وبسایت آن به نشانی «www.safarnegar.com» مراجعه کنند.
به برگزیدگان این جشنواره لوحتقدیر و جوایزی به رسم یادبود اهدا خواهد شد.
سهشنبه ۶ دی ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۷
نظر شما