مدير مركز مطالعات و تحقيقات فرهنگ و ادب پايداري:
يادداشتهاي «ناصر حسينيپور» نشان از نبوغ ايرانيان دارد
مرتضي سرهنگي در مراسم رونمايي از كتاب «پايي كه جا ماند (يادداشتهاي روزانه سيد ناصر حسينيپور از زندانهاي مخفي عراق)» اين اثر را دومين متن يادداشتهاي روزانه از اسارت بعد از كتاب «ديوارهاي بغداد» خواند و گفت: جنگ تحميلي عراق عليه ايران عرصهاي جديد از نگارش يادداشتهاي روزانه را بر روي ادبيات ما گشود كه اين امر نشان از نبوغ و تيزهوشي ايرانيان دارد._
سيد مهدي خاموشي در ابتداي اين مراسم با تاكيد بر اينكه كتاب «پايي كه جا ماند (يادداشتهاي روزانه سيد ناصر حسينيپور از زندانهاي مخفي عراق)» بر نظام تربيتي جامعه ما اثر گذار است گفت: تربيت ديني اين جانباز، پيوند يافته با روحانيت و ولايت فقيه است. زيرا در اين كتاب دفاع از حريم ولايت فقيه، برگرفته از نظام تربيتي و خانوادگي وي به خوبي نمايان است.
وي ادامه داد: تمام صفحات اين كتاب ميگويند كه ما بايد فرزندان خود را در اين راه تربيت كنيم و نوع تربيت سيد ناصر حسينيپور الگوي خوبي براي خانوادههاي ماست.
خاموشي با اشاره به اينكه ترجمه اين كتابها در جهان امروز مورد استقبال مخاطبان ديگر كشورها قرار گرفته است، افزود: بسياري از ناشران خارجي درخواست ترجمه اين آثار را داشتهاند. اين امر نشان ميدهد كه فرهنگ ديني و ملي ما به ديگر كشورهاي جهان نفوذ كرده است.
در ادامه مراسم رونمايي از كتاب «پايي كه جا ماند (يادداشتهاي روزانه سيد ناصر حسينيپور از زندانهاي مخفي عراق)» ستار هدايتخواه نماينده مردم ياسوج در مجلس شوراي اسلامي گفت: اين كتاب بيانگر روحيه و شخصيت وارسته حسينيپور و همسنگران است وي كه تربيتيافته انقلاب و ولايتاند. اين كتاب بايد از سوي نهادهاي فرهنگي به شكل جدي به نسل امروز معرفي شود.
حسن بهشتيپور، همرزم آزاده جانباز ناصر حسينيپور نيز اظهار كرد: كتاب «پايي كه جا ماند» مرا به روزهاي اسارت برد. حسينيپور تمام آن لحظات را با بياني ساده، روان و جزء به جزء نقل كرده است. تجربيات ثبت شده در اين كتاب مصاديق خوبي براي ايستادگي در برابر مشكلاتاند و جوان امروز ميتواند به خوبي از آنها بهره بگيرد.
وي ادامه داد: صدا و سيما ميتواند به معرفي، نقد و بررسي اين كتاب بپردازد تا جوانان امروز با اتفاقهايي كه در گذشته رخ داد و نحوه مقاومت مردم ايران آشنا شوند.
در ادامه مرتضي سرهنگي، مدير مركز مطالعات و تحقيقات فرهنگ و ادب پايداري و دفتر ادبيات و هنر مقاومت كتاب «پايي كه جا ماند» را دومين متن يادداشتهاي روزانه از اسارت خواند و گفت: اين اثر دومين كتاب منتشر شده طي 30 سال اخير بعد از كتاب «ديوارهاي بغداد» است. نگارش يادداشتهاي روزانه زماني در ايران خاص رجال بود و بيشتر در دوره قاجار تا دوره پهلوي اول نوشته ميشدند.
وي ادامه داد: اما جنگ تحميلي عراق عليه ايران عرصهاي جديد را بر روي ادبيات ايران گشود. زيرا بيشتر افراد پس از هشت سال دفاعمقدس شروع به نوشتن خاطرات و انتشار يادداشتهاي روزانه خود كردند و اين امر نشان از نبوغ و تيزهوشي ايرانيان است.
سرهنگي با تاكيد بر اينكه يادداشتهاي روزانه سيد ناصر حسينيپور از زندانهاي مخفي عراق در فاصله كمي از اتفاقها نوشته شدهاند، گفت: حسينيپور اين خاطرات را در بطن ماجراها نوشته است. به همين دليل بيان جزييات به خوبي در يادداشتها مشاهده ميشوند.
وي ادامه داد: يادداشتهاي روزانه اسارت از كميابترين گونههاي ادبيات بازداشتگاهي است. اين يادداشتها بيانگر توانايي نيروهاي رزمنده و غلبه آنها بر وضعيت و محيط سخت اردوگاههاست.
سرهنگي افزود: كتاب «پايي كه جا ماند» حاصل يادداشتهايي است كه نوعي غلبه فرهنگي ما را بر عراق نشان ميدهد. زيرا در بسياري از كتابهاي خاطرات افسران عراقي تاثير آنها از فرهنگ ما مشهود است و اميدواريم كه با انتشار اين نوع كتابها در ترويج اين فرهنگ موثر باشيم.
در ادامه سيد ناصر حسينيپور كه يادداشتهاي كتاب «پايي كه جا ماند» متعلق به اوست، ضمن قدرداني از تمام كساني كه وي را در نگارش اين كتاب ياري كردند، گفت: نام كتاب را يوسف مرادي انتخاب كرد و اين اثر حكايت آدمهايي است كه حماسهاي بزرگ در جاده خندق خلق كردند. فرهنگ ايثار، شهادت و مقاومت قدرتي بزرگتر از غنيسازي اورانيوم دارد و كشورهاي آمريكايي و اروپايي از غني شدن اين فرهنگ در هراساند.
در پايان مراسم رونمايي از كتاب «پايي كه جاماند» از نويسنده اين اثر، سيد ناصر حسينيپور تجليل شد.
اين كتاب روز پنجشنبه 6 بهمن ماه 90 در برنامه شب خاطره در تالار انديشه حوزه هنري معرفي ميشود و نويسنده آن در جمع حاضران خاطراتي را بازگو ميكند.
نظر شما