سه‌شنبه ۶ دی ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۰
«ارتباط انسان با خويشتن» از سايه‌روشن درآمد

چاپ نخست کتاب «ارتباط انسان با خويشتن (تكويني و تشريعي)» تاليف حسين صدري‌نيا از سوي نشر سايه‌روشن منتشر و روانه بازار كتاب شد. اين اثر، اهميت ارتباط انسان با خود و شناخت خويش را كه مقدمه شناخت خداوند متعال است، يادآوري مي‌كند و آن را از وظايف انسان‌ها ‌مي‌شمرد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اثر حاضر، چگونگي تعامل تكويني و تشريعي انسان‌ها با جسم و روح خود را تبيين مي‌كند و به مصاديق اين ارتباط از اين دو منظر  توجه مي‌كند.

نويسنده اين اثر، خودآگاهي و خويشتن‌شناسي را از اهم وظايف انسان مي‌داند و تصريح مي‌كند «تا مادامي كه كسي قابليت‌ها، ضعف‌ها، تهديدها و فرصت‌هاي خود را نشناسد، در زمينه شناخت حقايق هستي راه به جايي نخواهد برد زيرا تك تك افراد بشر با توجه به اراده، اختيار و تواني كه از آن برخوردار شده‌اند، در زمينه‌هايي مانند انتخاب ايمان يا كفر، تقوا(خويشتن‌داري) يا بي‌بند و باري، نحوه مواجهه با شيطان و هواي نفس، نيكوكاري يا بدكاري، انجام يا عدم انجام تكاليف شرعي و امثال اينها شخصا مسووليت دارند و با توجه به اينهاست كه زندگي معني و مفهوم پيدا مي‌كند و سرنوشت هر فردي در عوالم قبر(برزخ) و قيامت و همچنين سقوط به جهنم يا راهيابي به بهشت تعيين مي‌شود.
به همين دليل انسان قبل از هركسي و هر چيزي، در قبال خويشتن مسووليت دارد و ضمن اينكه سهم و نصيب خود از دنيا را به حد متعارف و آن‌گونه كه قرآن كريم مي‌فرمايد، نبايد فراموش كند، بايد به فكر آينده سيرتكويني خويش در عالم آخرت نيز نباشد، آنجا كه احدي از بستگان و دوستان ياريگر انسان نخواهند بود.»

در بخشي از مقدمه كتاب حاضر آمده است: «در ميان همه ارتباطات قابل تصور و محتمل براي يك انسان مومن در حيات دنيا، ارتباط تكويني و تشريعي با خود، نقش سرنوشت‌سازي دارد زيرا اولا سعادتمندي دنيوي و اخروي او در گرو چگونگي اين ارتباط است و ثانيا بسياري از ديگر ارتباطات انسان، تحت‌الشعاع اين ارتباط قرار مي‌گيرند.
قرآن كريم در آيه 105 سوره مائده به صراحت از هر انسان مومني خواسته است كه به خود آيد و به خويشتن بپردازد؛ اگرچه به مانند بسياري از پيام‌هاي مهم ديگر، اين پيام كليدي و تعيين كننده نيز، معمولا در طول زندگي چنان كه بايد درك نمي‌شود و بشر به هر چيزي جز خود مي‌انديشد و بها مي‌دهد بدون اينكه به فكر خود باشد و با خود بيانديشد كه كيست؟ آمدنش به اين دنيا بهر چه بوده و به كجا مي‌رود؟»

اهيمت ارتباط انسان با خود به حدي است كه نبي مكرم اسلام(ص)، شناخت خويشتن را مقدمه شناخت خداوند دانستند و حضرت علي(ع) نيز كه بيانات شريفش بهترين تفسير آيات كلام وحي به شمار مي‌روند، خودشناسي را بالاترين درجه معرفت ذكر فرموده‌اند.

كتاب حاضر در سه فصل سامان يافته است. در فصل نخست كتاب، به ترتيب ارتباطات تكويني و تشريعي انسان با جسم و روح خويشتن تبيين شده‌اند.

فصل دوم به مفهوم نفس با «خود» انسان مي‌پردازد و در چارچوب آن، ظرفيت‌هاي بالقوه و متضاد نفس اماره و لوامه را با استناد به تفاسير كلام وحي تشريح مي‌كند.

فصل سوم نيز ارتباط انسان با خويشتن را در چهار بخش و همچنين انواع ظلم‌ انسان به خودش در دنيا را تبيين كرده است كه شامل ظلم به خود در رابطه با خدا، ظلم به خود در رابطه با خويشتن، ظلم به خود در رابطه با همنوعان و ظلم به خود در رابطه با محيط زيست مي‌شود.

از اين مولف در سال‌هاي اخير، آثار ديگري روانه بازار كتاب كشور شده‌اند كه كتاب‌هاي «ارتباط هستي و انسان با خدا(تكويني و تشريعي)»؛ «روابط، ارتباطات و تعامل انسان (1) عالم ذر»؛ «روابط، ارتباطات و تعاملات انسان (2) عالم صلب و ترائب»؛ «ارتباط انسان با گذشتگان و آيندگان» و نيز كتاب «حقوق و مسئوليت‌هاي انسان در ارتباطات كلامي» از آن جمله‌اند.

نويسنده در تاليف همه اين آثار، از قرآن كريم الهام گرفته است.

چاپ نخست کتاب «ارتباط انسان با خويشتن (تكويني و تشريعي)» با شمارگان 1100 نسخه، 335 صفحه و به بهاي 70000 ريال راهي بازار نشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط