چهارشنبه ۷ دی ۱۳۹۰ - ۰۸:۰۰
آثار برگزيده جشنواره كتاب و رسانه برتر/ رتبه دوم بخش گزارش

دهمين دوره جشنواره كتاب و رسانه برتر همزمان با مراسم پاياني نوزدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي ايران، در 29 آبان 1390 در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماري به پايان رسيد و 16 اثر منتخب هيات داوران معرفي شدند. خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به پاس تلاش خبرنگاران و نويسندگان حوزه كتاب و كتابخواني، همه آثار برگزيده اين دوره از جشنواره كتاب و رسانه برتر را منتشر مي كند./

اکرم دشتبان/ خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)

نفس كتاب‌ هم در تهران بند آمد!

اين روز‌ها كه ريه‌هاي پايتخت ايران پر شده از منواکسید کربن و هیدروکربن‌های سوخته و... كمتر كتاب‌فروشي در مركز شهر است كه كتابي را با محور مضرات آلودگي هوا و تهديدات آن، پشت ويترين كتاب فروشي قرار داده باشد.
به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، آلودگی هوا و پیامدهای زیانبارش به یکی از ملموس‌ترین معضلات زیست محیطی تهران تبدیل شده ‌است و آمار نشان می‌دهد که در روزهای تشدید آلودگی هوای تهران، شمار بیماران تنفسی «تا ۶۰ درصد» افزایش می‌یابد. بیشترین عامل مرتبط با تشدید بیماری‌های سیستم قلبی، عروقی و ریوی؛ افزایش آلاینده‌های دی‌اکسید گوگرد، ذرات معلق و منواکسید کربن است، به طوری که آلودگی هوا در تهران به طور متوسط موجب کاهش پنج سال از عمر تهرانی‌ها مي شود. 

توجه به بهداشت محيط و فراهم آوردن شرايط براي زندگي سالم، موضوعي است كه با آگاه‌سازي و افزايش سطح فرهنگ عمومي مي‌توان به آن دست يافت، حال آن كه سهم بازار كتاب پايتخت از كتاب‌هاي اين حوزه به هيچ‌وجه مناسب نيست.

«عباس عباس‌زاده» فروشنده كتاب‌هاي نشر حكمت، در كنار كتاب‌هاي فلسفي، به چند كتاب با موضوع محيط زيست اشاره مي‌كند، اما هيچ يك از آنها به معضل آلودگي هوا نپرداخته‌اند. عباس‌زاده مي‌گويد: «اين چند نمونه كتاب را در نمايشگاه بين‌المللي كتاب از سوي نشر بصيرت كه زير مجموعه نشر حكمت است، ارايه كرديم كه بيشتر جنبه آموزشي داشت، اما همين تعداد كتاب هم مورد استقبال قرار نگرفت و افراد بيشتر كتاب‌هايي را كه تمام تصويري بودند، مي‌خريدند.

اين فروشنده كه خودش درباره كتاب‌هاي زيست محيطي كمتر مطالعه كرده‌ است، مي‌گويد : بيشتر كتاب‌هاي انتشارات حكمت را مي‌خوانم، اما كمتر پيش مي‌آيد كه كتابي را با محور محيط زيست مطالعه كنم.

شايد وضعيت بحران هواي تهران، عاملي باشد تا مشكلات و پيامد‌هاي آلودگي هوا مورد توجه مراكز و از همه مهمتر مولفان قرار بگيرد تا با نگارش كتاب و گنجاندن منابع علمي در برنامه‌هاي رسانه‌اي، باعث افزايش دانش همگاني و همچنين كاهش پيامد‌هاي آلودگي هوا شوند.

البته مهدي مالك‌زاده، مدير اجرايي انتشارات فاطمي، نظر متفاوتي دارد و مي‌گويد: كتاب‌هاي مختلف در حوزه آب و هوا تاليف شده‌اند و اگر كتابي در كتابفروشي‌ها نيست، به دليل مشكلات توزيع است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها