یکشنبه ۴ دی ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۴
تجليل رييس‌جمهور از پيشگامان علم و ادب و هنر كشور

محمود احمدی‌نژاد، رييس‌جمهور در مراسمی كه ديروز برای تجليل از برگزيدگان فرهنگستان‌ها برگزار شد، از عبدالمحمد آیتی، اسماعیل سعادت، بدرالزمان قریب و سیدفتح‌الله مجتبایی، با اهدای نشان درجه يک دولتی قدرداني كرد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، در مراسمی كه عصر دیروز (شنبه) برای تقدیر از برگزیدگان فرهنگستان‌ها برگزار شد، احمدی‌نژاد از مقام علمی عبدالمحمد آیتی، اسماعیل سعادت، بدرالزمان قریب و سیدفتح‌الله مجتبایی از فرهنگستان زبان و ادب فارسی تجلیل و نشان درجه یک دولتی ادب پارسی را به آن‌ها اهدا کرد. 

عبدالمحمد آیتی در اردیبهشت سال 1305 در بروجرد به دنیا آمد. او پژوهشگر، نویسنده و مترجمی است كه در حوزه فلسفه، تاریخ و ادب فارسی و عربی فعالیت‌های زیادی انجام داده و آثار زیادی نیز از وی منتشر شده است.

وی تحصیلات ابتدایی را در بروجرد گذراند و در سال ۱۳۲۵ وارد دانشکده معقول و منقول دانشگاه تهران شد و در رشته معقول (فلسفه) به تحصیل پرداخت. وی پس از به پایان بردن دوره لیسانس، به استخدام وزارت آموزش و پرورش در آمد. 

آیتی تاكنون آثاری چون «درباره فلسفه اسلامی»، «گزیده و شرح خمسه نظامی»، «تاریخ ابن‌خلدون»، «شكوه سعدی در غزل»، «قصه باربد و بیست قصه دیگر از شاهنامه» و «در تمام طول شب، شرح چهار شعر بلند نیما» را تالیف كرده است. «كشتی شكسته»، «آموزش ابوالعلا معری»، «تاریخ دولت اسلامی در اندلس»، «معجم‌الأدبا» و «داوری حیوانات نزد پادشاه پریان» از جمله آثاری هستند كه با ترجمه آیتی منتشر شده است.

اسماعیل سعادت در سال 1304 در خانسار متولد شد. این نویسنده و مترجم دارای مدرك كارشناسی ارشد در رشته زبان‌شناسی از دانشگاه تهران است و سال‌ها در فرهنگستان زبان و ادب فارسی فعالیت كرده. سعادت تاكنون آثاری چون «دوسگور»، «ایزابل»، «كشفیات نوین در روان‌پزشكی»، «عصر بدگمانی»، «بخشی از سیر فلسفه در جهان اسلام‌»، «مونتنی»، «رساله در اصلاح فاهمه‌» و «مساله اختیار در تفکر اسلامی و پاسخ معتزله به آن‌» را به فارسی ترجمه كرده است.

بدرالزمان قریب متولد سال 1308 در تهران است. این زبان‌شناس و متخصص زبان‌های باستانی ایرانی، یكی از اعضای پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مشاور رییس این فرهنگستان است. او كه دارای مدرک دكتری در رشته زبان‌شناسی از دانشگاه پنسیلوانیا آمریكا است، پس از بازگشت به ایران در دانشگاه‌های شیراز و تهران به تدریس پرداخت. قریب جز چهره‌های ماندگار ایران شناخته شده و دو اثر او به نام‌های «فرهنگ زبان سعدی» و «زبان‌های خاموش» از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران برگزیده شده‌اند. 

سیدفتح‌الله مجتبایی در سال 1306 در تهران به دنیا آمد و در سال 1332 توانست درجه لیسانسش را از دانشکده ادبیات دانشگاه تهران و دانشسرای عالی دریافت نماید. هفت سال بعد از سوی وزارت فرهنگ برای گذراندن یک دوره مطالعاتی در زمینه روش‌های جدید تالیف کتاب‌های درسی به آمریكا فرستاده شد و بعد از بازگشت مسوول تهیه و تدوین کتاب‌های ادبیات دبیرستان‌ها شد.

وی حدود 200 اثر منتشر كرده كه از آن میان می‌توان به «شعر جدید فارسی»، «چیترا و گزیده اشعار» (رابیندرانات تاگور)، «گزیده اشعار رابرت فراست»، «عصر طلایی بونان و فلسفه و هنر آن»، «تاریخ ادبیات ایران، از فردوسی تا سعدی» و «روضه‌العقول» اشاره كرد.

در مراسم تقدیر از برگزیدگان فرهنگستان‌ها كه عصر دیروز، شنبه سوم دی‌ماه، در ساختمان شهید بهشتی نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد علاوه بر رییس‌جمهور چهره‌هایی چون غلامعلی حدادعادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، علی معلم، رییس فرهنگستان هنر، رضا داوری ‌اردكانی، رییس فرهنگستان علوم و همچنین علیرضا مرندی، رییس فرهنگستان علوم پزشكی و برخی دیگر از استادان و رییسان فرهنگستان‌های چهارگانه حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم رییسان فرهنگستان‌های چهارگانه كشور در سخنانی برنامه‌ها و فعالیت‌های خود را به رییس‌ جمهور ارایه كردند.
 
رییس جمهور در مراسم تجلیل از پیشگامان علم و ادب و هنر كشور، خدمات و مجاهدت‌های دانشمندان، هنرمندان و اندیشه‌‌ورزان كشورمان را انسانی و تاریخ‌ساز توصیف كرد و گفت: در شرایط كنونی جهان كه بشریت به دنبال راه جدیدی برای سعادت و كمال است، اندیشمندان و عالمان كشورمان از مسوولیت‌های یگانه و ممتاز برخوردارند و پیشقراول حركت كمال‌آفرین و سعادت‌بخش ملت ایران و سایر ملت‌ها به شمار می‌روند. 

وی افزود: اطمینان دارم كه عالمان و اساتید كشورمان و فرهنگستان‌ها همچون همه فرازهای حساس و سرنوشت‌ساز تاریخی، مسوولیت‌های تاریخی خود را به خوبی ایفا خواهند كرد.
 
احمدی‌نژاد با بیان این‌كه بشریت در آستانه انتخاب راه جدیدی قرار دارد، اظهار کرد: ملت ایران تنها ملتی است كه در انتخاب تاریخ‌سازی كه پیش‌روی بشریت قرار دارد از نقش تعیین‌كننده‌ای برخوردار است و بی‌تردید عالمان، اندیشمندان و نخبگان ایران‌زمین پیشگام این حركت تعالی‌بخش هستند.

رییس‌ جمهور انسان بدون اندیشه، علم، ادب و هنر را بی‌ارزش خواند و افزود: حقیقت انسان در گرو علم و اندیشه است و پیامبران الهی مبعوث شدند تا دروازه علم، اندیشه و هنر را به روی بشریت باز كرده و راه رسیدن به قله‌های كمال انسانی را به بشریت نشان دهند.

احمدی‌نژاد گفت: كسانی كه در حركت كمالی انسان، بسترها را می‌سازند و موانع را برطرف كرده تا حقیقت و روح انسانی فرصت پرواز در فضای بی‌انتهای ملكوت پیدا كند، اندیشمندان، ادبا و عالمان جامعه هستند و امروز جامعه بشری بیش از هر زمانی به وجود چنین مردان و زنانی نیازمند است.

رییس‌ جمهور ادامه داد: همه اتفاقاتی كه در عرصه‌های مختلف جهان به وقوع می‌پیوندد اگر مبتنی بر اندیشه انسانی، علم نافع و ادب و هنر برآمده از قلب رحمانی نباشد، نه تنها كمكی به انسان نخواهد كرد بلكه او را به قهقرا خواهد برد.

وی با بیان این‌كه اندیشه‌‌ورزان، عالمان و هنرمندان كشورمان مسوولیت سنگینی بر عهده دارند، گفت: امروز بشریت خسته از هزاران سال فراز و نشیب‌های تلخ و شیرین در آستانه انتخاب بزرگی قرار گرفته است و مكاتبی كه فرصت جهانی شدن و تجربه و عمل پیدا كردند، با بن‌بست مواجه شده‌اند و نتوانستند بشر را به سعادت برسانند.

رییس‌ جمهور اضافه كرد: اندیشه ماركسیسم از سویی و اومانیسم و لیبرالیسم از سوی دیگر در تامین و تضمین سعادت بشر ناموفق بودند، لذا بشریت به دنبال انتخاب راه جدیدی است و این راه جدید باید مبتنی بر اندیشه انسانی، الهی، عدالت، آزادی و مهربانی تبیین، تدوین و معرفی شود.

در این مراسم عبدالمحمد آیتی، اسماعیل سعادت، بدرالزمان قریب و سیدفتح‌الله مجتبایی از فرهنگستان زبان و ادب فارسی نشان درجه یك دولتی ادب پارسی، پرویز دوامی، عباس شریفی تهرانی، بهمن یزدی صمدی، مهدی رجبعلی‌‌پور از فرهنگستان علوم نشان درجه یك دانش، عباس شفیعی، فریدون عزیزی، عبدالكریم وصال، اسماعیل یزدی از فرهنگستان علوم پزشكی نشان درجه یك دانش و علی‌اصغر شعرباف، عبدالمجید كیانی هندی، جلیل شهناز از فرهنگستان هنر نشان درجه یك فرهنگ و هنر دریافت كردند.

احمدی‌نژاد در این مراسم همچنین از ابراهیم پورفرزیب استاد و قاری ممتاز بین‌المللی قرآن و فائزه عظیم‌زاده اردبیلی از نخبگان استان اردبیل نیز به ترتیب با اهدای نشان درجه یك فرهنگ و هنر و نشان درجه سه مهر تجلیل كرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها