نايب رييس اتحاديه صنعت چاپ خراسان رضوي به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت:اين كارگاهها با توجه به سياستهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در حوزه فراگير شدن آموزش براي دستاندركاران چاپ، پيشبيني شده است.
عباس سرابيان افزود: اين اتحاديه با همكاري دانشگاه علمي و كاربردي شماره پنج تهران و دانشگاه امام رضا (ع) مشهد، سرفصلها و موضوعات مختلفي را براي اين كارگاهها در نظر گرفته است.
وي به طرح آسيبشناسي وزارت ارشاد از بدنه صنعت چاپ اشاره كرد و يادآور شد: اين طرح با هدف ارتقاي دانش فني و رسيدن به محصول چاپي كمنقص و با كيفيت اجرا ميشود و آموزشها در سه شاخه مديريتي، چاپ و پيش از چاپ تعريف شده است.
سرابيان با بيان اين كه در سال اول براي ارزيابي عملكرد طرح، دورههاي عمومي پيشبيني شده است، اظهار كرد: براي ارزيابي عملكرد طرح، دورههاي اول حالت كلي و عمومي دارد و در بخش چاپ افست ورقي برنامهريزي شده است.
مدير چاپخانه «مينو» با بيان اينكه اين طرح، يك طرح ملي بهشمار ميآيد و محدوده اجراي آن در سراسر كشور است، عنوان كرد: با توجه به محدوديت زماني و نيز كمبود مدرسان مورد نياز اين طرح در فاز اول در تهران و مشهد در فاز دوم در استانهاي قم، اصفهان و آذربايجان شرقي اجرا ميشود.
وي همچنين درباره مخاطبان دوره نيز توضيح داد: دانشجويان و فارغالتحصيلان صنعت چاپ، نخستين گروه هدف دورهها هستند كه به دليل كمبود آموزشهاي كارگاهي و احساس نياز به دانش روز يكي از پتانسيلهاي مطرح در اين دورهها بهشمار ميآيند كه 30 درصد از ظرفيت به آنان اختصاص دارد.
سرابيان از نيروهاي اجرايي بدنه صنعت چاپ به عنوان دومين گروه هدف اين مجموعه نام برد و افزود: اين دسته شامل كارگران و يا كارمندان شاغل در اين صنعتاند و از دانش عملي لازم برخوردارند ولي نيازمند انتقال دانش فني به صورت تئوري هستند.
به گفته نايب رييس اتحاديه صنعت چاپ خراسان رضوي، مديران و سرپرستان صنعت چاپ در زمره سومين گروه مخاطبان اين دوره جاي ميگيرند كه در بخشهاي تصميمگيري و سياستگذاري صنعت چاپ نقش بهسزايي دارند.
وي همچنين به فهرست اين دورههاي آموزشي اشاره كرد و گفت: دورههاي سرپرستي و مديريت، تِرام و رنگ، كنترل فايلهاي گرافيكي و ساخت فايل PDF، كنترل كيفيت چاپ، آب و مركب، سرويس و نگهداري ماشينآلات چاپ، اپراتوري عمومي ماشين چاپ و اپراتوري عمومي ليتوگرافي در اين طرح آموزش داده ميشوند.
سرابيان با اشاره به دوره سرپرستي و مديريت توضيح داد: در اين دوره مفاهيم كليدي و نوين در مديريت صنعت چاپ به مديران و سرپرستان ارشد واحدهاي چاپي آموزش داده ميشوند.
وي درباره دوره ترام و رنگ نيز گفت: در اين دوره نيز موضوعاتي مانند رنگ و مفهوم آن، عوامل تاثيرگذار در رنگ، پروفايل و مفهوم آن، قضاوت و كنترل رنگ و انواع ترام در چاپ اسكرين ارايه خواهد شد.
وي همچنين درباره دوره كنترل كيفيت چاپ نيز اظهار كرد: در اين دوره نيز مخاطبان با عوامل موثر در كيفيت، طراحي و كيفيت، آشنايي با رنگ، چاپ و اشكال مرتبط با آن، شناخت انواع كاغذ و عمليات تكميلي روي آن و ... آشنا ميشوند.
سرابيان به دوره آموزشي آب و مركب نيز اشاره كرد و يادآور شد: موضوعاتي مانند آب و خواص آن، درجه سختي، الكل و نقش آن در چاپ، كشش سطحي، اشكالات رايج مربوط به سيستم آب، مركبدهي به پليت، امولسيون آب و مركب و شيوه كنترل مركب با استفاده از ابزارهاي نوين نيز در اين دوره آموزش داده ميشود.
وي با اشاره به ضرورت آموزش در دنياي امروز، اظهار كرد: آموزش امروز در سراسر جهان به شيوههاي مختلفي انجام ميشود، گاهي آموزش از طريق ديدن، گاهي انتقال تجربه و حين كار و گاه به صورت كلاسيك و تئوري و در برخي موارد كارگاهي انجام ميشود.
سرابيان گفت: در هر يك از اين روشها با توجه به هدفي كه براي آموزش تعريف شده است، شركتكنندگان در دورههاي آموزشي به مسير مورد نظر هدايت ميشوند و در نهايت آموزش و اهداف آن محقق ميشود.
وي با اشاره به پيشرفتهاي تكنولوژيك در حوزههاي مختلف، يادآور شد: موضوعاتي مانند ساخت و توليد، شيمي، الكترونيك و ارتباطات صنعت چاپ در هر سال دچار تغييرات بسياري ميشود كه اين تغييران نيز آموزش داده خواهد شد، اين آموزشها بيشتر در قالب سمينارها، كنفرانسها و نمايشگاهها محقق ميشود.
به گفته سرابيان، نخستين كارگاه آموزش صنعت چاپ خراسان رضوي تا پايان سال جاري برگزار ميشود.
سهشنبه ۶ دی ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۰
نظر شما