چهارشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۰ - ۱۷:۵۱
ايران مي‌تواند محور فعاليت‌هاي فرهنگي جهان اسلام باشد

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در آيين اختتاميه سيزدهمين جشنواره بين‌المللي پژوهش فرهنگي سال، گفت: در كنفرانس وزيران كشورهاي اسلامي دريافتم كه ايران در همه حوزه‌ها حرفي براي گفتن دارد و با گسترش فعاليت‌هاي جهاني خود مي‌تواند محور فعاليت‌هاي فرهنگي جهان اسلام باشد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، آيين اختتاميه سيزدهمين جشنواره بين‌المللي فرهنگي سال، عصر امروز (چهارشنبه 30 آذر) با معرفي 10 برگزيده و 10 شايسته تقدير در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد.

سيدمحمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به عنوان يكي از سخنرانان اين مراسم گفت: امكان بهره‌برداري از نتايج تحقيق در برنامه‌ريزي‌هاي فرهنگي و اجتماعي و همچنين كمك به افزايش دانش، از جمله معيارهاي داوران اين جشنواره است كه مهم‌ترين آنها نيز به شمار مي‌آيند.

وي سپس به حضورش در اجلاس وزيران فرهنگ كشورهاي اسلامي كه در الجزاير برگزار شد، اشاره كرد و گفت: در اين اجلاس دريافتم كه ايرانيان در هر حوزه‌اي، حرفي براي گفتن دارند و اگر به فعاليت‌هاي خود در عرصه جهاني بيفزايند، مي‌توانند محور فعاليت‌هاي فرهنگي جهان اسلام باشند.

وي افزود: شاهد اين مدعا آن كه در اجلاس وزيران فرهنگ كشورهاي اسلامي، حتي نمايندگان دولت‌هايي كه روابط خوب سياسي با ايران ندارند نيز مواضع فرهنگي ايران را تاييد مي‌كردند. حتي نماينده كشوري كه هيچ رابطه سياسي با كشورمان ندارد، در دفاع از مواضع فرهنگي ايران دفاع كرد.

وي مساله «اسلام‌ستيزي» را از جمله موضوع هاي مورد بحث در اين اجلاس معرفي كرد و گفت: آموزش خبرنگاران براي مقابله با اسلام‌ستيزي و همچنين گسترش منابع خبري اسلامي براي اجتناب از مراجعه هميشگي به خبرگزاري‌هاي غربي، از جمله مواردي بودند كه ايران در اين باره مطرح كرد.

وي افزود:مشهد به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام  در سال 2017 انتخاب شد. در اين سال، اجلاس وزيران فرهنگ كشورهاي اسلامي در مشهد برگزار مي‌شود و فرصتي به دست مي‌آيد كه فعاليت‌هاي فرهنگي خود را در قالب بسته‌هايي به ساير كشورهاي اسلامي معرفي كنيم.

وي تاكيد كرد: بايد از فرصت‌هايي كه به دست مي‌آيند، نهايت استفاده را ببريم. بايد كارهاي اساسي مانند تاليف دانشنامه‌ها و دايره‌المعارف‌ها را سامان دهيم. همچنان كمبودهايي در زمينه‌اي مختلف فرهنگي احساس مي‌شوند.

وي افزود: افرادي كه چندان با آرمان‌هاي انقلاب اسلامي هم‌سو نيستند، مجموعه‌هايي را در دست تدوين دارند كه ممكن است به مرجعي براي دانشجويان تبديل شود. ما نيز بايد دست به كار شويم، زيرا اگر اشخاص و رويدادهاي فرهنگي كشورمان را معرفي نكنيم، جايگاه آنان در برابر تبليغات سوء پايمال خواهد شد.

وي در پايان تاكيد كرد: اگر مي‌خواهيم محصولات فرهنگي غني داشته باشيم، بايد از پشتوانه فكري قوي برخوردار شويم.

گزارش تكميلي اين مراسم و همچنين اسامي برگزيدگان متعاقبا در «ايبنا» منتشر مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها