سه‌شنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۱۱
افشار: دلبستگي مردم به تاريخ باستان دليل كتاب‌سازي است

هلن افشار، پژوهشگر و تاريخ‌پژوه درباره كتاب‌سازي در حوزه تاريخ ايران باستان مي‌گويد: هر قدر ملتي از ريشه‌ها و گذشته‌هايشان آگاه باشند توانايي‌شان براي برداشتن گام‌هاي‌ شايسته به سوي آينده افزايش مي‌يابد و در اين ميان مي‌توان كتاب‌سازي را دلبستگي مردم جامعه به دانستن تاريخ تعبير كرد.-

هلن افشار، تاريخ‌پژوه و پژوهشگر درباره كتاب‌سازي‌هاي تاريخي به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) گفت: به نظرم نكته مثبت بحث كتاب‌سازي اين است كه مردم سرزمين ما بر ريشه‌هايشان توجه دارند و اين نشانگر تفكر پخته‌تر و عميق هم‌ميهنان است، زيرا مي‌دانيم كه آزادي براي يك ملت مستلزم آگاهي و آگاهي نيز از درست انديشيدن منشأ مي‌گيرد.

وي افزود: چه راهي را مي‌توان براي درست انديشيدن بهتر از مطالعه كردن دانست، همين كه بازار كتاب‌هاي تاريخي آن قدر گرمي دارد كه كتاب‌سازي در آن رونق گرفته نشانه خوبي است و مي‌توان آن را علاقه به دانستن تاريخ تعبير كرد.

افشار اظهار كرد: من با هر گونه محدوسازي مخالفم، هر چند كه كتاب‌سازي شامل حال كتاب من «آتوسا دختر كوروش بزرگ» نيز شد و تعداي كتاب با نام‌هاي مشابه و قيمت پايين‌تر در كتابفروشي‌ها پخش شد. معتقدم محدودسازي هنگامي كه در برابر بيكرانگي جهان هستي و افق انديشه انسان قرار مي‌گيرد كوچك و محقر مي‌نماياند.

وي افزود: بايد به ديدگاه خوانندگان و نويسندگان مختلف احترام بگذاريم و همچنين به آن‌ها فضا بدهيم و به ياد داشته باشيم كه روشنفكر كسي است كه به انديشه‌هاي ديگران بپردازد.

افشار به راهكاري در اين زمينه اشاره كرد و گفت: شايد راهكار مناسب براي بالا بردن سطح سليقه خوانندگان اين باشد كه آنان را به كتابخواني بيشتر تشويق كنيم زيرا هر قدر فردي بيشتر مطالعه كند خود به خود كيفيت مطالعه او بالا مي‌رود؛ به عبارتي ديگر سطح مطالعه يك فرد چهل ساله چندين مرتبه بالاتر از جواني بيست ساله خواهد بود به شرط آن كه اصلا مطالعه‌اي در كار باشد.

وي در يك نتيجه‌گيري كلي گفت: هر چند كتاب‌سازي حتي به ضرر كتابم (آتوسا دختر كوروش بزرگ) تمام شود اما به اين نكته توجه دارم كه برآيند كلي حركت را مي‌توان مثبت تلقي كرد.

افشار به نگرش ديگري درباره نويسندگي اشاره كرد و گفت: برخي نويسندگان نسبي بودن علم را در نظر نمي‌گيرند و اگر به ديدگاهي دست يافتند آن را واقعيت مطلق به شمار مي‌آورند.

وي اضافه كرد: به گمانم بهتر است هر عقيده‌اي كه امروز داريم جايي هم براي تغيير عقيده‌هاي فردايمان لحاظ كنيم. همچنين چنان پافشاري متعصبانه‌اي نداشته باشيم كه در آينده رويمان نشود تا دستاوردهاي جديد را بپذيريم.

وي در اين زمينه به جمع‌بندي نهايي نيز پرداخت و گفت: در يك جمع‌بندي كلي انعطاف‌پذيري، تحمل يكديگر و مطالعه بيشتر را راهكاري مناسب براي پيشرفت نوشتن و خواندن در سرزمين عزيزمان ايران مي‌دانم.

هلن افشار، نويسنده و تاريخ‌پژوه، كتابي با نام «آتوسا دختر كوروش بزرگ» دارد. اين كتاب رماني مفصل و تاريخي است كه پاي‌بندي نويسنده به تاريخ را بايد امتياز و ارزشي براي كتاب او دانست؛ چرا كه نخواسته، خيال و پندارش را به جاي حقيقت بگذارد. اين رمان به كوشش نشر جوانه توس منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها