شنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۳
علي باقري: تسهيل روند اداري چاپ كتاب از ضروريات اين حوزه است

علي باقري، مدير انتشارات «نگيما»، با بيان اين‌كه ابلاغيه جديد نشر مي‌تواند در بخش‌هايي تحول روند اداري چاپ را در پي داشته باشد، گفت: با اجرايي شدن اين ابلاغيه بايد روشن شود كه آيا با اجراي اين ابلاغيه همانند گذشته ناشر مي‌تواند در جلسه‌اي مشترك از موارد اصلاحيه كتاب خود دفاع كند يا نه؟-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، باقري، درباره ‌ابلاغيه جديد معاونت فرهنگی به اداره كتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مبني بر صدور مجوز کتاب‌ها با شرط اِعمال موارد اصلاحی از سوی ناشر، گفت: نرم‌افزاري شدن سيستم اداري چاپ كتاب مي‌تواند راهگشاي فضاي نشر  باشد و بازار چاپ كتاب را به طور نسبي تغيير دهد ‌ولي بايد ديد كه بعد از اعمال موارد اصلاحي آيا ناشر و مولف مي‌توانند مانند قبل در جلساتي با مسوولان اداره كتاب، از كتاب دفاع كنند،‌ يا ناشران بايد درباره اعمال اصلاحيه‌ها  بدون جلسه و مشورت تعهد دهند.

وي در ادامه از مشكلات بازار كتاب و چالش‌هاي توزيع در كشور سخن گفت و توضيح داد: مساله مهم بازار كتاب مشكل توزيع است كه بايد مسوولان فرهنگي كنار تسهيلات چاپ كتاب، به آن هم توجه داشته باشند. اين روزها موزعان بزرگ كتاب در سراسر كشور ناشران پولدارند و واضح است كه تا زماني كه سامانه پخش سراسري كتاب و شبكه توزيع سراسري در ايران شكل نگيرد، تسهيل راه‌هاي اداري چاپ كتاب تنها بخشي از تنگناهاي اين حوزه را مرتفع می‌کند. 

اين ناشر همچنين گفت: به عنوان مثال يك كتابفروش مي‌تواند در مركز هر استان به عنوان نماينده توزيع فعاليت كند و نسبت به خريداري شدن يا نشدن كتاب‌ها با ناشران در تماس باشد و اعلام وصول هم با اين نماينده در مركز استان صورت گيرد. 

باقري كه به سابقه مديريت خود در حوزه‌هاي مديريت‌هاي مالي در برخي وزارتخانه‌ها اشاره كرد، توضيح داد: بدنه چرخه نشر با تجزيه و تحليل وضعیت و استفاده از ديدگاه‌هاي تخصصي فعال‌تر خواهد شد. معاونت فرهنگي مي‌تواند با مشاركت اتحاديه ناشران و نماينده‌هاي فعال ناشران درباره همه مسايل حوزه كتاب، كار كارشناسي و تخصصي انجام دهد و مشكلات اين عرصه را در همه وجوه مرتفع كند تا از اين رهگذر ناشران كوچک نيز كمتر آسيب ببينند و توليد كتاب انحصاري نشود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط