خانواده میتواند منشأ تحولات عظیم فردی و اجتماعی و رشد ارزشهای انسانی باشد. خانواده به عنوان یک واحد یا نهاد جهانی، در جوامع مختلف، کم و بیش دارای کارکردها و وظایف مشترکی است. کارکرد مطلوب در خانواده باعث میشود تا روابط مختلف عاطفی، روانی و حتی اقتصادی و اجتماعی در میان یک جامعه به بهترین شکل خود صورت پذیرد. بالا بردن سطح بهرهوری و بهرهگیری از تواناییها و پتانسیلهای مختلف افراد جامعه، منوط به توجه ویژه به نهاد خانواده است.
خانوادههای امروز به دنبال تغییر در الگوهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و نظایر آن، دچار بحرانهای مختلفی شدهاند و شنیدهها و دیدهها حکایت از آن دارد که روابط درون خانواده، روابط بین اولیاء، میزان رشد جمعیت، نقشهای سیاسی و اجتماعی موجود در خانواده و عناصری از این قبیل باعث پدید آمدن بحران در خانواده شده است.
عامل اقتصادی نیز نقش مؤثری در پیدایش بحران در خانواده ایفا میکند. تغییر الگوها، بالا رفتن میزان مصرف در خانوادهها، ناهماهنگی بین میزان درآمد و هزینهها و همچنین گسست نسلها، باعث پیدایش بحران در این نهاد شده است (منظور از «گسست نسلها» تفاوت ارزشی بین دیدگاههای اولیاء و فرزندان است)
مواردی از قبیل رشد جمعیت، مسأله اقتصادی، اختلاف والدین با یکدیگر، تنشهای سیاسی و اجتماعی، در ایجاد بحران نقش دارند که با مطالعات مستمر و برنامهریزی عملی باید بتوان تا حدی بحران در خانواده را مهار و کنترل کرد، در غیر این صورت این بحران به نسلهای بعد و ابعاد مختلف خانواده منتقل خواهد شد.
در این کتاب نویسنده تلاش دارد که از آرمانگرایی و آسمانی نگریستن به زندگی مشترک و ازدواج جلوگیری شود و با زبان نزدیک به جامعه خودمان در مورد بایدها و نبایدهای زندگی صحبت شود و به همین دلیل جغرافیای اجتماعی زوج درمانی در اطلس اجتماعی ایران انتخاب شده است که با رویکرد ایرانی ـ اسلامی به زندگی زن و شوهر نگاه شود.
کتاب «زوج درمانی در اطلس اجتماعی ایران» نوشته مرتضی بهشتی در 312 صفحه و با بهاي 7500 تومان از سوی انتشارات نیستان روانه بازار نشر شده است.
نظر شما