چهارشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۳
شيوه‌هاي نوين مستندنگاري و بهره‌گيري از نسخ خطي

كارگاه آموزشي «حفاظت در موزه» ديروز (22 آذر) در كتابخانه و موزه ملي ملك برگزار شد. كارشناسان در اين كارگاه بر اهميت آموزش در حوزه حفاظت از نسخ خطي تاكيد كردند.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) به نقل از روابط عمومي مؤسسه كتابخانه و موزه ملي ملك، اين مؤسسه با همكاري دانشگاه هنر، كارگاه آموزشي «حفاظت در موزه» را با حضور كارشناسان برگزار كرد.

در اين نشست كه با حضور محمد حكمت، كارشناس پژوهش و نشر، آزاده جزني، رييس اداره اطلاعات فرهنگي و حفاظت فني موزه ملك، معين اسلامي، كارشناس ارشد مرمت و محسن حقگو كارشناس مستندنگاري مؤسسه كتابخانه و موزه ملي ملك برگزار شد، تجربيات حفاظتي و مرمتي كه در طي سه سال گذشته در اين مؤسسه به‌دست آمده بود، در اختيار علاقه‌مندان قرار گرفت.

در كارگاه آموزشي «حفاظت در موزه» پس از توضيحاتي درباره تعريف موزه و روش‌هاي حفاظت، گفته شد كه مهمترين بخش در حفاظت، آموزش در ميان مخاطبان است و نتيجه آن از يك طرف حفظ و نگهداري آثار و مجموعه‌هاي موزه و از طرفي توليد دانش و اطلاعات در مورد شي موزه‌اي است.

در موزه ملك انجام فعاليت‌هاي آسيب‌شناسي و حفاظتي در سه مرحله كوتاه مدت و زودبازده، كوتاه مدت با هزينه بالا (عمليات زيرساختي) و بلند مدت سياستگزاري شده است كه شناخت الويت‌هاي مجموعه و طبقه‌بندي آن‌ها در آن نقش اساسي را ايفا مي‌كند.

همچنين گفته شد كه در كتابخانه و موزه ملي ملك از شيوه‌هاي نوين مستندنگاري براي كم كردن آسيب‌هاي وارده به اشيا استفاده مي‌شود. در اين روش اشيايي چون نسخ خطي مستقيما در اختيار مخاطب قرار داده نمي‌شود بلكه از فايل ديجيتالي آن استفاده مي‌شود. در اين روش اشيا قبل از آسيب‌شناسي، كارشناسي هنري شده و ميزان شاخص بودن آن تعيين مي‌شود.

اشيا يا نسخي كه داراي شاخصه هنري بالايي هستند، عكاسي صنعتي شده تا بعدها به منظور كارهاي فرهنگي چون بازنشر مورد استفاده قرار گيرند و اشيايي كه شاخصه هنري كمتري دارند به بخش اسكن واگذار مي‌شوند، اما قبل از شروع پروسه اسكن ميزان آسيب‌ها امكان سنجي شده و نوع دستگاه اسكن و نحوه عملكرد آن توسط كارشناس حفاظت و مرمت مشخص مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها