علي مغاني به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: در صورتي كه دبيرخانه دايمي براي اين نمايشگاه بينالمللي پيشبيني نشود، حجم كارها فشرده ميشود و بسياري از برنامهها بدون نظم جلو ميرود.
وي ادامه داد: پكو، يك نمايشگاه بينالمللي است و مخاطبان ما كشورهايي از آسياي ميانه هستند كه اغلب آنها به غير از كشور تركيه از امكانات چاپي خوب و مناسبي برخوردار نيستند.
مغاني با بيان اينكه كشورهاي عضو اكو بازار بالقوه خوب و مناسبي براي چاپخانهداران به شمار ميآيند، اظهار كرد: در نخستين دوره برگزاري نمايشگاه پكو، بسياري از فعالان چاپ كشورهاي اكو گلايهمند بودند كه چرا براي تواناييهاي صنعت چاپ ايران تبليغات نميشود.
وي تصريح كرد: بسياري از چاپخانهداران از اين امكانات و توانمنديها بيخبر بودند و برپايي ديدارهاي مستمر و حضور در نمايشگاههاي بينالمللي را از ملزومات آشنايي با صنعت چاپ ايران ميدانستند.
مغاني با اشاره به اثرگذاري برپايي نمايشگاه، نيز توضيح داد: چاپخانهداران ايراني نيز بايد امكانات و توانمنديهاي چاپي ديگر كشورها را بشناسند و براي حضور در اين بازارها برنامهريزي كنند.
به گفته وي، يك چاپخانهدار نميتواند در يك زمان به هفت كشور مختلف سفر كند، زيرا اين كار مستلزم هزينه، وقت و انرژي زيادي است اما نمايشگاه محلي عمومي است كه همه ميتوانند در سايه آن مخاطبان خود را پيدا كنند.
رييس اتحاديه چاپخانهداران مشهد، حضور پررنگ چاپخانهداران ايراني در نمايشگاه پكو را گامي مثبت براي توسعه صادرات صنعت چاپ دانست و افزود: صنعت چاپ ايران به ويژه در استان خراسان رضوي اكنون تكامل يافته است و فرصت مناسبي براي فعالان چاپ و بستهبندي كشورهاي اكو است تا از اين توانمنديها ديدن كنند.
دومين نمايشگاه بينالمللي چاپ و بستهبندي كشورهاي عضو اكو (پكو) 19 تا 22 بهمن ماه امسال در محل دايمي نمايشگاههاي بينالمللي شهر مشهد برگزار ميشود.
دوشنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۰
نظر شما