شنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۸
معيارهاي داوري نخستين جشنواره کتاب‌هاي نفيس ارزيابي شد

نخستين نشست ارزیابی و نقد معیارهای نخستین دوره جشنواره کتاب‌هاي نفيس و هنري با حضور کارشناسان و و متخصصان حوزه‌هاي مختلف توليد و انتشار کتاب‌هاي نفيس و برگزارکنندگان اين جشنواره در موزه ملي ملک برگزار شد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، در اين نشست معيارهاي داوري نخستين جشنواره کتاب نفيس با هدف تدوين معيارهاي دومين دوره جشنواره، مورد نقد و ارزيابي قرار گرفت.

مجيد فدائيان، استاد هنرهاي سنتي ايران، ساعد مشکي، طراح و گرافيست، رضا يساولي، مدير انتشارات يساولي، سید مجتبی حسینی، مدیرعامل موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، امید محکمی، مدیر تولید و طراح، محمدحسین رحیمی یگانه، مدرس دانشگاه و متخصص چاپ، غلامرضا جمشیدی، لیتوگراف، علیرضا کریمی، پژوهشگر هنر، پیام خسروی‌نژاد، مدیرعامل موسسه فرانگر پارس، در نشست با محمود اسماعيلي دبير دومين جشنواره بین‌المللی کتاب‌هاي نفيس و هنري، ديدگاه‌هاي خود را درباره معيارهاي داوري اين جشنواره ارايه کردند و به تبادل نظر پرداختند.

در اين نشسست، محمود اسماعيلي دبير جشنواره به اهداف و برنامه‌هاي اين جشنواره اشاره کرد و گفت: جشنواره کتاب نفيس، کتابي را حايز عنوان نفاست مي‌داند که هم به لحاظ محتوايي نفيس باشد و هم به لحاظ کيفي از زيبايي و ماندگاري برخوردار باشد.

وي ادامه داد: به همين دليل در صدديم با توجه به اين هدف معيارهاي داوري دومين جشنواره را دقيق‌تر تدوين کنيم و به شاخصي دست پيدا کنيم که دقيق و شفاف باشد.

سيد مجتبي حسيني، مديرعامل موزه ملک نيز درباره معيارهاي نفاست کتاب، گفت: گران بودن يک کتاب به معني نفيس بودن آن نيست، بايد تلاش کنيم کتاب‌هايي که هم فرم و هم محتواي آن‌ها از نفاست کافي برخوردار است به عنوان کتاب نفيس شناخته و معرفي شود.

ساعد مشکي نيز با تاکيد بر تفاوت کتاب‌ لوکس و کتاب‌ نفيس گفت: در داوري و انتخاب کتاب‌هاي نفيس بايد به فضاي محتوايي کتاب نيز توجه داشت، اگر فرم و ساختار يک کتاب متناسب با محتواي آن باشد، مي‌توان گفت آن کتاب نفيس است.

اين هنرمند طراح معتقد است، در کنار داوران اين جشنواره بايد يک ويراستار هم حضور داشته باشد تا نفاست محتواي کتاب هم در کنار نفاست ظاهري آن مد نظر داوران قرار بگيرد.

در ادامه محمدحسين رحیمی یگانه با تاکيد بر هماهنگي فرم و محتوا در آثار نفيس به اين نکته اشاره کرد که جشنواره کتاب نفيس با جشنواره‌اي مانند جشن کتاب سال متفاوت است و قرار نيست کتاب‌هايي را مد نظر داشته باشد که به لحاظ محتوايي از جايگاه خاصي برخوردارند بلکه هماهنگي بين محتوا و فرم يک کتاب نفيس بايد مد نظر داوران جشنواره کتاب نفيس قرار بگيرد.

رضا يساولي نيز به مشکلات و چالش‌هايي اشاره کرد و گفت: ناشر براي ارايه کتاب نفيس با مشکلاتي مانند تهيه کاغذ خوب، صحافي با دوام، عرضه و فروش کتاب‌هاي نفيس و ... روبه‌رو ست.

کارگروه تدوین معیارهای داوری دومين جشنواره کتاب‌هاي نفيس و هنري پيش از برگزاري اين جشنواره چند نشست ديگر هم برگزار خواهد کرد تا اين جشنواره به اهداف و برنامه‌هايش نزديک‌تر شود.

دومين جشنواره بین‌المللی کتاب‌هاي نفيس و هنري با همکاري معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، توسط موسسه فرهنگي هنري فرانگر پارس از 25 تا 30 بهمن ماه امسال برگزار مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها