شاید در نظر عده ای کتاب خواندن برای کودکان نوباوه کاری بسیار بی فایده باشد، چرا که عده ای معتقدند اصلا بچه های زیر یک سال از کتاب چیزی نمی فهمند و به آن به عنوان یک اسباب بازی نگاه می کنند اما در واقع اینگونه نیست. کتاب خواندن به بچه ها به طور غیرمستقیم برقراری رابطه بادیگران را آموزش می دهد._
کودک با نگاه کردن به عکس های کتاب از سویی مهارت بینایی اش را تقویت می کند و زمانی که برای آنها کتاب خوانده می شود مهارتهای شنیداری و حافظه شان تقویت می شود. کتاب خواندن به کودک واژگان بسیاری را هدیه می دهد به همین خاطر بچه هایی که والدینشان برایشان کتاب می خوانند زودتر صحبت می کنند و از کلمات بیشتر و غنی تری استفاده می کنند.
با کتاب خواندن برای کودک به وی آموزش می دهیم تا بیشتر سوال کند و توانایی در طرح سوال نه تنها سبب رشد اعتماد به نفس کودک می شود، بلکه مهارت اجتماعی او را نیز پرورش می دهد.
کودک یک ساله به پدر و مادرش عشق می ورزد و آنها پر رنگترین نقش را در زندگی او دارند. به همین خاطر با کتاب خواندن برای کودک به وی بهترین رفتار از سوی الگوهایش آموزش داده می شود.
لزومی ندارد که کودک مانند بزرگترها بنشیند تا کتاب تمام شود . همین که والدین در کنار کودک باشند و حتی درباره عکس های کتاب توضیح دهند علاقه به کتاب را در کودک پرورش می دهد. کودکان در این سن کتاب را پاره می کنند. اگر کودکی این کار را کرد هرگز نباید به وی خرده گرفت، چرا که این کار نیز خود نوعی علاقه به کتاب را در وی به وجود می آورد.
پدر و مادر می توانند در هر صفحه سوالی درباره آن صفحه برای کودکان مطرح کنند. شاید کودک شما به آن سوال نتواند پاسخ دهد اما همین کار حس تفکر او را تقویت می کند.
یکی از مواردی که می توان به کودک برای گرایش وی به کتاب کمک کرد قرار دادن چند کتاب داستان در سبد اسباب بازی هایش است . این کار به کودک کمک می کند تا هر زمان او سراغ اسباب بازی هایش رفت حتما کتاب را هم ببیند و آن را لمس کند . در این سن کودکان آموخته اند هر چیزی که اهمیت دارد و به آن تاکید می شود در دسترسشان قرار دارد و با این کار به کودک آموخته ایم که کتاب چقدر اهمیت دارد.
کتاب های حمام بهترین مشوق کودکان به مطالعه هستند . کودکان پس از یک سالگی از حمام بسیار لذت می برند . با وجود کتاب های حمام به آنها غیر مستقیم می آموزیم که در کنار بزرگترین لذتش - حمام - کتاب هم وجود دارد.
اما به طور کلی زمانی که والدین مطالعه می کنند بهترین الگو برای تشویق فرزندان به مطالعه هستند.
منبع: کید هلت، نویسنده:پتی جان باور
مترجم: مرجان آقبلاغی
نظر شما