به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، انوري، نويسنده برگزيده چهارمين دوره جايزه ادبي جلال آلاحمد براي رمان پنج جلدي «جاده جنگ» گفت: نقدي بر جايزه جلال ندام و آن را بسيار ارزشمند ميدانم؛ به دليل آنكه به نويسنده و اثرش ارج ميگذارد و بايد بگويم برخلاف نظر برخي اصلا معتقد نيستم كه مبلغ جايزه كم است.
وي افزود: مسلم است كه اينگونه جوايز به منظور تشويق نويسندگان طراحي شدهاند و جايزه از اين نظر كه براي تداوم آرمانهاي داستاننويس صاحبنام معاصر ايراني در نظر گرفته شده، چه به لحاظ ارزش ادبي و چه به لحاظ مبلغ قابل توجه و مهماند.
اين داستاننويس در پاسخ به اين سوال كه «فكر ميكنيد كتابي كه در جايزه جلال برگزيده ميشود بايد چگونه و به چه ترتيبي در جامعه معرفي شود؟» گفت: در وهله اول خود كتاب بايد اين نقش را بر عهده بگيرد و در نهايت مردم هستند كه كتاب را ميپذيرند.
انوري همچنين تصريح كرد: معرفي و تبليغ براي كتاب برگزيده بسيار اهميت دارد، به شرط آنكه تبليغ متناسب با ارزشهاي كالاي فرهنگي صورت بگيرد، نه آنكه منجر به ايجاد گرايشهاي كاذب براي يک جريان فرهنگي يا يک كتاب شود؛ در نهايت كتابي كه توان جذب مخاطب را داشته باشد، حتي بدون تقدير يا برگزيده شدن هم ميتواند مخاطب خود را به دست آورد.
اين داستاننويس درپاسخ به اين سوال كه «چه احساسي از برگزيده شدن در چنين جايزهاي با اين مبلغ داريد؟» توضيح داد: به هر حال احساس من خوشحالي است، ولي من بسياري از دوستان نويسنده را نميشناسم و شايد خيليها بهتر از من مينويسند. دوست دارم در كشور ما تعداد نويسندگان شاخص بيشتري باشد تا اينكه اين جايزه تنها به يک نفر تعلق گيرد.
وي تصريح كرد: اميدواريم وجود اين جوايز رغبتهايي را در نويسندگان ايجاد كند و اين انگيزهها منجر به جبران عقب ماندگيهاي فرهنگي شوند و اين فقط در سايه خلق اثر شاخص فرهنگي امكانپذير است.
جایزه جلال آلاحمد که مراسم اختتامیه چهارمین دوره آن عصر امروز برگزیده میشود، تاکنون هیچ داستانی را به عنوان اثر برگزیده انتخاب نکرده است و انوری نخستین کسی است که به عنوان «برگزیده» این جایزه دست مییابد و با ۱۱۰ سکه طلا قدردانی میشود. این جایزه در دورههای پیشین و در حوزه داستان، تنها افرادی را به عنوان «شایسته تقدیر» معرفی کرده است.
آیین پایانی مراسم چهارمین دوره جایزه جلال آلاحمد، ساعت ۱۵ امروز دوم آذر با حضور سید محمدحسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهمن دری معاون امور فرهنگی این وزارتخانه، اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و برگزیدگان و شایستگان تقدیر این دوره از جایزه در پژوهشکده فرهنگ هنر و معماری برپا ميشود.
برگزیدگان این جایزه ۱۱۰ سکه طلا دریافت خواهند كرد. شایستگان تقدیر نیز با دریافت ۲۵ سکه قدردانی میشوند.
امسال در حوزه نقد ادبی یک اثر برگزیده شد و دربخش تاریخ نگاری سه اثر به طور مشترک به عنوان برگزیده شناخته شدند. یک کتاب نیز در حوزه مستند نگاری شایسته تقدیر معرفی شد.
مراسم چهارمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد با هدف تقدیر از نویسندگان برجسته امروز، دوم آذرماه، مقارن با زادروز این نویسنده از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری برگزار میشود.
این دوره چهارمین دوره از جایزه جلال آلاحمد است که از سال ۱۳۸۷ تاکنون برپامیشود.
هدف از اهدای اینجایزه ارتقای زبان و ادبیات ملی-دینی از رهگذر بزرگداشت پدیدآورندگان آثار برجسته، بدیع و پیشروست و ضوابط آن در راستای تولید فکر ادبی هنری اسلامگرا و تقویت روحیه انتقادی علمی نسبت به ترجمههای موجود ادبی و هنریاند.
جایزه ادبی جلال آل احمد بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بنیان نهاده شد و مراسم آن هرسال دوم آذر همزمان با سالروز تولد این نویسنده برگزار میشود.
ليست كامل برگزيدگان و شايستگان تقدير چهارمين دوره جايزه جلال به شرح زير است.:
1.حوزه داستان:
در این حوزه یک اثر برگزیده شناخته شد:
- جاده جنگ؛ تالیف منصور انوری، ۵ مجلد، تهران: انتشارات سوره مهر.
۲. حوزه نقد ادبی
در این حوزه یک اثر برگزیده شناخته شد:
ـ از اشارتهای دریا (بوطیقای روایت در مثنوی)؛ تالیف: حمیدرضا توکلی، تهران: انتشارات مروارید.
۳. حوزه تاریخنگاری
در این حوزه سه اثر به طور مشترک برگزیده شناخته شد:
ـ نبرد سمیرم (انگلیسیها، قشقاییها و جنگ دوم جهانی)؛ تالیف: کاوه بیات، تهران: انتشارات خجسته.
- فرهنگ و تمدن ایرانی – اسلامی دکن در دوره بهمنیان؛ تالیف: محسن معصومی، تهران: انتشارات علمی و فرهنگی.
- علل و عوامل جابجایی کانونهای تجاری در خلیج فارس؛ تالیف: محمدباقر وثوقی، تهران: انتشارات پژوهشکده تاریخ اسلام.
۴. مستندنگاری
در این حوزه یک اثر شایسته تقدیر شناخته شد:
تا خمینی شهر (روایت زندگی مجاهدانه حاج عبدالله والی)؛ به اهتمامِ موسسه جهادی، تهران: انتشارات موسسه ایمان جهادی.
چهارشنبه ۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۲۲
نظر شما