مسوول تدوين مجموعه كتابهاي وصيتنامه كامل شهداي استان سمنان گفت: اگر وصاياي شهدا منتشر شوند، فرصت كارهاي پژوهشي دراينباره بيشتر ميشود. از جمله اين زمينههاي تحقيقاتي ميتوان به «تدوين تاريخ تفكر رزمندگان در جنگ»، «كمك به تدوين دانشنامه دفاعمقدس»، «رابطه رزمندگان و امام(ره)» و «تاكيد بر ولايتفقيه» اشاره كرد.-
امير رزاقزاده، يكي از كارشناسان كميته مستندات بنياد شهيد در آغاز اين مراسم، تفسير مفاهيم حوزه ايثار و شهادت را نيازمند ساز و كار خاص دانست و گفت: حاصل اين تفاسير بايد در اختيار نسل جوان قرار گيرد.
وي از انتشار مجموعه وصيتنامه كامل شهداي استانهاي كهگيلويه و بويراحمد و كردستان ياد كرد و افزود: اميدواريم كه اين آثار پاسخگوي نيازهاي نسل جوان باشند و ارتباط بين شهدا و نسل جوان را برقرار كنند.
سپس محمدعلي فقيه، مديركل انتشارات و اطلاعرساني بنياد شهيد و امور ايثارگران اظهار كرد: انتشار آثار مستند شهدا كه وصيتنامه شهيدان، جزوي از آن ها محسوب ميشوند، در اولويت فعاليتهاي بنياد شهيد قرار دارند. در همين زمینه و در كنار انتشار 5 جلد از وصيتنامه كامل شهدا، گزيده وصايا به صورت موضوعي با محوريت «بسيج»، «انقلاب»، «حجاب»، «وحدت» و «ولايتفقيه» در قالب 15 مجلد منتشر شدهاند.
وي اضافه كرد: همچنين آلبوم عكس مستند شهدا در ادامه اين مسير منتشر ميشود كه تاكنون 4 مجلد از آن با عناوين «صلاي بيداري»، «نهضت جنگل»، «خرمشهر» و «شاهدان زمان» به چاپ رسيدهاند.
در ادامه سردار محسن انصاري، قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران، تدوين و انتشار كتاب را يكي از ابزار ترويج فرهنگ پايداري دانست و تاكيد كرد: حركت جهادي كساني كه در جبههها شهيد شدند، 2 اثر بر زندگي آنها و مردم داشت؛ يك اثر وضعي كه همان انجام تكليف در مقابل خدا بوده و دوم، حركت انتقالي كه بر روي آيندگان تاثير داشته اند.
وي با تاكيد بر لزوم انتقال ارزشها و انگيزههاي شهدا به نسلهاي آينده يادآور شد: بنياد شهيد و امور ايثارگران به عنوان يك سازمان فرهنگي، انتقال اين ارزشها را وظيفه خود ميداند. انتقال راه شهدا و رزمندگان نيازمند ابزارهاي فرهنگي است كه بهترين راه آن، استخراج خط مشي و راه شهدا از ميان آثار برجاي مانده از آنهاست.
قائم مقام بنياد شهيد، ارزشهاي دوران دفاعمقدس را يكي از زيرساختهاي انقلاب دانست و گفت: تفكر شهدا و راه آنها بايد مورد تبيين قرار گيرد و در جامعه توسعه پيدا كند. حدود 220 هزار شهيد از دوران قبل از انقلاب تا پايان دفاعمقدس بر جاي ماندهاند اما تنها 60 هزار وصيتنامه از آنها در دسترس قرار دارد كه قطعاً بايد در بين آنها جست و جو كرده و اين مجموعه را تكميل كنيم.
انصاري در ادامه اظهار كرد: گردآوري و نگهداري اسناد از اولين روز تأسيس بنياد شهيد، مورد توجه اين سازمان قرار داشته و در حال حاضر، حدود 5/7 ميليون برگ سند در اختيار ما قرار دارد كه سعي داريم آن را به 10 ميليون برگ سند برسانيم. جمعآوري، نگهداري و انتشار اسناد، وظيفه بنياد شهيد و امور ايثارگران است.
وي بر لزوم معرفي مفاهيم وحدت و ولايتفقيه از ديدگاه شهدا در جامعه تاكيد و گفت: آشنايي با اين دو مقوله، نياز مبرم جامعه اسلامي است. كلمات ولايت، امام(ره)، رهبري و تبعيت، حدود 180 هزار بار در وصيتنامه شهدا تكرار شدهاند و كلمه وحدت نيز 12500 بار در وصيتنامه شهدا تكرار شده است.
قائم مقام بنياد شهيد و امور ايثارگران در پايان سخنانش يادآور شد: اگر نهضت نشر وصيتنامه شهدا را تداوم بخشيم، حماسههاي دفاعمقدس تبديل به افسانه نخواهند شد.
در ادامه آيين رونمايي از مجموعه كتابهاي وصاياي شهدا، دكتر منوچهر اكبري مسوول تدوين مجموعه كتابهاي وصيتنامه كامل شهداي استان سمنان اظهار كرد: به استناد وصيتنامههاي موجود، بيش از 250 مجلد از مجموعه وصيتنامه كامل شهدا منتشر خواهد شد و اميدوارم كه تمامي 11 مجلد وصيتنامه كامل شهداي استان سمنان تا عيد نوروز تحويل بنياد شهيد داده شوند.
وي افزود: اگر وصاياي شهدا منتشر شوند، فرصت كارهاي پژوهشي دراينباره بيشتر ميشود كه از جمله اين زمينههاي تحقيقاتي ميتوان به «تدوين تاريخ تفكر رزمندگان در جنگ»، «كمك به تدوين دانشنامه دفاعمقدس»، «رابطه رزمندگان و امام(ره)»، «تاكيد بر ولايتفقيه»، «رعايت روحيه مقاومت»، «انتقال فرهنگ شهادت»، «تاكيد بر حفظ انقلاب»، «پيوند دفاعمقدس و عاشورا»، «تقويت روحيه سلحشوري و مقاومت» و انجام تحقيقات گسترده و متنوع در حوزه های جامعهشناسي، روانشناسي، تاريخ و شم سياسي شهدا اشاره كرد.
در پايان اين مراسم، از مجموعه گزيده وصاياي شهدا با موضوع های «وحدت» و «ولايتفقيه» و دفتر اول «وصيتنامه كامل شهداي استان سمنان» رونمايي شدند.
نظر شما