به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، معاون فرهنگي وزير ارشاد در اين مراسم گفت: يكي از بزرگترین مشکلات ما فقدان ویترین برای کتاب است که متوجه کتابفروشیهاست و نگاه ناشران لاجرم به نمایشگاههای کتاب است.
وی با اشاره به شکل برگزاری نمایشگاه چهارم کتابهای دانشگاهي افزود: برپایی این نمایشگاه با فاصله گرفتن از شکل سنتی نشان داد که ما ظرفیت برگزاری سایر نمایشگاهها را نیز به صورت حرفهای داریم. با توجه به شان انقلاب اسلامی، متاسفانه محتوای بسیاری از کتابهای دانشگاهی مربوط به دهه 50 شمسی بود، اما خوشبختانه اکثر کتابهای عرضه شده در این نمایشگاه به تازگی منتشر شدهاند.
دری در بخش دیگری از سخنانش گفت: حدود هفت ماه پیش از برگزاری این نمایشگاه با اغلب دانشگاهها مکاتبه کردیم و نیازهایشان را جویا شدیم و از آنها خواستیم تا فهرست کتابهای مورد نیازشان را در اختیار ما قرار دهند که پس از دریافت این فهرست آن را به ناشران داخلی و خارجی تقدیم کردیم.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری که فرمودهاند کتاب حرف اول را در آزاداندیشی دانشگاهیان میزند، باید گفت که کتاب مادر اندیشه است و برای ترویج کتابخوانی باید به این نوع نمایشگاهها اعتنای ویژه شود و اطلاعرسانی مطلوبی برای آنها داشته باشیم.
وی افزود: معتقدم باید این نمایشگاهها به صورت دايمی برگزار شود تا دانشجویان همواره به کتابهای مورد نیازشان دسترسی داشته باشند. ما برای خرید کتابهای دانشگاهی محدودیتهایی داریم و باید با توجه به ظرفیت کتابخانهها خریداری شود و برای بهبود روند خرید کتاب منتظر پیشنهادهای انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی هستیم.
در اين مراسم كه با حضور ناشران حاضر در نمايشگاه برگزار شد، محمدرضا حاتمی، ريیس انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی در سخنرانی پیش از آئین گشایش نمایشگاه گفت: انجمن ناشران دانشگاهی همواره مطالباتی را از دولت داشته است اما نکته حائز اهمیت این است که در بحث معافیت مالیاتی ناشران دانشگاهی، وزارت ارشاد تصمیم گیرنده نیست بلکه تصمیمات نهایی در این زمینه بر عهده وزارت اقتصاد و وزیر محترم این وزارتخانه است.
وی درباره اطلاعرسانی نمایشگاه کتاب دانشگاهی گفت: خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و نشریه کتاب هفته اهتمام ویژهای در پوشش اخبار این نمایشگاه و معرفی کتابهای ناشران دانشگاهی داشتهاند و این اطلاعرسانی میتواند نقش عمدهای را در شناسایی ناشران دانشگاهی و کارکرد آنها داشته باشد.
در ابتدای مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه کتابهای کاربردی علیاکبر تورانیان ريیس این نمایشگاه گفت: انجمن فرهنگی ناشران دانشگاهی این نمایشگاه را با مشارکت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همیاری و همکاری شهرداری تهران برگزار میکند. نمایشگاه امسال تغییرات گستردهای داشته و به سوی استانداردهای جهانی حرکت کرده است.
وی با تاکید بر فاصله گرفتن نمایشگاه کتاب دانشگاهی از شکل سنتی گفت: این نمایشگاه به صورت حرفهای برگزار میشود و کتابها به شکل قفسهای در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته تا همه آثار دیده شود که این کار در نمایشگاههای قبلی به دلیل کمبود جا امکانپذیر نبود. ویژگی دیگر نمایشگاه ارايه آثار ناشران به صورت انحصاری است و هر ناشر تنها کتابهای منتشر شده خود را عرضه میکند.
تورانیان افزود: امسال 350 ناشر با حدود 30 هزار عنوان کتاب که بسیاری از آنها چاپ اول است، شرکت کردهاند و با توجه به فاصله 6 ماههای که بین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و نمایشگاه کتاب دانشگاهی وجود دارد، سعی شده تازهترین آثار در اختیار مراجعان قرار گیرد.
ريیس چهارمین نمایشگاه کتاب دانشگاهی تجهیز کتابخانههای دانشجویی در کشور را هدف اصلی برپایی این نمایشگاه دانست و اضافه کرد: 19 میلیارد ریال برای توسعه و تجهیز کتابخانهها در نظر گرفته شده بود که قبل از شروع نمایشگاه با توجه به استقبال گستردهای که از این طرح شد به اتمام رسید و امیدواریم به کمک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهد افزایش این اعتبارات باشیم.
در حاشیه مراسم افتتاحیه چهارمين نمايشگاه كتاب دانشگاهي از «حسین فریور» استاد دانشگاه و نخستین ناشر کتابهای دانشگاهی تقدیر شد.
نمايشگاه كتابهاي دانشگاهي تا 30 آبان هر روز از ساعت 9 تا 18 در بوستان گفتوگو تهران برپاست.
چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۳
نظر شما