چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۲
زندگينامه خلبان شهيد «حسين خلعتبري» نوشته مي‌شود

مسعود آب‌آذري و ايرج فلاح آهي دشتي، نگارش زندگينامه اميرسرلشكر خلبان شهيد حسين خلتعبري را آغاز كرده‌اند. اين شهيد نيروي هوايي ارتش در شليك موشك ماوريك با هواپيماي F4 مهارت داشته و يكي از مجلات نظامي آمريكا در سال 2006، ويژه‌نامه اي درباره ابتكارات اين خلبان به چاپ رسانده است.-

آب‌آذري در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) اظهار كرد: مراحل تحقيق درباره زندگي اميرسرلشكر خلبان شهيد حسين خلعتبري به اتمام رسيده و روايت مستند داستاني آن به صورت غير خطي نوشته خواهد شد.

وي با تاكيد بر فضاي خاص حاكم بر اين اثر، به تشريح توانايي‌هاي خلبان شهيد حسين خلعتبري پرداخت و گفت: او جزو اولين خلباناني است كه دقايقي پس از تجاوز عراق به خاك ايران در سال 1359، بر فراز آسمان بغداد پرواز كرده و فرماندهي 8 فروند F4 را در عمليات پروازي كمان 99 برعهده داشته است.

خالق كتاب «مردي با عطر شالي» ادامه داد: شهيد خلعتبري از سوي نيروي هوايي ارتش به عنوان نماينده ويژه ايران در دادگاه بين‌المللي لاهه حضور پيدا مي‌كند و در اين سفر، حقانيت ايران در جنگ‌تحميلي عراق علیه ایران را به اثبات مي‌رساند كه شرح اين ماجرا در بخشي از زندگينامه او آورده خواهد شد.

مسعود آب‌آذري با اشاره به مهارت شهيد حسين خلعتبري در شليك موشك ماوريك با هواپيماي F4 يادآور شد: افسران و فرماندهان نيروي دریایی، او را به دليل مهارت در شليك موشك ماوريك [موشک جنگی هوا به سطح که برای شرایط بد آب و هوایی طراحی شده‌ و در برابر هدف‌های دور و نسبتاً بزرگ موثر است] «حسين ماوريك» خطاب مي‌كردند.

وي اضافه كرد: حسين خلعتبري، چگونگي كاربُرد موشك ماوريك را به خلبانان هوانيروز هم آموزش داده و خلبانان شهيدي همچون «مسعود نيك‌مرد» از شاگردان او بوده‌اند. خلعتبري با استفاده از اين موشك، تاسيسات نفتي و يگان‌هاي دريايي عراق را در نبرد در سکوهای البكر و العميه در هم كوبيد.

اين پژوهشگر دفاع‌مقدس از 70 پرواز برون مرزي شهيد حسين خلعتبري در طول جنگ‌تحميلي ياد و اظهار كرد: او در بين هم‌دوره اي هاي خود بالاترين ساعت پرواز عملياتي برون مرزي را داشته است. خلعتبري به همراه شهيدان عباس دوران و عليرضا ياسيني، ركن اصلي نيروي هوايي ارتش را شكل داده بودند.

نويسنده كتاب «چاي آخر» با تاكيد بر نقش موثر شهيد حسين خلعتبري در عمليات مرواريد در آذر سال 1359 تاكيد كرد: انهدام 23 ناوچه اوزا در پروازهاي عملياتي مختلف حسين خلعتبري در ماه‌‌هاي اول جنگ‌تحميلي عراق علیه ایران، كمر دشمن را در جنگ‌هاي دريايي شكست و در نهايت، در اولين روز از سال 1364، در كو‌‌ه‌هاي سقز و در يك نبرد هوايي نابرابر به شهادت رسيد.

آب‌آذري در ادامه با اشاره به لزوم نگارش زندگينامه خلبان شهيد حسين خلعتبري يادآور شد: يكي از مجلات نظامي آمريكا در سال 2006، ويژه‌نامه اي درباره ابتكارات اين خلبان شهيد نيروي هوايي ارتش به چاپ رسانده و اين در حالي است كه ما تاكنون از او غافل بوده‌ايم.

وي در پايان گفت: خاطرات رزمندگان نيروي دريايي ارتش و خانواده شهيد حسين خلعتبري، در نگارش اين اثر استفاده خواهند شد و اميدواريم كه اثري در خور و شايسته اين خلبان شهيد خلق كنيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها