دوشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۱
حمايت قائم مقام وزير ارشاد از پيوستن ايران به قانون كپي‌رايت

قائم مقام وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در امور شعر، صبح امروز (23 آبان) در مراسم رونمایی از 100 کتاب منتشر شده در پژوهشگاه فرهنگ،‌ هنر و ارتباطات گفت: حدود 20 سال پیش مسوولان وقت تشخیص دادند، ورود ایران به مجامع بین‌المللی مانند کنوانسیون برن به صلاح نظام جمهوری اسلامی نیست. اما امروزه که کشور ما از حالت مصرف کننده صرف خارج شده، برای یافتن مخاطب، مجبوريم از ساز و کار دیگری بهره‌مند شویم./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، يحيي طالبيان قائم مقام وزير ارشاد و رييس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتطابات صبح امروز در مراسمي كه بهمن دری معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدالهیاری فومنی رئیس اداره کتاب وزارت ارشاد در آن حضور داتشند، سخنراني مي‌كرد.

وي گفت: احيا و رونق مجامع و مراسمی که به قدردانی از علم و دانش و ارتقاء فرهنگ و اعتلای مکارم و اخلاق انسانی برگزار می‌شود، جزو شعائر دینی و توصیه‌های فرهنگی و دیرینه ایران و اسلام است.

وی افزود: اما در عین حال باید حاصلی در جهت ارتقای سطح دانش جامعه هم داشته باشد و با توجه به هزینه‌های برگزاری آن‌ها، بهره‌وری مناسب از این برنامه‌ها حاصل شود.

طالبیان ادامه داد: نفس برپایی این جلسات قابل ستایش است، به ویژه که در آستانه عید بزرگ ولادت مولای متقیان حضرت علی (ع) شاهد برگزاری این جلسه هستیم و امیدوارم بتوانیم رهپویان خوبی برای ائمه باشیم.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ‌، هنر و ارتباطات ادامه داد: هدف از آمدن انبیاء هدایت بشر است که در نهایت به رستگاری انسان منجر می‌شود، اما در پاسخ به این سوال که ابزار آن چیست؟ باید گفت طبیعتاً کتاب،‌ عقل و پیروی از سیره عقلا و کسانی که تجسم قرآن هستند؛ به همین دلیل است که از قرآن به ام‌الکتاب نیز یاد می‌شود.

وی افزود: در شاخص‌هایی که به میزان مطالعه شهروندان اختصاص دارد باید ساعاتی را که آن‌ها در مقابل نمایشگر رایانه می‌گذرانند را نیز به حساب آورد و اگر سرعت اینترنت پایین باشد،‌ طبیعتاً نباید انتظار داشت که سرانه مطالعه ارتقاء يابد.

طالبیان با اشاره به نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی گفت: هفته کتاب وظیفه‌ای را برای نهادهای فرهنگی تعریف می‌کند که تنوع و نظارت بر امر مطالعه است.

وی در ادامه به مبحث ممیزی کتاب نيز اشاره کرد و افزود: بحث ممیزی کتاب و اینکه آن را چه کسانی با چه میزان دانش و آگاهی انجام دهند و مرتبط بودن ممیز با موضوع کتاب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. ممیز باید فرهنگ اسلامی را بشناسد و از ادبیات و آثار کهن ایران نیز آگاهی داشته باشد. همه این‌ها طرح‌های پروژه‌ای است که اگر عالمانه به آن نگاه کنیم به نتیجه‌ای دلخواه می‌رسیم و فرهیختگان جامعه به جای دفع، جذب می‌شوند.

طالبیان ادامه داد: ارتباط عالمان با دنیا تعریف نشده است و باید در حوزه‌های اجرائی تدابیر تازه‌ای بیندیشیم که بررسی آ‌ن در هفته کتاب ضروری است.

وی در پایان گفت: در این هفته باید از تمام کسانی که از گذشته تا امروز با این پژوهشکده در ارتباط بوده‌اند، قدرداني شود و ما آن‌ها را به عنوان خادمان نشر و خادمان عالمان تلقی می‌کنیم. حدود 300 اثر از ابتدا تا کنون به پژوهشکده فرهنگ،‌ هنر و ارتباطات رسیده است که از این میان 100 کتاب که تالیف و ترجمه اند، امروز رونمایی می‌شوند، ضمن اینکه تا پایان سال جاری حدود 130 اثر دیگر نیز منتشر خواهند شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها