به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، بهمن دري كه در هتل انقلاب و در جمع نمايندگان تشكلهاي مختلف چاپ و نشر و تعداد زيادي از ناشران و كتابفروشان سخنراني ميكرد، دليل حضور نيافتن سيدمحمد حسيني، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي را در اين نشست، جلسه فوري با رييس جمهور عنوان كرد و افزود: برخي از مشكلاتي كه ناشران در حوزههاي مختلف بيان كردند، نشانه دغدغههاي ديني و ملي آنان در عرصههاي مختلف صنعت نشر بود.
وي ادامه داد: يكي از موضوع هايي كه ناشران به آن اشاره كردند، هيات انتخاب و خريد كتاب بود كه ميتوان در روزهاي آينده اسامي اعضاي آن را اعلام كرد و در فرايندي، يكي از اعضاي تشكلهاي نشر و يا اتحاديه ناشران و كتابفروشان به عضويت اين كميته درآيد.
دري با بيان اينكه فعاليتهاي اين هيات شفاف و روشن است، اظهار كرد: اكنون اسامي كتابهاي خريداري شده توسط اين هيات در سايت خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) و نشريه كتاب هفته منتشر ميشود و اعضاي اصلي كميته نيز از كتابشناسان و كارشناسان متخصص حوزههاي مختلف نشرند كه با انتخاب معاون فرهنگي وزير ارشاد و يك نفر به نمايندگي از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي منصوب ميشوند.
وي با اشاره به سخنان نماينده انجمن ناشران الكترونيك درباره ديده نشدن جايگاه واقعي اين انجمن در مجموعه وزارت ارشاد، گفت: بحث ناشران الكترونيك از سالهاي گذشته به صورت مستقل دنبال ميشود و ميتوان شرايطي ايجاد كرد كه اين انجمن غرفهاي در نمايشگاه كتاب داشته باشد.
معاون امور فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين با اشاره به پيگيريهاي هيات دولت در بحث معافيت مالياتي ناشران وكتابفروشان، افزود: در يكسال اخير پيگيريهاي گسترده و وسيعي در مجموعه وزارت ارشاد انجام و در نهايت موضوع به هيات دولت ارسال شده كه اميدواريم كارهاي آن با شتاب از سوي هيات دولت انجام شود.
وي تصريح كرد: پيگيريهاي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در هيات دولت نشانگر اهتمام ويژه دولت براي پيگيري موضوع معافيت مالياتي ناشران و كتابفروشان است.
دري در بخش ديگر سخنان خود از كتابفروشيها به عنوان يكي از اركان مهم نشر و توزيع كتاب نام برد و ادامه داد: اگر يك ناشر و موزع تمام تلاش خود را براي نشر گسترده كتاب انجام دهد تا زماني كه ويترين مناسب براي عرضه كتاب وجود نداشته باشد، چرخه توليد كتاب كامل نيست.
وي افزود: بايد با روشهاي مختلف در شهرها و استانهاي كشور نمايشگاه كتاب به صورت استاني يا دايمي برگزار شود، همچنين از ظرفيتهاي نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران و ارگانهاي متولي در حوزه كتاب براي توزيع كتاب استفاده كرد.
دري تاكيد كرد: ناشران در كشور ما ركن اصلي نشرند و بايد توجه ويژهاي به مشكلات و مسايل مرتبط با آنان شود و معاونت فرهنگي آمادگي پيگيري اين موضوع را دارد.
وي همچنين درباره حضور ناشران ايراني در نمايشگاههاي خارجي گفت: بهتر است در نمايشگاههاي بينالمللي خارجي به جاي حضور پراكنده ناشران ايراني در بخشهاي مختلف نمايشگاه، يك غرفه به نمايندگي از صنعت نشر ايران اختيار شود.
به گفته دري، اين اقدام ميتواند با حمايت معاونت فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و تشكلهاي مختلف نشر انجام و ظرفيتهاي نشر كشورمان به خوبي و بهطور شايسته به جهانيان نشان داده شود.
نشست همانديشي اصحاب نشر با معاونان و مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شب گذشته از ساعت 18 تا 23 در هتل انقلاب تهران برگزار شد.
دوشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۰ - ۱۰:۵۲
نظر شما