دوشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۰ - ۱۰:۳۵
کاستی‌های ارتباطی در جهان امروز با قصه‌گویی جبران می‌شود

مدیر اجرایی پانزدهمین جشنواره قصه‌گویی کانون منطقه یک کشور معتقد است قصه‌گویی بخشی از نارسایی‌های ارتباطی انسان‌ها را در جهان امروز تکمیل می‌کند./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مدیر اجرایی پانزدهمین جشنواره قصه‌‌گویی کانون منطقه یک کشور با بیان این که گسترش ابزارهای ارتباطی و رسانه‌ای در جهان امروز مسوولیت قصه و قصه‌گویی را بیشتر کرده است، افزود: علی‌رغم توسعه‌ فناوری‌های جدید در حوزه‌ ارتباطات و اطلاعات، بشر از مهم‌ترین نیاز اجتماعی خود که همانا ارتباط چهره به چهره و انتقال مستقیم عواطف و احساسات و نگاه توأم با شعر و شعور ‌باشد، غافل مانده است. 

محمود مروج ادامه داد: در گام‌های بعدی توجه به نیازهای مرتبط با حوزه احساسات و عواطف و همچنین فکر و اندیشمندی بیشتر به چشم می‌خورد و علی‌رغم بالندگی بشر در سرعت و وسعت ارتباطات به وسیله فناوری نوین، نارسایی‌های زیادی در این حوزه آشکار می‌شود که جایگاه قصه و قصه‌گویی در این حوزه بیش از پیش از اهمیت برخوردار خواهد شد. 

وی قصه‌گویی را اين‌گونه تعريف كرد: صرف‌نظر از بعضی تعاریف آکادمیک، در یک نگاه کلی، قصه هر نوع بیانی است حاوی فکر و اندیشه و خیال و احساسات، عواطف بشر که برای اثرگذاری ارایه می‌شود. اطلاق عنوان قصه‌گو به آن هنرمندی است که این پیام را زنده کرده و به بهترین نحو به مخاطب منتقل می‌کند؛ از بیان و کلام گرفته تا ایما و اشاره. 

وی در پاسخ به اين پرسش که برای کودک امروز چه قصه‌هایی مناسب است، گفت: در نگاه اول باید به تناسب گروه‌های سنی مخاطب با قصه توجه داشته باشیم و در گام‌‌های بعدی قصه‌هایی باید به کودکان گفته شود که دارای پیام و نشاط باشد، طوری که علاوه بر پرداختن به تکنیک‌های ادبی و هنری، قصه برای کودکان لذت‌بخش باشد و در حد امکان نیازهای فکری اجتماعی آنان را پوشش دهد و راه و روشی را برای رشد و پیشرفت و بالندگی آنان در آینده عرضه كند. 

مروج در عین حال نقش قصه‌گویی در انتقال فرهنگ گذشته به آیندگان را به نم‌نم بارانی تشبیه می‌کند که به آرامی می‌بارد ولی خود را به اعماق ریشه‌ها و سفره‌های زیرزمینی می‌رساند و به این ترتیب تاثیری ماندگار بر جای می‌گذارد. 

مدیر کانون استان زنجان که مدیریت اجرایی برگزاری این جشنواره را برعهده دارد، در بازگویی اهداف جشنواره‌ قصه‌گویی، اجرای صحیح برنامه کلان کانون در بخش ترویج قصه و قصه‌گویی میان مربیان مراکز، تاثیرگذاری فرهنگی، فضاسازی و جریان‌سازی در استان و استفاده کودکان و نوجوانان از قصه‌ها و ایجاد تحرک و نشاط میان مربیان و کارشناسان و مجریان قصه‌گویی و ارتباط با هنرمندان و منابع فرهنگی را از جمله این اهداف برشمرد. 

او درباره‌ برنامه‌هاي جنبي جشنواره توضيح داد: در بخش‌های جنبی نیز برنامه‌هایی مانند اعزام قصه‌گویان به مدارس و مکان‌های آموزشی ناحیه يك و دو با مشارکت آموزش و پرورش استان زنجان همچنین تقدیر ویژه از مروجان قصه‌گویی و محققان با موضوع عروسک‌های آیینی اجرا شد. 

جشنواره قصه‌گویی منطقه‌ يك کشور در روزهای 16 تا 19 آبان 1390 و با حضور 31 قصه‌گو از 7 استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، زنجان، اردبیل، قزوین و قم در شهر زنجان برگزار شد. 

برگزیدگان این رقابت بهمن ماه امسال در پانزدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون در ارومیه شرکت می‌کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها