پنجشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۲
جشنی برای كتاب در قلب نمايشگاه «ياد يار مهربان»

بخش «جشن كتاب» يكي از بخش‌هاي فعال در نمايشگاه «ياد يار مهربان» است كه از سوي فرهنگ‌سراي خاتم به نمايندگي از سازمان فرهنگي ـ هنري شهرداري تهران برگزار شده است و ايستگاه‌هاي گوناگوني در حوزه‌ي كتاب و كتاب‌خواني براي كودكان و نوجوانان دارد.

ايبنا نوجوان: در اين بخش از نمايشگاه، ايستگاه‌هايي براي كودكان با نام‌هاي «قصه‌هاي آموزنده»، «تمركز ذهن» و «كتاب بخوانيد، جايزه بگيريد» به چشم مي‌آيد كه در هر يك از اين غرفه‌ها كارشناسان به كودكان خدمات گوناگوني ارايه مي‌دهند.

مدير فرهنگ‌سراي خاتم(ص) و مسوول بخش جشن كتاب گفت: در بخش كودك اين نمايشگاه، ايستگاهي براي بازي و سرگرمي داريم و در ايستگاه «قصه‌هاي آموزنده» مربي قصه‌گويي مجموعه‌اي از قصه‌هاي آموزنده، زيبا و منتخب را براي كودكان بيان مي‌كند، كودكان نيز ضمن گوش دادن به اين قصه‌ها، نظرات و برداشت‌هاي خود را درباره‌ي اين قصه‌ها و نتيجه‌ي اخلاقي آن‌ها بيان مي‌كنند و در پايان، يك كارت هديه مي‌گيرند.

جعفر رئيسيان‌زاده، افزود: در ايستگاه «تمركز ذهن» نيز با استفاده از دستگاه تمركز ذهن «دستگاه بازي»، شيوه‌هاي تسلط بر اعصاب آموزش داده مي‌شود تا هريك از آنان در صورت درخواست بتوانند با استفاده از اين دستگاه ميزان تمركز خود را آزمايش كنند و در صورت موفقيت، كارت جايزه بگيرند.

او با اشاره به غرفه‌ي «كتاب بخوانيد، جايزه بگيريد» به عنوان غرفه‌ي ديگر اين بخش گفت: در اين ايستگاه فضايي فراهم كرده‌ايم تا مخاطبان، لذت كتاب‌خواندن را تجربه كنند. مخاطبان اصلي اين ايستگاه خردسالان و كودكان و دانش‌آموزان دوره‌ي ابتدايي هستند كه با حضور در اين ايستگاه كتاب‌هاي مربوط به مقطع سني خود را مطالعه مي‌كنند. مربيان غرفه هم ضمن رفع اشكالات كتاب‌خواني، براي كودكاني كه خودشان نمي‌توانند كتاب بخوانند، كتاب مي‌خوانند. كودكاني كه بدون اشتباه كتاب بخوانند و مفهوم آن را درست درك كنندجايزه مي‌گيرند. البته اين كتاب‌خواني مي‌تواند به صورت فردي يا گروه‌هاي دو ـ سه نفره انجام شود.

بخش جشن كتاب قسمتي هم براي نوجوانان دارد كه در اين قسمت ايستگاهي به نام «كارگاه كتاب‌خواني» وجود دارد كه از پنج كارگاه متنوع تشكيل شده است كه در هر كارگاه يك كارشناس به ارايه خدمات به نوجوانان مي‌پردازد.

اين كارگاه‌هاي آموزشي «برنامه‌ريزي و مديريت زمان، خلاصه‌نويسي، كل‌خواني، تندخواني و دقيق‌خواني نام دارند.

رئيسيان‌زاده با بيان اين‌كه اين كارگاه‌هاي براي آموزش مطالعه‌ي موفق به نوجوانان برگزار شده و در كارگاه نخست آن كه «برنامه‌ريزي و مديريت زمان» نام‌گرفته است، مخاطبان ياد مي‌گيرند كه براي مطالعه‌ي يك كتاب در بازه‌ي زماني مشخص از چه شيوه‌هايي استفاده كنند، چطور براي شب امتحان برنامه‌ريزي درسي منظم داشته باشند و مواردي مرتبط با اين موضوع را آموزش مي‌دهد.

او درباره‌ي كارگاه «خلاصه‌نويسي» نيز گفت: خلاصه‌نويسي يك از شيوه‌هاي افزايش يادگيري است. در اين كارگاه دانش‌آموزان دوره‌هاي راهنمايي و دبيرستان ياد مي‌گيرند كه خلاصه‌نويسي چه تاثيراتي بر روي افزايش سطح يادگيري آن‌ها دارد و با اهميت آن آشنا مي‌شوند هم چنين شيوه‌هاي صحيح خلاصه‌نويسي را نيز ياد مي‌گيرند.

مدير بخش «جشن كتاب» نمايشگاه ياد يار مهربان اظهار كرد: در كارگاه «كل‌خواني» نوجوانان با شيوه‌هاي اجمالي خواندن كتاب آشنا مي‌شوند و در چهارمين كارگاه كه «تندخواني» نام دارد تكنيك‌هايي براي مطالعه‌ي سريع با اتلاف زمان كمتر در مطالعه، آموزش داده مي‌شود.

رئيسيان‌زاده درباره‌ي آخرين كارگاه اين بخش با عنوان «دقيق‌خواني» عنوان كرد: اين كارگاه ويژه ي دانش‌آموزاني است كه با در نظر گرفتن ميزان توانايي‌ها و مهارت‌هاي فردي خود مي‌توانند نكاتي مهم را براي چگونگي مرور كتاب ياد بگيرند.

در بخش جشن كتاب خدمات ويژه‌اي نيز به مراجعه‌كنندگان ارايه مي‌شود كه از ميان آن‌ها مي‌توان به طرح «باشكوه‌ترين آغاز» اشاره كرد. اين طرح براي افرادي است كه براي نخستين‌بار مي‌خواهند به عضويت يكي از كتاب‌خانه‌هاي عمومي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران درآيند. در اين ايستگاه افراد به طور رايگان عضو كتاب‌خانه مي‌شوند و با ارايه‌ي يك معرفي‌نامه به نزديك‌ترين كتاب‌خانه‌ي محل سكونت خود مي‌توانند به مدت يك‌سال از خدمات كتاب‌خانه‌اي آن بهره‌مند شوند. در دو روز نخست برپايي اين نمايشگاه بيش از 100 نفر در اين طرح نام‌نويسي كرده‌اند.

بخش «جشن كتاب» علاوه بر كودكان و نوجوانان براي بزرگ‌سالان هم برنامه‌هايي دارد كه از آن برنامه‌ها مي‌توان «مسابقه‌ي كتاب‌خواني را نام برد. اين مسابقه با عنوان «بهترين كتابي كه تا كنون خوانده‌ايد» برگزار مي‌شود. براي اين مسابقه فرم‌هايي تدارك ديده شده است كه در اختيار علاقه‌مندان قرار مي‌گيرد تا خلاصه‌اي از بهترين كتابي كه تا كنون مطالعه كرده‌اند را يادداشت كنند. سپس به بهترين اين نوشته‌ها كه توسط كارشناسان بررسي و تحليل مي‌شود جوايزي اهدا خواهد شد.

نام نويسي براي مسابقه‌ي «مادران قصه‌گو» از ديگر برنامه‌هاي اين بخش براي بزرگ‌سالان است كه در اين بخش كارگاه‌هايي براي آموزش شيوه‌هاي قصه‌گويي به مادران علاقه‌مند برگزار مي‌شود و در پايان مسابقاتي ميان آن‌ها برگزار خواهد شد. اين برنامه در نيمه‌ي دوم سال 90 در تمامي مناطق 22 گانه‌ي شهرداري تهران اجرا مي‌شود.

از ديگر خدمات بخش جشن كتاب «نشست با نويسندگان» است. در اين غرفه نويسندگان حوزه‌هاي گوناگون به ويژه كودك و نوجوان حضور خواهند داشت و به طور رو در رو با مخاطبان كتاب‌هاي خود ارتباط برقرار مي‌كنند و به سوالات نوجوانان و حاضران در نشست درباره‌ي كتاب خود يا فنون و اصول نويسندگي پاسخ مي‌دهند.

نهمين نمايشگاه كتاب ياد يار مهربان از سوي سازمان فرهنگي ـ هنري شهرداري تهران با همكاري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تا 22 آبان‌ماه در بوستان گفت‌وگو برپاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها