به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، به نقل از ستاد خبری نوزدهمین دوره هفته کتاب، رضوانی گفت: در نوزدهمین دوره هفته کتاب، ۵۱۰ برنامه در استانهای مختلف اجرا میشود که این برنامهها نسبت به سالهای قبل، رشد چهاربرابری داشته است؛ یعنی در ارزیابیهای سال قبل برای هر استان، میانگین چهار برنامه درنظر گرفته شده بود که این رقم امسال به ۱۰ برنامه رسیده و دلیل آن هم توجه نهادهای مختلف به مقوله کتاب و کتابخوانی در سال جهاد اقتصادی است.
او به همکاری و تعامل دستگاههای مختلف با ستاد مرکزی هفته کتاب اشاره کرد و گفت: در آمارهای دورههای قبل ممکن بود که بخشی از فعالیتهای هفته کتاب اطلاعرسانی نشود؛ اما در این دوره، این ستاد فعالیتها را به صورت پویا و هماهنگ ساماندهی میکند تا عملکرد دستگاهها در یک روند منظم با همافزایی روبهرو شود.
مشاور معاون فرهنگی وزارت ارشاد در امور استانها در مورد روند اجرایی شدن برنامههای استانی هفته کتاب، بیان کرد: برنامههای استانی در جلسات ستاد هفته کتاب به ریاست استاندار یا معاون سیاسی استاندار تشکیل میشود و این برنامهها در دستگاههای فرهنگی که تعداد آنها در هر استان به ۲۲ واحد میرسد، طی جلساتی مطرح میشوند و بعد از جمعبندی، برنامههایی که ماهیت اجرایی دارند، انتخاب شده و در قالبهای مشخص برای معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد ارسال میشوند.
رضوانی افزود: امیدواریم امسال همه برنامههای استانی در قالب ستاد مرکزی هفته کتاب، ارايه شوند تا شاهد موج فرهنگی وسیعی در سطح استانها هم باشیم.
رضوانی با بیان اینکه بعد از هفته کتاب، جلسات ویژه جمعبندی مشارکت ادارات کل استانها برگزار خواهد شد، گفت: بعد از هفته کتاب از بین مستندات و برنامههای ارايه و اجراییشده، جمعبندی خواهیم داشت و آنها را تحلیل میکنیم تا مطلع شویم چند درصد از برنامههای ارايهشده، جنبه اجرایی پیدا کرده است.
او همچنین بیان کرد: در این راستا سعی داریم حضور مدیران و معاونان فرهنگی ارشاد را در حداقل یکی از برنامههای شاخص هفته کتاب که جشنی استانی خواهد بود، داشته باشیم.
مشاور معاون فرهنگی وزارت ارشاد با بیان اینکه جشن هفته کتاب به عنوان شاخصترین برنامه در همه استانها برگزار میشود، از حضور بهمن دری، معاون فرهنگی وزارت ارشاد، در جشنهای کتاب استانهای اصفهان و قم خبر داد و عنوان کرد: در این برنامه ویژه، سعیبر این است که از فعالان حوزه کتاب، ناشران، مولفان، کتابداران، خیران کتابخانهساز یا اهداکننده کتاب، اعضای فعال کتابخانهها و دستگاههای مشارکتکننده تجلیل کنیم. همچنین در کنار این برنامهها در استانها، کارگاههایی در راستای ترویج کتاب و کتابخوانی برپا میشود.
او در پایان گفت: در راستای هدف ترویج کتابخوانی و اهدای کتاب، برگزاری نمایشگاههای استانی که از شهریورماه امسال آغاز شده، رشد قابل توجهی داشته است و طی دو هفته گذشته، چهار نمایشگاه کتاب استانی برگزار شد. در واقع تا پایان سال ۱۳۹۰، دست کم ۳۰ نمایشگاه بزرگ کتاب استانی در سراسر کشور برگزار میشود.
نوزدهمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «یادگار ماندگار» ۲۲ تا ۲۹ آبانماه سال جاری در سراسر کشور برگزار میشود.
شنبه ۱۴ آبان ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۴
نظر شما