سه‌شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۰ - ۰۹:۰۹
«آیینه و ماه» عباس براتی‌پور منتشر شد

نخستین مجموعه شعر آیینی عباس براتی‌پور با عنوان «آیینه و ماه»، دربرگیرنده سروده‌های کلاسیک این شاعر درباره موضوعات مذهبی و آیینی از سوی انتشارات تجلی‌مهر منتشر و راهی بازار کتاب شد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، نخستین مجموعه شعر آیینی عباس براتی‌پور با عنوان «آیینه و ماه» از سوی انتشارات تجلی‌مهر منتشر شده است.

این مجموعه شعر همچنین ششمین دفتر شعر براتی‌پور به حساب می‌آید و در برگیرنده غزل‌ها، مثنوی‌ها، قصیده‌ها، رباعی‌ها و دوبیتی‌های شاعر است.

به‌طور کلی 95 قطعه شعر در این مجموعه آمده است. از این تعداد 16 قطعه شعر در قالب غزل، 14 قطعه شعر در قالب مثنوی، 16 قطعه شعر در قالب قصیده و 49 قطعه شعر در قالب‌های دوبیتی و رباعی سروده شده‌اند.

اشعار این مجموعه به مناسبت میلاد یا شهادت ائمه اطهار (ع)، یا گاهی متاثر از دعاها و مرثیه‌ها و در مدح حضرت محمد(ص)، امام زمان (عج)، امام حسین(ع)، حضرت علی(ع)، حضرت زهرا(س) و امام رضا(ع) و دیگر امامان، معصومان یا مناسبت‌های آیینی چون ماه رمضان سروده شده‌اند.

«امیر عشق»، «از عطش»، «شاهد الست»، «قرآن و عترت»، «رمضان»، «سلام بر ابراهیم»، «غدیر»، «کربلا»، «مولود کعبه»، «سرشک حسرت»، «نماز ظهر عاشورا»، «استقامت»، «انتظار»، «سوز نهان» و «غزالان حرم» عنوان برخی از شعرهای این مجموعه هستند.

براتی‌پور درباره این مجموعه به «ایبنا» گفت: این مجموعه از سروده‌های آیینی منتشر شده و منتشر نشده من گردآوری شده است تا علاقه‌مندان این حوزه در قالب یک مجموعه مستقل بتوانند این اشعار را در اختیار داشته باشند.

وی درباره فضای این اشعار افزود: سعی کرده‌ام در این سروده‌ها فضای جدیدی را تجربه کنم. برهمین اساس در شعرهای انتظار یا عاشورایی من نوآوری‌هایی دیده می‌شود.

براتی‌پور در پایان توضیح داد: این نوآوری هم در مضامین و هم در وزن شعرها دیده می‌شود. برای مثال مرثیه‌ای برای حضرت علی اکبر(ع) با عنوان «بگذار تنها بگریم» در میان این اشعار دیده می‌شود که آن‌را در بحر مجتس سروده‌ام. این مرثیه از زبان امام حسین (ع) سروده شده است و علت انتخاب این بحر نیز تاثیرگذاری بیشتر آن بود.

نمونه شعری از این مجموعه با عنوان «عاشورا»:
«آوای تو را به گوش جان می‌شنوم
پیغام تو را زلامکان می‌شنوم
خوش نغمه «کل یوم عاشورا» را
با بانگ رسا از آسمان می‌شنوم»

عباس براتی‌پور متولد سال 1322 در تهران است. نخستین مجموعه شعر او با عنوان «بهت نگاه» در سال 1369 منتشر شد.

اداره جلسه‌های نقد و بررسی شعر حوزه هنری از سال 1368تاکنون، کارشناس شعر و دبیرکانون شاعران بنیاد جانبازان به مدت شش سال (از سال 1374 تا 1380)، مسوول صفحه ادبی روزنامه رسالت از سال 1370، عضو شورای شعر وزارت ارشاد استان تهران و داور مسابقات شعر در سطح کشور از جمله فعالیت‌های ادبی براتی‌پور به حساب می‌آید.

«دل و دریا»، «گزیده ادبیات معاصر 24»، «تا طلوع گل‌ سرخ» و «آتش‌سواران» عنوان دیگر مجموعه شعرهای او هستند. همچنین تاکنون 15 مجموعه شعر با تحقیق و گردآوری براتی‌پور منتشر شده است.

«وعده دیدار» (گردآوری اشعار درباره امام زمان(عج))، «کتیبه شکیب»‌ (گردآوری اشعار درباره جانبازان)، «سینای سبزعشق» (گردآوری اشعار درباره جانبازان)، «با شقایق‌ها برادر» (گردآوری گزیده اشعار جانبازان شاعر)، «عطش عشق» (گردآوری مجموعه شعر عاشورایی)، «داغ تشنگی»‌ (گردآوری اشعار ویژه کنگره بین‌المللی امام خمینی (ره) و فرهنگ عاشورا)، «سوار مشرقی» (گردآوری اشعار درباره امام زمان (عج))، «درساحل علقمه» (گردآوری مجموعه رباعی درباره حضرت عباس(ع))، «ماه در فرات» (گردآوری مجموعه غزل درباره حضرت عباس(ع))، «بر جبین صبح» (گردآوری اشعار درباره غدیر)، «زیتون و زخم» (گردآوری اشعار درباره فلسطین) و سه مجموعه شعر «چشم بیمار»، «غم دلدار» و «بر تربت خورشید» (درباره رحلت امام خمینی (ره)) عنوان این مجموعه‌ها هستند.

مجموعه شعر «آیینه و ماه» در 136 صفحه، شمارگان هزار و 200 نسخه و قیمت سه هزار و 500 تومان از سوی انتشارات تجلی‌مهر منتشر و راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها