به گزارش خبرنگارخبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از سنندج، علی شجاعیصایین، مدیر عامل موسسه خانه کتاب، در مراسم قدردانی از برگزیدگان پنجمین دوره جایزه گام اول، مردم استان کردستان و شهر سنندج را فرهنگ دوست نامید و در ادامه گفت: حدود ۶ سال پیش که این جایزه را برگزار میکردیم تمرکز ما بر شناسایی افراد نو قلم در عرصه تالیف کتاب بود اما آثاری که در دورههای اخیر به عنوان برگزیده معرفی شدند، آثار بسیار پختهای در حوزههای علمی، ادبی و فرهنگی اند و با آثار جایزههای دیگر ما مثل کتاب فصل و کتاب سال برابری میکنند.
وی ادامه داد: ما ادعا میکنیم آثار بسیار خوبی از طریق این جشنواره به جامعه عرضه میشوند؛ آثاری که برای گام اول بسیار قوی اند.
او تصریح کرد: این آثار به هیچ وجه گام اولی نیستند، اگر چه نخستین کتاب مولفان و پدید آورندگانشان محسوب میشوند، ولی ما میتوانیم با سربلندی این کتابها را به عنوان آثاری شاخص به جامعه معرفی کنیم.
وی افزود: تلاش ما بر این بوده تا این جایزه را با کمک استانها و دور از پایتخت برگزار کنیم تا همه فرهنگ دوستان و اهل قلم کشور از محاسن چنین برنامههایی بهرهمند شوند.
شجاعی صایین در پایان ابراز امیدواری کرد در ششمین دوره جایزه گام اول، آثار بهتر و بیشتری در جایزه گام اول رقابت کنند.
قباد میمنت آبادی مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان، دیگر سخنران این مراسم بود.
وی گزارشی از روند برگزاری و داوریهای این دوره از جایزه گام اول ارایه کرد و با اشاره به امضای تفاهم نامه با اداره کل ارشاد استان گلستان برای برگزاری دوره بعد این مراسم در شهر گرگان، گفت: امیدوارم با امضای این تفاهم نامه زمینه برای برگزاری هر چه بهتر ششمین دوره جایزه گام اول فراهم شود.
میمنت آبادی همچنین برگزاری چنین جایزههایی را در جامعه، سبب برانگیخته شدن حس نویسندگی دانست و بیان کرد: چنین جایزههایی دست مایهای برای تحرک بیشتر برای نویسندگان و اهل قلم اند.
پس از میمنتآبادی، ایرج حسنزاده معاون سیاسی امنیتی استانداری کردستان و رییس شورای اطلاعرسانی این استان به سخنرانی پرداخت.
او با مقایسه وضعیت فرهنگی استان کردستان پیش از انقلاب اسلامي با دوران پس از انقلاب، گفت: قبل از انقلاب استان کردستان با نزدیک به ۷۰ درصد بیسواد، دومین استان کشور از لحاظ بیسوادی بود ولی اکنون نزدیک به ۸۰ درصد از مردم این استان باسوادند و ۶۰ هزار دانشجو در این استان تحصیل مي كنند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در فرهنگی خواندن استان کردستان، ادامه داد: قبل از انقلاب ۹ کتابخانه در استان وجود داشتند که این رقم اکنون به ۱۰۲ باب رسیده است.
سخنران پایانی این مراسم جواد محقق، دبیرعلمی پنجمین دوره جایزه گام اول بود. وی به بیان ویژگیهایی که این جشنواره را از سایر جشنواره متمایز میکند پرداخت و جایزه گام اول را دارای ویژگیهای مخصوص به خود دانست.
محقق درباره این ویژگیها بیان کرد: اولین ویژگی این جشنواره شهرستانی بودن آن است و ما از ابتدا بنا را بر این گذاشتیم که این جایزه در شهرستانها برگزار شود.
وی ویژگی دوم این جشنواره را برگزاری سالانه این مراسم در استانهای مختلف خواند و گفت: جشنوارهایی داریم که صرفا در یک استان برگزار میشوند ولی این جشنواره به صورت چرخشی در استانهای مختلف برگزار میشود.
حضور منتخبان استانی در این جایزه، ویژگی دیگری بود که محقق به آن اشاره کرد. دبیر علمی پنجمین دوره جایزه گام اول همچنین دعوت از ناشران در کنار نویسندگان را از خصایص این جشنواره نامید.
او ادامه داد: جدیترین ویژگی این جشنواره حضور نوقلمان و نویسندگانی است که نخستین کتاب خود را در حوزههای ادبیات و دین منتشر کردهاند و این حوزهها میتوانند در سالهای آینده بیشتر هم بشوند.
او در پایان گفت: تعدادی از کتابهای برگزیده توسط شورای خرید کتاب وزارت ارشاد خریداری شده و در کتابخانههای سراسر کشور توزیع میشوند. همچنين، برای برگزیدگان جایزه گام اول کارت اهل قلم صادر خواهد شد.
در پنجمین دوره جایزه گام اول ۱۴ کتاب به عنوان برگزیده و چهار اثر به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند. فهرست کامل اسامی برگزیدگان و شایستگان تقدیر این دوره از جایزه گام اول را اینجا بخوانید.
دوشنبه ۹ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۹
نظر شما