شنبه ۷ آبان ۱۳۹۰ - ۱۳:۲۶
فعاليت بيش از 400 ليتوگرافي در تهران

يك فعال حوزه صنعت چاپ با اشاره به تعدد فعالان حوزه ليتوگرافي، گفت: يكي از دغدغه‌هاي صنعت پيش از چاپ، فعاليت بيش از 400 ليتوگراف در تهران است، در حالي كه اين شهر فقط نيازمند 100 واحد صنفي است.-

غلامرضا شجاع به خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، گفت: از سال 1386 اتحاديه ليتوگرافان پيشنهاد كرد، ليتوگرافان به مرور وارد حوزه چاپ شوند و در بخش افست سرمايه گذاري كنند،‌ در حالي كه اجرايي شدن اين كار نيز با موانع بسياري همراه است.

وي ادامه داد: چاپ افست اكنون به مرز بحران نزديك است، سرمايه‌گذاري به اندازه كافي در اين حوزه انجام شده است و فعاليت در اين حوزه با ورود دستگاه‌ها و ماشين‌آلات تمام اتوماتيك و ديجيتال در حال تغيير است.

شجاع با بيان اين‌كه اتحاديه‌ها و دولت مي‌توانند در تعامل با هم اين بحران را رهبري كنند، اظهار كرد: پيش‌بيني راهكارهاي برون رفت از مشكلات اين حوزه و هدايت سرمايه گذاري‌هاي جديد در صنعت چاپ از جمله موضوعاتي است كه مي‌تواند از مشكلات آتي جلوگيري كند.

وي افزود: از سوي ديگر تداخل صنفي بين چاپخانه‌داران و ليتوگرافان نيز يكي ديگر از مشكلات فعالان ليتوگرافي است، به گونه‌اي كه برخي چاپخانه‌داران كه دستگاه ليتوگراف دارند با دريافت سفارش كار از بيرون باعث ركود كاري و قيمت شكني در صنف ما مي‌شوند.

شجاع با اشاره به لزوم به‌روزرساني امكانات و تجهيزات فعالان صنعت چاپ، يادآور شد: يك چاپخانه دار حق دارد مجتمع كامل چاپي شامل ليتوگرافي، چاپ و صحافي داشته باشد، اما با توجه به محدوديت فعاليت در حوزه ليتوگرافي، دست عده‌اي از پيشكسوتان و دست‌اندركاران اين حوزه را بسته است.

به گفته وي، ليتوگرافان در 30 سال اخير سرمايه گذاري سنگيني در اين حوزه انجام داده‌اند، اغلب كارهايي كه در گذشته با دقت و توجه اعضا اين حوزه انجام مي‌شد، اكنون به وسيله دستگاه‌هاي مدرن و مجهز انجام مي‌شود.

شجاع گفت: روساي اتحاديه‌ها بايد براي رفع مشكلات اعضاي خود در حوزه‌هاي مختلف نشست‌ برگزار و با توجيه اعضا از صدمه زدن به يكديگر و صنعت چاپ جلوگيري كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها