حسيني در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: مشغول نوشتن نقدي بر كارهاي محمدرضا بايرامي هستم كه اين رمانها در جشنواره شهيد غنيپور بررسي و برخي از آنها برگزيده شدهاند.
او به عنوان اين كتابها اشارهاي نكرد، اما گفت: در ميان اين كتابها، تنها يك عنوان در حوزه بزرگسال است و باقي كتابها براي نوجوانانند.
وي درباره علت انتخاب اين كتابها براي نقد گفت: از آنجا كه من براي نوشتن نقد كتابها جنبههاي مثبت آن را بيشتر باز ميكنم و اغلب كتابهايي را نقد ميكنم كه آنها را دوست دارم، اين كتابها را انتخاب كردم. در كتابهاي بايرامي خصوصياتي وجود دارد كه براي من جذاب است.
اين شاعر و منتقد كتابهاي كودك و نوجوان، از جمله ويژگيهاي آثار بايرامي به روستايينويسي اشاره كرد و گفت: از آنجايي كه خود آقاي بايرامي متعلق به يكي از روستاهاي منطقه سبلان هستند، نوشتههاي ايشان هم با فرهنگ بومي آن منطقه مطابقت دارد و بسيار زنده و پويا مينويسند كه من از اين نوع نگارش وي لذنت ميبرم.
حسيني با يادآوريي اصولش در نقد و بازكردن نكات مثبت آثار گفت: پس از انتشار اين كتاب نقد متوجه ميشويد كه من نكات مثبت كار را باز كردهو در جاهايي كه نويسنده خواسته يا ناخواسته موضوعي را از قلم انداخته يا به آن خوبي كه ظرفيت بحث بوده به آن نپرداخته است، اشاره كردهام.
وي اين روزها دو اثر جديد به بازار نشر عرضه كرده است. يكي از اين كتابها مجموعه شعري براي كودكان است با عنوان «قطرهي فيل» و ديگري زندكينامه داستاني قيصر امينپور براي نوجوانان است.
حسيني درباره كتاب «قطره فيل» گفت: اين كتاب مجموعهاي از شعرهاي كودكان است كه پيش از اين در مجلههاي كودك به ويژه «دوست خردسال» منتشر شده است. اين مجموعه برخلاف شعرهايي كه اين اواخر با زبان شكسته براي بچهها منتشر ميشود، با زبان سالم سروده شدهاند. اين اثر از سوي انتشارات شباويز ارايه شده است.
اين نويسنده حوزه كودك و نوجوان كتاب قيصر را اينگونه معرفي كرد: اين كتاب در قالب نامهاي بلند به قيصر امينپور نوشته شده و برخي شعرها و داستانهاي او كه تا كنون به صورت كتاب منتشر شدهاند نيز در اين كتاب آمده است.
وي با بيان اينكه قيصر امينپور استادش بوده است ادامه داد: در اين كتاب ماجراهايي را تعريف كردهام كه مربوط به خاطرات خودم با مرحوم قيصر امينپور هستند. اين كتاب از سوي انتشارات مدرسه منتشر شده است.
حسيني اين روزها طرح يك رمان بزرگسال را در ذهن دارد كه در اين زمينه افزود: اين رمان مربوط به روستاهاست و با ادبياتي روستايي ارايه ميشود.
اين نويسنده كه پس از انتشار كتاب «گمشده شازده كوچولو» قصد داشت ادامهاي بر داستان پينوكيو را هم بنويسد، گفت: من در واقع با شازده كوچولو فضا را محك زدم كه آيا ميتوان اين رمانهاي مشهور را ادامه داد يا خير. اكنون احساس ميكنم درباره پينوكيو نياز به زمان بيشتري است و در حال حاضر موضوع را در ذهن ميپرورانم و فكر ميكنم نوشتن آن را به زماني ديگر موكول كنم.
شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۰ - ۱۶:۰۹
نظر شما