سرپرست موزه ملي ايران از انتشار نخستين کتاب ايراني درباره سکههاي ساساني در معتبرترين مرکز سکه شناسي جهان خبر داد و گفت: اين كتاب مجموعه بي نظيري از 1267 سکه ساساني است.
سرپرست موزه ملي ايران در اين باره گفت: مرکز سکهشناسي اتريش نخستين مرکز علمي جهان در زمينه چاپ گنجينههاي سکه دنيا به شمار ميرود که چاپ گنجينههاي سکه موزه برلين، موزه پاريس و موزه بريتانيا را برعهده دارد.
وي درباره مجموعه سکهاي که در اين کتاب به آن پرداخته است، گفت: مجموعه سکهاي که در سال 2007 در نقطه صفر مرزي پيرانشهر به دست آمد مجموعه بي نظيري از 1267 سکه ساساني است.
سرپرست موزه ملي ايران ادامه داد: 76 درصد از اين مجموعه، سکههاي مربوط به خسرو دوم (خسرو پرويز) است و يکي از بزرگترين مجموعه سکههاي خسرو پرويز به شمار ميرود.
وي افزود: حدود سه سال روي اين مجموعه مطالعات علمي انجام دادهام و به دليل اعتبار و ارزش بالايي که دارد به عنوان يک کتاب از سوي مرکز سکهشناسي آکادمي علمي اتريش منتشر ميشود.
اکبرزاده گفت: اين کتاب نخستين کتاب يک پژوهشگر ايراني در داخل کشور محسوب ميشود که در اين مرکز جهاني به چاپ ميرسد.
به گفته اين پژوهشگر، از مجموع اين سکهها 963 سکه از خسرو دوم، بيش از 200 سکه از هرمز چهارم و 100 سکه از خسرو اول است. در اين کتاب 2534 قطعه عکس از اين سکهها وجود دارد.
سرپرست موزه ملي ايران گفت: در اين کتاب تمام ضرابخانههاي دوره ساساني قابل شناسايي است که به ترتيب حروف الفبا به آنها پرداخته شده است. اين کتاب که به زبان انگليسي است شامل سه بخش سکههاي داراي نوشتههاي قابل رويت و خوانش، نوشتههاي غيرقابل خواندن و نوشتههاي نيمه خوانا است.
پس از چاپ كتاب، مدير موزه ملي ايران ضمن حضور در آکادمي علوم اتريش، به سخنراني درباره کتاب خود خواهد پرداخت و در اين نشست بينالمللي چندتن از بهترين سکهشناسان جهان حضور خواهند داشت.
نظر شما