دوشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۸
بديع بودن و آراستگی ظاهری، از معیارهای کتاب‌فصل هستند

بدیع بودن، عیار علمی و آراستگی ظاهری از مواردی است که در بیانیه هیات داوران جایزه کتاب‌فصل از آن‌ها به عنوان معیار انتخاب بهترین کتاب یاد شده است. متن کامل این بیانیه در اختیار «ایبنا» قرار گرفته است.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، هيات داوران هفدهمين جايزه كتاب فصل بيانه‌اي درباره چگونگي داوري اين دوره‌ از جايزه كتاب فصل ارایه كرد.

 آیین پایانی هفدهمين دوره جايزه كتاب فصل با حضور برگزيدگان و شايستگان تقدیر اين دوره از جایزه و مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و موسسه خانه‌كتاب، عصر ديروز در پژوهشكده هنر و معماري برگزار شد.

متن كامل ‌اين بيانيه كه در اختيار خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) قرار گرفته، بدين شرح است: 


به نام آنكه هستي از او نام يافت 

مراحل و چگونگي داوري و ارزيابي هفدهمين دوره كتاب فصل

الف) روش و فرايند داوري
براساس آيين‌نامه جايزه كتاب فصل، داوري در چند مرحله انجام مي‌شود:
1. ابتدا تمام كتاب‌ها از سوي گروه داوران مربوطه مورد ارزيابي قرار مي‌گيرند و آثاري كه حداقل يك رأي مثبت را احراز كنند، به مرحله دوم داوري راه مي‌يابند. 

2. كتاب‌هاي راه يافته به مرحله دوم از سوي 2 داور ارزيابي مي‌شوند و نتايج ارزيابي در فرم‌هاي ويژه‌اي كه بدين منظور طراحي شده است، درج مي‌شود. كتاب‌هايي كه از 100 امتياز حداقل 80 امتياز كسب كنند، به مرحله نهايي راه مي‌يابند. 

3. در مرحله نهايي در نشست مشترك داوران اصلي و دبير علمي، آثار راه يافته به اين مرحله، مورد بررسي و ملاحظه نهايي قرار مي‌گيرند. چنانچه امتياز اثر، 90 و بيش از 90 باشد، به عنوان برگزيده و در غير اين صورت به عنوان شايسته تقدير معرفي خواهد شد.

ب) معيارهاي بهترين كتاب
براساس آيين‌نامه كتاب فصل معيارهاي بهترين كتاب به قرار زير است:
ـ بديع بودن موضوع كتاب؛
ـ رعايت استانداردها در ساختار، فصل‌بندي، نگارش، دستور زبان و گزينش واژگان؛
ـ رعايت استانداردها در ذكر منابع و مأخذ؛
ـ بالابودن عيار علمي محتواي كتاب؛
ـ بهره‌مندي از قدرت تحليل و استنتاج منطقي؛
ـ پاكيزگي و آراستگي كتاب از حيث حروفچيني، صفحه‌آرايي و چاپ؛
ـ رعايت استانداردهاي تصحيح و ترجمه در خصوص آثار ترجمه شده و تصحيح شده.

ج) داوران كتاب فصل
ارزيابي كتاب‌ها از سوي بيش از 250 تن از انديشمندان و صاحب‌نظران حوزه‌هاي علميه، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، نظير دانشگاه‌هاي تهران، شهيد بهشتي، تربيت مدرس، صنعتي شريف، اميركبير، علوم پزشكي تهران، تربيت معلم، شيراز، امام حسين (ع)، بين‌المللي امام خميني (ره)، دانشگاه آزاد اسلامي، پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي، همچنين اعضاي هيئت علمي دايره‌المعارف‌ها و مؤسسات پژوهشي، از جمله مؤسسه پژوهشي حكمت و فلسفه، دايرةالمعارف‌ بزرگ اسلامي و دانشنامه جهان اسلام، قضات ديوان عالي كشور و ... انجام شده است.

د) دايره داوري
در هفدهمين دوره همه آثار در موضوعات ده‌گانه رده‌بندي ديويي و نيز گروه كودك و نوجوان ارزيابي و داوري شد. شايان ذكر است كه كتاب‌هايي در داوري‌ها شركت داده مي‌شوند كه در فصل مربوط به جشنواره براي نخستين بار چاپ شده باشند و افست و كتاب كمك درسي نباشند. 

در اين دوره، از مجموع آثار منتشر شده، 3559 عنوان مورد ارزيابي قرار گرفت كه پس از داوري مرحله اول در مجموع 204 عنوان به مرحله دوم راه يافت. كه از ميان آثار ياد شده، پس از ارزيابي دقيق و علمي هر اثر توسط حداقل دو نفر از دوران، در مجموع 15عنوان كتاب، «برگزيده» و 30 عنوان كتاب «شايسته تقدير» شناخته شد. 

از ميان آثار برگزيده 14 اثر تأليف و 1 اثر ترجمه هستند. همچنين از ميان آثار شايسته تقدير، 20 اثر تأليف، 9 اثر ترجمه و 1 اثر تصحيح هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها