اين نويسنده كه كتاب مشتركش در هفدهمين جايزه كتاب فصل به عنوان اثر تاليفي برگزيده در بخش محيط زيست انتخاب شد، در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) گفت: تاليف اين كتاب سه سال به طول انجاميد تا بتوانيم اطلاعات ميداني و كتابخانهاي لازم را جمعآوري كنيم.
وي گفت: اين کتاب که به منظور استفاده دانشجويان رشتههاي مهندسي آب، محيط زيست، شيلات، زيستشناسي و گردشگري تدوين شده، در موضوع حفاظت تالابها و به ويژه تالاب «هامون» نوشته شده است.
وي افزود: با توجه به خشكساليهاي اخير، علاوه بر ثبت دقيق مشاهدات آب از مبدا تا مقصد بايد مشاهدات دقيقي از حشرات، گياهان، حيوانات، پرندگان و... منطقه نيز مورد توجه قرار ميگرفت و انجام اين كار، وقت و انرژي زيادي ميطلبيد.
وي در توضيح اثر گفـت: حيات هامون، نخست به بررسي وضعيت تالابها پرداخته، سپس با توضيح چگونگي شکلگيري تالاب، زمينه ورود به بحث منابع زيستي تالاب بينالمللي هامون شامل، پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزيستان، ماهيها و گياهان فراهم كرده است.
وي افزود: در اين كتاب منابع آبي در کل حوزه هامون، نياز آبي و مديريت آب در افغانستان، هيدرولوژي و مورفولوژي رودخانه سيستان به عنوان مهمترين رودخانه منتهي به هامون و حداقل نياز آبي براي ادامه حيات هامون، مورد مطالعه قرار گرفته است.
وي گفت: در پايان کتاب نيز با استفاده از مدل مفهومي و خصوصيات زيستگاهي تالاب، حداقل آب براي ادامه حيات هامون پيشنهاد شده است.
شامحمدي درباره برگزاري جايزه كتاب فصل گفت: از اينكه زحمات مولفان اين كتاب به چشم آمده، خوشحال شدم و اميدوارم اين جشنواره بيش از پيش به كتابهايي كه بخشي از كشور را معرفي ميكنند و براي جدولها و عكسها كار ويژهاي انجام ميدهند، توجه كند.
وي افزود: اهميت دادن به كتابهايي كه درباره مناطق محروم نوشته ميشوند باعث تشويق نويسندگان اين حوزهها و در نتيجه آشنايي بيشتر مردم با آن مناطقي ميشود.
آیین پایانی هفدهمين دوره جايزه كتاب فصل با حضور برگزيدگان و شايستگان قدرداني اين دوره از جایزه و مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، عصر يكشنبه (17 مهر) در پژوهشكده هنر و معماري برگزار شد.
سهشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۳۰
نظر شما