سه‌شنبه ۵ مهر ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۵
«بوفاري 4» از موقعيت بكري آغاز شده است

محمد طلوعي، فيلمنامه‌نويس در نشست نقد و بررسي رمان «بوفاري 4» گفت: جمشيدي اين اثر را به جاي فضاي جبهه و خاكريز، از موقعيت بكر محوطه اكتشاف نفت آغاز كرده است./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا) نشست نقد و بررسي رمان «بوفاري 4» نوشته مصطفي جمشيدي، دوشنبه (4 مهر) در سراي اهل قلم برگزار شد. در اين نشست كه نويسنده اثر نيز حضور داشت، محمد طلوعي به نقد این رمان پرداخت.

طلوعي سخنراني‌اش را با اشاره به اقتباس از رمان «بوفاري 4» آغاز و اظهار كرد: يكي از خط‌هاي اصلي اين رمان را انتخاب و براساس آن فيلمنامه‌اي نوشته‌ام كه توسط بنياد سينمايي فارابي توليد خواهد شد.

وي درباره ساخت فیلم از رمان‌هاي جنگ و دفاع‌مقدس گفت: معمولا آثاري كه در طول جنگ نوشته مي‌شوند، تهييجي و تشويقي‌اند. اين در حالي است كه پس از جنگ نگاه ادبيات به آن تغيير كرده و به ابعاد متفاوتي مانند، سياسي و اجتماعي و تغييراتي كه پس از پايان جنگ رخ داده‌اند، پرداخته مي‌شود. بنابراين لحن داستان‌نويس وقتي در هر يك از اين مراحل مي‌نويسد، متفاوت است.

خالق مجموعه شعر «خاطرات بندباز»، با اشاره به پرداخت همزمان مصطفي جمشيدي به هر 2 دوره زماني جنگ تحميلي عراق عليه ايران و پس از آن در رمان «بوفاري 4»، تصريح كرد: تفكيك و به قاعده برخورد كردن با اين 2 بعد، ویژگی اثر جمشيدي است. زيرا وقتي در طول جنگ از نگاه سودي (شخصيت اصلي رمان) به جنگ تحميلي عراق عليه ايران مي‌پردازد، قصه تهييجي پيش مي‌رود و پس از آن، با نگاه دیگری به بعد از دوران جنگ تحميلي عراق عليه ايران پرداخته است.

محمد طلوعي با اشاره به جذابيت روايت داستان مردانه‌اي مانند جنگ، از زاويه ديد يك دختر نوجوان در رمان «بوفاري 4» خاطرنشان كرد: جمشيدي اين اثر را به جاي فضاي جبهه و خاكريز، از موقعيت بكر محوطه اكتشاف نفت آغاز كرده است. جايي كه سودي و پدرش با تعدادي سرباز كه 2 نفر از آنان مسيحي‌اند، آشنا مي‌شوند. 

اين فيلمنامه‌نويس ادامه داد: حضور اين سربازان، از تصوير ما از جنگ آشنايي‌زدايي كرده و سبب نوآوري شده، بدون اين كه با آرمان‌هاي جبهه و دفاع‌مقدس در تضاد باشد.

وي درباره وجود عنصر تصادف در آثار داستاني گفت: اين عنصر در آثار داستاني داراي 2 وجه است. زماني كه به طوري تصادفي در كار قهرمان قصه گره‌ بيفتد و وقتي به صورت تصادفي گره‌ از مشكل قهرمان داستان باز شود. نوع دوم در رمان «بوفاري 4» وجود دارد.

طلوعي با اشاره به پايان رمان «بوفاري 4» اظهار كرد: يكي از بزرگ ترين مشكلات اين قصه، پايان‌بندي آن است كه دچار لكنت شده و چندين‌بار به پايان احتمالي مي‌رسد و سپس پايان ديگري را رقم مي‌زند.

مصطفي جمشيدي نيز در نشست نقد و بررسي رمان «بوفاري 4» پس از خوانش بخش‌هايي از اثرش و توضيح درباره چگونگي نگارش اين رمان بر اساس خاطره‌اي از زمان جنگ تحميلي عراق عليه ايران، گفت: سودي (شخصيت اصلي رمان)، به دليل تنهايي‌هايش، به جنگ با تمام خاطراتش به عنوان گنجينه نگاه مي‌كند.

رمان «بوفاري 4» توسط انتشارات كتاب نيستان منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها